اين اشتباهات کوچک باعث مشکلات بزرگ گوارشي مي شوند
سه شنبه 15 فروردين 1396 - 11:08:47 AM
چه خبر - مشکلات گوارشي با برخي اشتباهات تغذيه اي

تقريبا همه ما، برخي از مشکلات گوارشي مثل ورم معده، سوء‌هاضمه، ترش کردن يا يبوست را تجربه کرده‌ايم. اين مشکلات، گاهي بسيار آزاردهنده است. اما خبر خوب اين که مي‌توان با ايجاد برخي تغييرات کوچک در عادت‌هاي غذايي، از بروز بسياري از اين مشکلات پيشگيري کرد. موارد زير برخي از اين تغييرات هستند:

ميوه‌ها را همراه وعده‌هاي غذايي مصرف نکنيد

اگر مي‌خواهيد يک وعده غذايي ميوه‌اي داشته باشيد، مشکلي وجود ندارد. اما ميوه را همراه با ديگر مواد غذايي مصرف نکنيد. ميوه‌ها هضم آساني براي دستگاه گوارش دارند و بسيار سريع‌تر از ديگر مواد غذايي به اجزاي ريزتر شکسته شده و جذب بدن مي‌شوند. درصورتي که ميوه‌ها همراه با غذا مصرف شوند، هضم سريع آنها مي‌تواند مشکلاتي را در روند هضم مواد غذايي ايجاد کند. از آنجا که ميوه‌ها سريع تر شکسته مي‌شوند، معده شما به يک منبع تخمير تبديل مي‌شود.

اين حالت، مشکلات گوارشي مثل توليد گاز، نفخ و احساس سنگيني را به دنبال خواهد داشت. اگر سعي مي‌کنيد با مصرف ميوه، دريافتي ديگر مواد غذايي را کاهش دهيد، به جاي مصرف همزمان، دست‌کم نيم‌ساعت قبل از غذا ميوه مصرف کنيد.

تمام حجم معده را با غذا پر نکنيد

معده ظرفيت محدودي دارد. پرکردن آن بيش از حد اين ظرفيت، طبيعتا مشکلاتي ايجاد خواهد کرد. وقتي دستگاه گوارش مواد غذايي زيادي دريافت مي‌کند، نمي‌تواند کار خود را درست انجام بدهد درنتيجه فرد دچار سوء‌هاضمه و نفخ مي‌شود. افزون بر اين، پرکردن معده، اضافه بر ظرفيت محدود آن، باعث مي‌شود در بدن مواد سمي توليد شود.

پرخوري مداوم و طولاني‌مدت مشکلات گوارشي شديدي ايجاد مي‌کند، همچنين سيستم ايمني را تضعيف کرده و فرد را نسبت به عفونت‌ها آسيب‌پذيرتر مي‌سازد. به‌طور معمول، در هر وعده غذايي بايد به اندازه گودي دو کف دست (درحالتي که آنها را کنار هم نگه مي‌داريد) غذا مصرف شود. بيشتر از اين ميزان، پرخوري به شمار آمده و احتمال اين که مشکلات گوارشي ايجاد شود وجود دارد.

از نوشيدن آب سرد پرهيز کنيد

نوشيدن آب سرد هرچند لذتبخش است، اما ايده خوبي نيست. اگر در بين غذا تمايل به نوشيدن آب داريد، آب گرم مي‌تواند براي هضم بسيار مفيد باشد. اگر آب سرد را داخل يک لوله فلزي بريزيد، لوله منقبض شده و جريان آب يا ديگر مايعات را به داخل خود محدود مي‌کند. بدن نيز چنين واکنشي به آب سرد نشان مي‌دهد.

غذاهاي چرب، در دماهاي پايين خود را سفت مي‌کنند و در دماهاي بالاتر نرم مي‌شوند. همه غذاها حاوي مقاديري چربي هستند، بنابراين به همين شکل به آبي که وارد بدنتان مي‌کنيد واکنش نشان مي‌دهند. واکنش مواد غذايي به آب سرد، بشدت روند هضم را مختل کرده و ريسک بروز مشکلات گوارشي را افزايش مي‌دهد. هرچند نوشيدن آب گرم بويژه در تابستان چندان خوشايند نيست، اما مي‌توان با نوشيدن آبي که دماي محيط را دارد از بروز مشکلات گوارشي پيشگيري کرد.




منبع:jamejamonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/62518/اين اشتباهات کوچک باعث مشکلات بزرگ گوارشي مي شوند
بستن   چاپ