محسن رضايي: مي توانيم 110 هزار تومان يارانه بدهيم و در عين حال اشتغال زايي کنيم
يکشنبه 20 فروردين 1396 - 1:12:30 PM
چه خبر - محسن رضايي: ميتوانيم اشتغال زايي کنيم اما...

دکتر محسن رضايي، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام ساعت 23:16 در برنامه زنده تلويزيوني «متن و حاشيه» درباره ابعاد شعار سال و مسائل منطقه در شبکه سوم سيما سخن گفت. محسن رضايي در ابتداي اين گفت و گو درباره درگيري هاي اخير سوريه و دليل اينکه چرا آمريکا در اين مقطع به سوريه پس از شش سال حمله کرد، گفت: دليل اين حمله اين است که تروريست ها در اوج شکست قرار دهند و اين اميدشان که تروريست ها بتوانند اين محدوده بزرگ در سوريه و عراق را بگيرند و در آينده اين کشورها نقش داشته باشند، از دست رفت؛ لذا اين حمله را انجام دادند تا بدين ترتيب بتوانند دوباره در صحنه حضور داشته باشند.

مهم ترين فرازهاي سخنان دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام به اين شرح است:

- حادثه ادلب تلخ بود و ايران محکوم کرد. اولين قرباني حملات شيميايي نيز ما بوديم و اصولاً ايران با اين حملات از جانب هرکسي باشد، محکوم است. آمريکايي ها اين بحث را در شوراي امنيت بردند و در حين بررسي بحث در شوراي امنيت، اين حمله هوايي را انجام دادند.

- پايگاه الشعيرات که بعد از پايگاه دمشق دومين پايگاه راهبردي سوريه محسوب مي شود و به لحاظ منطقه اي که در آن مستقر شده، مي تواند علاوه بر مقابله با جنگنده هاي اسرائيل، با تروريست ها نيز مقابله کند، هدف قرار گرفت که با توجه به شتابزده بودن اين حمله موشکي، شماري از موشک ها به هدف نخورد و تعدادي نيز به هدف خورد و خساراتي در پي داشته است.

- چه دليلي دارد که دولت سوريه در اين شرايط دست به حمله شيميايي بزند؟ اين حرکت غيرعاقلانه است. احتمال قوي اين است که يک عنصر سومي که بيشترين شک به عربستان و اسرائيل مي رود، خواسته اند که آمريکا بتواند وارد صحنه روسيه شود و به همين دليل زمينه اين اتفاق را فراهم کرده اند. اين منطقه نيز در اختيار تروريست ها بوده و زماني که اين حمله انجام شده، ارتش سوريه هواپيمايي در آسمان نداشته است.

- اينکه اين عامل شيميايي، بمب است، گلوله توپ است يا بشکه هاي حامل مواد شيميايي است، را هيچ کس نمي داند. آقاي ترامپ نه کار تحقيقي کرده، نه با کنگره هماهنگ کرده، نه تاييد شوراي امنيت را گرفته و به يک باره اين حمله را کرده است.

- آقاي ترامپ در ماه هاي اخير مترصد بوده که يک حمله کند. من به آقاي روحاني نيز نامه نوشتم که مراقب باشيم ترامپ به دنبال آن است که حرکتي کند و طوري قدرتمند عمل کنيد که چنين کاري نکنند. ما اين را يک کار نظامي نمي دانيم، يک کار سياسي- تبليغاتي براي عبور از بحران است.

- اينکه آمريکا به روسيه گفته و روس ها با تاخير به سوريه گفتند و بعد حمله کرده اند، نشان مي دهد که آنها به دنبال درگيري نظامي نبوده اند و مي دانستند که واکنش جدي نيز نداشته اند.

- يک ماه است که ناوهاي آمريکا به جاي آنکه مسير مودبانه اي در پيش مي گيرند، يک ناو در حين عبور خودش را به قايق هاي سپاه مي چسباند تا يک درگيري به وجود آورند اما برادران ما در سپاه به خوبي مديريت کرده اند.

