خريد و فروش نوزادان زنان معتاد، قانوني ميشود
يکشنبه 20 فروردين 1396 - 1:13:12 PM
چه خبر - تاييد خريد و فروش نوزادان زنان معتاد

قائم مقام دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از تاييد خريد و فروش نوزادان زنان معتاد خبر دادو گفت:اگر مبادي قانوني اجازه بدهند آمار و اطلاعات درباره آمار اعتياد دانش اموزان معتاد ارايه مي شود. علي مويدي در نخستين نشست خبري در سال 96 با ارايه آمار فعاليت هاي ستاد در سال 95 و همچنين دستاوردهاي طرح نوروزي ستاد گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر تلاش کرده با همفکري اصحاب رسانه يک کارنامه شفاف و روشن و بدون ابهام به مردم ارايه کند.

وي با اشاره به تاکيد مقام معظم رهبري در بخش کنترل و کاهش آسيب هاي اجتماعي افزود: يک سال پر کار در سال 95 را پشت سر گذاشتيم سال 95 سالي پر از موفقيت براي ستاد مبارزه با مواد مخدر بود و اين موفقيت مرهون ارايه اخبار به صورت به جا به مردم و اطلاع رساني درست به شهروندان رقم خورد اميدوارم در سال 96 هم همکاري اصحاب رسانه در بحث مبارزه و پيشگيري از اعتياد در جامعه همچنان ادامه داشته باشد.

مويدي گفت: در سال 95 رويکرد اجتماعي شدن مواد مخدر را دنبال مي کرديم با ايجاد يک دغدغه در بدنه حاکميت و انتقال آن در بين احاد جامعه تحرکي عظيم را در بين مردم شاهد بوديم که باعث فعاليت هاي به جايي در امر اعتياددو مبارزه با مواد مخدر رفموزد و بستر سازي مناسبي براي حضور مردم و مراکز علمي و آزمايشگاعي در امر مبارزه با مواد مخدر را رقم زد.

قائم مقام دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اينکه تکيه بر توانمندي هاي دولتي و حکومتي به ويژه در بحث اعتياد با وجود گستره آسيب هاي اجتماعي آن امکان پذير نيست، گفت: امروزه بحث رويکرد اجتماعي شدن مواد مخدر را در دستور کار خود قرار داده ايم و با بهره مندي از منويات مقام معظم رهبري توانستيم گام هاي بلندي را برداريم و براي اولين بار بيش از 42 درصد شاهد افزايش اقدامات پيشگيري در سطوح مختلف جامعه براي کاهش اعتياد هستيم که اين آمار بي نظير است.

مويدي گفت: امروز براي همه سطوح جامعه از مهد کودک تا دبيرستان و دانشگاه بسته هاي آموزشي منطبق با استانداردهاي بين المللي داريم تا جايي که رويکرد اجتماعي شدن مواد مخدر به تاييد سازمان ملل رسيده و خوشبختانه به يک بسيج همگاني در امر مبارزه با مواد مخدر رسيده ايم. امروز نزديک به 250 ميليون نفر در دنيا به مواد مخدر مبتلا هستند روند اعتياد در دنيا رو به افزايش است. بيشترين قرباني و تلفات انساني را اعتياد به خود اختصاص داده است.

کشف 705 تن مواد مخدر در مرزهاي کشور

وي با اشاره به سياست هاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري گفت: در بحث مقابله به دليل همجواري با افغانستان و پاکستان اقدامات مقابله اي براي مسدود کردن مرز توفيقات خوبي داشتيم و 705 تن انواع مواد مخدر کشف شده که رشد 14 درصدي را نشان مي دهد و نشان مي دهد در امر مقابله، مرزبانان ما همچنان با اين مافيا در حال جنگ هستند و يک لحظه غفلت نکرده اند. جا دارد از جانفشاني هاي مرزبانان عزيزمان تشکر کنيم.

مويدي افزود: در سال 95 در بحث درمان شاهد حرکت جديدي بوديم در بحث معتادان متجاهر 40 هزار معتاد متجاهر را ساماندهي کرديم و در پايان سال در 12 استان طرح جديدي را طراحي کرديم و در ايام نوروز همکاران ما در دستگاه هاي مقابله اي، بيش از 16 هزار و 300 نفر معتاد متجاهر و 8 هزار خرده فروش را ساماندهي کردند.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در حوزه مشارکت هاي مردمي يک نشست ملي داشتيم که 1000 سازمان مردم نهاد در آن شرکت کردند که توفيقات خوبي براي برنامه ريزي فعاليت هاي آنها انجام شد.

وي به برگزاري نشست ديگري که به صورت بين المللي برگزار شد اشاره کرد و گفت: اين نشست با برنامه ريزي و پس از آن با چگونگي استفاده از دستاوردهاي آن روبه رو بوديم نشست ديگري که با حضور 20 کشور همسايه و منطقه اي انجام شد که آن نشست هم دستاوردهاي بزرگي در سازمان ملل براي ايران رقم زد.

