10 سبزي بهاري که بايد در رژيم غذايي تان قرار دهيد!!
چهارشنبه 16 فروردين 1396 - 10:04:40 AM
چه خبر -

بيشتر سبزيجات به طور طبيعي چربي و کالري کمي دارند. هيچ يک از سبزيجات حاوي کلسترول نيست. سبزيجات منابع مهم بسياري از مواد مغذي از جمله پتاسيم، فيبر غذايي، اسيد فوليک و ويتامين هاي آ، ث وEهستند. خوردن رژيم غني از ميوه‌ ها و سبزيجات به عنوان بخشي از يک برنامه غذايي سالم مي‌ تواند خطر سکته مغزي، بيماري هاي قلبي عروقي، ديابت نوع 2، برخي سرطان ها مانند سرطان دهان، معده، کولون و رکتوم، سنگ هاي کليوي و کاهش توده استخواني را کاهش دهد.

10 نوع از سالم ترين سبزيجاتي که در فصل بهار به راحتي به آنها دسترسي داريد، از اين قرار استخانواده پياز

سبزيجات خانواده پياز از قبيل تره فرنگي، سير و ... يک آنتي اکسيدان ضد سرطان است و مزاياي فيتوکميکال دارد به طوري که در برابر ابتلا به سرطان ريه و پروستات محافظت ايجاد مي کند. علاوه بر خاصيت ضد سرطاني، 5 دليل ديگر براي خوردن پياز وجود دارد: ضد انعقاد است، ضد درد است، ضد فشار خون است، خون ساز است، استخوان ساز است.

ذرت

ذرت پخته شده حاوي بالاترين ميزان آنتي اکسيدان هايي مانند لوتئين است که با نابينايي در بزرگسالان مسن تر مبارزه مي کند. ذرت سرشار از انواع ويتامين ها و مواد معدني از جمله ويتامين هاي گروه ب مانند تيامين، ريبوفلاوين، نياسين، پانتوتنيک اسيد، فولات و نيز ويتامين ث بعلاوه پتاسيم، فسفر و منگنز است. انواع فيبرهاي محلول و نامحلول به فراواني در ذرت يافت مي شوند. هر 100 گرم ذرت، 5 درصد نياز روزانه شما به فيبر را تامين مي کند و مصرف آن در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون و کلسترول خون بسيار موثر است.

نخود فرنگي

مصرف روزانه نخود سبز همراه با ديگر حبوبات، خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش مي دهد. نخود فرنگي حاوي موادي براي تقويت سلامت استخوان ها است ضمن اين که منبع غني از ويتامين ب 6 و اسيد فوليک نيز محسوب مي شود. نخود فرنگي منبع خوبي از ويتامين هاي ب2، ب1 و ب 3 نيز هست که همه اين ويتامين ها براي سوخت و ساز چربي، پروتئين و کربوهيدرات ضروري هستند.

کلم پيچ

برگ هاي سبز اين نوع کلم سرشار از ويتامين ث است؛ آنتي اکسيداني که خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را کاهش مي دهد و در کاهش سطح ال دي ال يا همان کلسترول بد نيز موثر است. يک فنجان کلم پيچ خرد شده، 33 کالري دارد که 9 درصد نياز روزانه کلسيم را تامين مي کند. همچنين منبع خوبي از مواد معدني مانند مس، پتاسيم، آهن، منگنز و فسفر است. فوايد کلم پيچ براي سلامتي تا حد زيادي مرتبط با محتواي بالاي آنتي اکسيدان هايي مانند ويتامين کا، آ، و ث و مواد مغذي مانند سولفور است.

کلم بروکلي

سرشار از آنتي اکسيدان هاي ضد سرطان است. در يک مطالعه، مرداني که در هفته 5 وعده يا بيشتر سبزيجات چيليايي مانند بروکلي را مصرف مي کردند، در يک دوره 10 ساله، 50 درصد کمتر از سايرين به سرطان مثانه مبتلا شدند.

فلفل دلمه اي قرمز

يک عدد فلفل دلمه اي متوسط تنها 32 کالري دارد و سرشار از ويتامين ث است. مصرف اين نوع فلفل به دليل وجود ويتامين ب 6 و اسيد فوليک، به دفع تصلب شرائين در ديابتي ها که مي تواند منجر به بيماري هاي قلبي شود کمک مي کند. هر دوي اين ويتامين ‌ها باعث كاهش هموسستئين مي‌شوند؛ مولکول خطرناکي که باعث تخريب رگ‌ هاي خوني شده و باعث افزايش حمله قلبي و سكته مغزي مي‌ شود.

اسفناج

سرشار از کاروتنوئيدها براي ترويج سلامت چشم و کمک به جلوگيري از دژنراسيون ماکولا وابسته به سن است. پژوهش‌ها نشان داده فلاوونوئيد موجود در اسفناج، تقسيم سلولي سلول ‌هاي سرطاني در معده و پوست را کاهش داده و همچنين سبب کاهش چشمگير خطر ابتلاي افراد به سرطان پروستات مي‌ شود. نئوگزانتين و ويولاگزانتين از جمله مواد ضدالتهاب موجود در اسفناج است.

جوانه يونجه

منبع غني از بتاکاروتن است؛ آنتي اکسيداني که در برابر سرطان هاي ريه و پوست محافظت ايجاد مي کند و منجر به تقويت سلامت موها، لثه ها، ناخن، غدد، استخوان و دندان مي شود. جوانه يونجه منبع خوب ويتامينEنيز محسوب مي شود و آنهم براي جلوگيري از حملات قلبي و خطر مرگ ناشي از سرطان مثانه.

کلم بروکسل

آنتي اکسيدان هاي موجود در اين کلم منجر به خنثي کردن راديکال هاي آزاد ايجاد کننده سرطان مي شوند. مصرف تنها يک دوم فنجان کلم بروکسل، 80 درصد ميزان نياز روزانه به ويتامين ث را تامين مي کند. کلم بروکسل و مصرف منظم آن به مبارزه با بيماري هاي قلبي کمک کرده و خطر آب مرواريد را دفع مي کند.

چغندر

حاوي سطح بالايي از آنتي اکسيدان ها براي مبارزه با سرطان است و لوتئين موجود در آن به حفظ سلامت چشم کمک مي کند.



منبع : آواي سلامت

http://www.CheKhabar.ir/News/62602/10 سبزي بهاري که بايد در رژيم غذايي تان قرار دهيد!!
بستن   چاپ