- مذاکره در دوران جمهوري خواهان تاثيري ندارد. بنابراين بايد قدرتمند ظاهر شد تا چنين اقدامي نکنند. من در آن نامه تاکيد کردم که نبايد با ترامپ وارد تنش شد اما در عين حال نبايد با ضعف با ترامپ و دولتش سخن گفت که آنها تصور کنند ميتوانند به ايران حمله کنند.

- ترامپ چند مشکل داخلي داشته و يک مشکل در منطقه داشت که بايد حل مي کرد و بايد پيام خودش را براي چهار سال آينده نشان مي داد. امروز در حرف هايش مي گفت من کسي هستم که بلافاصله جواب مي دهم و اين هستم. مشکل آقاي ترامپ اين است که يک فضاي منفي نسبت به ارتباط ترامپ با روسيه وجود دارد. آقاي ترامپ بايد اين فضا را مي شکاند که من با روس ها نيستم. همچنين سه چهار طرح ايشان از جمله مهاجران و جايگزين طرح اوباما به جايي نرسيد و بايد فضاي افکارعمومي در آمريکا را تغيير ميداد. بنابراين شليک اين موشک ها عمدتاً مصرف داخلي و همچنين روحيه دادن به کشورهاي منطقه و در راستاي ثابت کردن خودش داشت.

- عربستان صفش را به کلي در مقابل ما قرار داده است. اين اتفاق تازه باعث ايجاد يک ائتلاف عربي، آمريکايي خواهد شد. اين اقدام ترامپ مي تواند به ائتلاف قبلي عليه سوريه جان بدهد و کشورهاي عربي منطقه مثل اردن و عربستان و از سوي ديگر ترکيه و اسرائيل و همچنين کشوزهاي فرانسه و انگلستان را به يک ائتلاف تبديل نمايد.

- اين نگراني وجود داشت که با روي کار آمدن ترامپ، روسيه با آمريکا نزديک شود و از ايران فاصله بگيرد اين اتفاقات به نفع ايران شد و روسيه دريافت که بايد اتحاد استراتژيکش با ايران را حفظ و تقويت کند و بيش از پيش به اهميت اين اتحاد پي برد.

- منافع ايران و روسيه يکي نيست اما با هم خوب کار مي‌کنيم.

- با قطع تمامي ارتباطات بين روسيه و آمريکا و عدم وجود ارتباطات، شرايط را حساس کرده است. يک جرقه در سوريه مي تواند سراسر منطقه را فرابگيرد و حتي زمينه ساز جنگ جهاني سوم شود. من نمي گويم حتماً چنين اتفاقي رخ مي دهد اما در محيط مشتعل، قدرت ها نبايد دست به اقدامي بزنند که وضعيت را پيچيده تر کند.

- اگر اتفاق ديگري رخ ندهد، احتمالاً در ماه هاي آينده وزراي خارجه روسيه و آمريکا براي کاهش تنش با هم ديدار ميکنند.

- ارتش ايران، عاقل ترين ارتش منطقه است. ما موشک هاي بسياري داريم و اين موشک ها قدرت تخريبي بالايي دارند اما اين موشک ها را براي بازدارندگي داريم و نه براي جنگ. اگر موشک ها را نداشتيم، مطمئن باشيد در طول 27 سال اخير سه بار به ايران حمله شده بود. ما موشک داريم و برد و قدرت و دقتش را در راستاي بازدارندگي افزايش خواهيم داد.

- ادامه مديريت جناحي در اقتصاد، به جز يک فاجعه ملي در پي نخواهد داشت. ريل انتخاب مديران و مديريت اقتصاد کشور تغيير کند و نيروهاي متخصص و انقلابي در اين حوزه فعاليت داشته باشد.

- مي توانيم از همين يارانه که ساليانه 100 هزار ميليارد توماني مي دهيم، مي شود به هرکس 110 هزارتومان به جاي 45 هزار تومان بدهيم و در عين اشتغال زايي کنيم.

منبع: ميزان

http://www.CheKhabar.ir/News/63026/محسن رضايي- مي توانيم 110 هزار تومان يارانه بدهيم و در عين حال اشتغال زايي کنيم
بستن   چاپ