مويدي افزود: امسال نيز تاکيد ما بر انجام فعاليت هاي پيشگيرانه در بين دانش آموزان است برنامه اي داريم که که با آموزش مربيان دانش آموزان و خانواده ها يک توليد فکر داشته باشيم که دانش آموزان با آگاهي از ورود به ورطه اعتياد جلوگيري کنند در حال حاضر در 12 استان اين طرح اجرا شده است و دو ميليون دانش آموز اين آموزش ها را فرا گرفته اند. اميدواريم ور سال 96 بيش از بيست استان تحت پوشش اين طرح قرار بگيرند.

تدريس کتاب پيشگيري از اعتياد در دوره متوسطه

وي همچنين به تدوين کتابي با عنوان «پيشگيري اوليه از اعتياد» خبر داد و گفت: اين کتاب به زودي از سطح ابتدايي تا دبيرستان در مدارس کشور تدريس خواهد شد. در دوره اول متوسطه هم کتابي تدوين شده است که در بحث توانمند سازي دانش آموزان براي سلامت آنها کارهاي مبنايي انجام شده است. اين کتاب توسط معالمان تدريس مي شود.

مويدي ادامه داد: همچنين کتاب ديگري تدوين شده که براي دوره دوم متوسط و دبيرستان است که مي تواند براي اين بخش از سنين نوجوانان نقش بسزايي در کاهش ابتلا به اعتياد دارد در مقطع دانشگاهي هم در دو مقطع کارداني و کارشناسي دو واحد درسي تنظيم شده است که به صورت عمومي دانشجويان بايد اين درس را بگذرانند. اميدواريم اين کتابها براي سال 96_97 به دست دانش آموزان برسد.

شناسايي کلوني خريد و فروش نوزادان زنان معتاد

وي درباره معضل خريد و فروش نوزاد زنان معتاد به ويژه در محله شوش تهران گفت: ما از قبل اخباري را در اين زمينه داشتيم بعد از رسانه اي شدن اين مبحث از سوي عضو شوراي شهر دو تيم مجرب براي شناسايي ديگر مناطق آلوده در شوش اعزام شدند و يک تيم هم موظف به شناسايي افرادي شد که به عنوان دلايل اقدام به ترغيب زنان معتاد به بارداري مي کنند. اما به آن کيفيتي که در گزارش ها مطرح شد نبود با اين حال اين کلوني ها مشخص شد و برخوردهاي لازم صورت گرفته است. در آينده اي نزديک نتايج برخورد با آنها به مردم ارايه مي شود.

سردار مويدي درباره جمع آوري معتادادن متجاهر در محله هرندي و پراکنش اين معتادان در همه شهر و به ويژه در حاشيه اتوبان ها گفت: پديده اي که ما در سطح کشور با آن رو به رو هستيم منحصربه ايران نيست در خيلي از کشورها و در پايتخت هاي ديگر کشورها هم معتاد متجاهر وجود دارد اما اين باعث نمي شود ما معتادان را در سطح شهر رها کنيم رويکرد ما ساماندهي اين افراد است هر چقدر به آخر 95 نزديک شديم نظم و رسيدگي به معتادان متجاهر بهتر و بيشتر ميشد. اوج اين همدلي در ايام نوروز بود که بخش اعظمي از نقاط آلوده پاکسازي شده و در حال حاضر بيش از بيست هزار نفر معتاد متجاهر در حال نگهداري هستند که اين رقم در طول سه سال گذشته بي نظير بوده است.

مويدي افزود: اعتياد يک پديده چند عاملي است و در شکل گيري و مهار و صيانت از آن ممکن است هر امري دخيل باشد لذا سعي ما براين است که اين معتادان از سطح شهر جمع اوري شوند. امروز در تهران 10 هزار نفر ظرفيت سازي کرده اين که اين مهم در سايه شهرداري ،بهزيستي، پليس و... دخيل بوده اند.

دستگيري سرشاخه توزيع شيشه

وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره دستگيري سرشاخه توزيع شيشه و کشف 70 کيلوگرم شيشه از مخفيگاه او گفت: اين مورد در فرودگاه امام خميني (ره) شناسايي شد و جزو قاچاقچياني بود که خيلي وقت بود زير نظر بود و با دستگيري او اتفاق مهمي در امر مبارزه با قاچاق فروشان رخ داد.

وي درباره هزينه نگهداري معتاد متجاهر گفت هزينه نگهداري معتادان متجاهر بسيار سر سام آور است قانون مي گويد يک معتاد بايد سه ماه نگهدلري شود تا خانواده مسئوليت او را بپذيرد. معتادان دو نوع هستند يکي با پاي خودش به کمپ مراجعه مي کند دسته دوم خانواده طردش کرده و در خيابان است اين معتاد متجاهر است بعد لز ترک اگر خانواده مسئوليتش را بر عهده بگيرد ديگر موردي ندارد 30 درصد از کساني که به عنوان معتاد متجاهر دستگير شده اند سابقه سرقت داشته اند و سوء سابقه وقتي 16 هزار نفر معتاد را ساماندهي کرديم در برخي از شهرها سرقت مهار شد. لذا ساماندهي معتادان متجاهر بخش اعظمي از مشکلات ما را ساماندهي کرد .

مويدي گفت: متاسفانه به لحاظ عدم همکاري کشورهايي که در افغانستان مستقر هستند ما امروز هيچ گونه رفتاري که نشان بدهد در افغانستان بحث کشت خشاش در حال مهار و يا توقف است وجود ندارد به لحاظ نزولات آسماني در سال 96 مي توانيم بر اساس اطلاعات دريافتي شاهد رکورد توليد مواد مخدر در افغانستان هستيم که جهان را در بحث مواد مخدر با يک بحث جدي روبه رو مي کند.

قانون اجازه دهد آمار دانش آموزان معتاد را اعلام ميکنيم

مويدي در بخش ديگر از سخنان خود اظهار داشت: شيوع شناسي در بين دانش آموزان انجام شده است اگر مبادي قانوني اجازه بدهند آمار و اطلاعات درباره آمار اعتياد دانش اموزان معتاد ارايه مي شود. آمار دانش آموزان معتاد نگران کننده نيست آماري که ارايه ميشود درست نيست تلاشي که در بحث ارايه کتاب ها انجام مي دهيم ايجاد امنيت رواني در بين دانش اموزان و خانواده هاي انهاست محيط دانش اموزي و دانشجويي حساس است.

وي ادامه داد: بحث همتايان در بهزيستي کليد خورده است امسال با همدلي ايجاد شده بين دستگاه ها نهاد ها و سمن هايي که با ما فعاليت مي کنند را نيز زير پوشش قرار ميدهد تا معتادان بهبود يافته بار ديگر به چرخه اعتياد بر نگردند.

مويدي درباره قرص هاي لاغري که پايه شيشه و مواد مخدر دارند گفت: در سال 95 در زمينه برخورد با اين معظل کارهايي انجام داده ايم در سال 96 انشالله فعاليت ها و برخوردها با سازنده گان اين قرص ها و همچنين آموزش افراد براي جلوگيري از استفاده از اين قرص ها برنامه داريم پليس فتا هم برنامه دارد که با اين قرص ها مبارزه کنند.

وي در پاسخ به سوال خبرنگار مهرف درباره سگ هاي مواد ياب و استفاده از اين سگ ها در امر يافتن مواد مخدر گفت: هم خودمان سگ هايي داريم که پرورش پيدا مي کنند و هم سگ هاي وارداتي خريداري مي کنيم در يکي از استان هاي شرقي کشور اقدامات فيزيکي در اين زمينه انجام شده است که بتوانيم از اين سگ ها به صورت تخصصي در کشور استفاده کنيم. تخصص استفاده از اين سگ ها در کشورما بومي سازي شده است و جايگاه خيلي خوبي داريم. بومي سازي در زمينه پرورش سگ ها انجام شده و ادامه دارد.

اعلام زمان دسترسي به مواد مخدر کذب است

وي گفت: دسترسي به مواد مخدر با اعلام زمان دقيق، کذب محض است و اصلا قابل مقايسه و اندازه گيري نيست. مصرف مواد مخدر هم نمي شود آمار دارد ما در کنار افغانستان هستيم که توليد کننده است. عددي که اعلام مي‌شود تخميني است. بعد از برجام به ما قول هاي مساعدي دادند از نظر تجهيزات. به ما قول هايي داده اند بعد از برجام فضا براي خريد وجود دارد بايد منابع مالي آن تخصيص پيدا کند.

وي گفت: رسانه ها حذف اعدام را رسانه اي نکنند. نه مجلس و نه دولت در صدد برچيدن بحث اعدام نيست. اصلاحاتي در بحث مجازات قاچاقچيان است هيچ وقت اعدام حذف نمي‌شود اصلاحاتي در بحث اعدام صورت مي گيرد. ستاد مبارزه با مواد مخدر با اصلاح قانون اعدام موافق است نه با حذف آن. شرايطي که براي چند کيلو منجر به اعدام فرد ميشود شرايط تعيين مي‌شود و اگر محقق نشود فرد قاچاقچي اعدام نخواهد شد.

راه‌اندازي خانه امن اولويت ما نيست

وي دربا ه اتاق هاي امن گفت: اتاق هاي امن تجربه اي است که در برخي کشورها انجام مي‌شود به عنوان اوليت در دستور کار ما نيست. بايد درباره راه اندازي اين اتاق ها تحقيقات بسيار زيادي انجام شود تا اجرايي و عملياتي شود.

وي افزود: هر معتاد متجاهر بيش از 10 هزار تومان در روز براي ما هزينه دارد که فقط هزينه خورد و خوراکشان است که به جامعه تحميل مي‌شود. رقم کلي براي تعداد معتاداني که جمع آوري مي‌شوند 3 ماه در کمپ نگهداري ميشوند و هر روز مبلغ زيادي را به جامعه تحميل مي کنند. در کمپ ها کادر درماني و قاضي وجود دارد سعي ما بر اين است که استانداردسازي کمپ ها را در سال 96 هم پيگيري کنيم.

منبع: مهر

http://www.CheKhabar.ir/News/63032/خريد و فروش نوزادان زنان معتاد، قانوني ميشود
بستن   چاپ