محسن تنابنده: برايم جالب بود، کساني که در آب غوطه ورند از بحران کم آبي مي گفتند!
سه شنبه 15 فروردين 1396 - 11:06:39 AM
چه خبر - نشست خبري سريال علي البدل

نشست سريال «علي البدل» با حضور سيروس مقدم کارگردان اين سريال، مهدي فخيم‌زاده، هادي کاظمي، هومن حاجي‌عبداللهي و بهرام افشاري بازيگران و همچنين محسن تنابنده سرپرست نويسندگان و بازيگر سريال، عصر امروز (دوشنبه 14 فروردين) برگزار شد.

در ابتداي اين نشست، سرويس مقدم درباره سريال «علي البدل» و فضاي متفاوت آن گفت:
«در تلويزيون ما وحشت داريم که سراغ پديده‌هاي جديدتر برويم و کمدي‌هاي نوتر را تجربه کنيم ولي ما مي‌دانستيم که در سريال «علي البدل» قرار است يک فضاي جديد را از صفر خلق کنيم. در اين روستا گويش، پوشش و دکوراسيوني جديد طراحي شد به گونه‌اي که ممکن بود تماشاچي احساس کند همه چيز برايش غريبه است و اين ريسکي بود که ما آگاهانه در آن پا گذاشتيم.»

کارگردان «پايتخت» درباره انتقاد به شباهت اين سريال با فيلم «ايران برگر» توضيح داد:
«طرح اوليه سريال «علي البدل» توسط محسن تنابنده حدود دو سال و نيم پيش به من ارائه شد. برخي فکر مي‌کنند که ما اين سريال را با توجه به فضاي نوروز و انتخابات نوشته‌ايم، در صورتي که اين گونه نيست و بارها ساخت آن به تعويق افتاد تا به امروز رسيد.سريال «علي البدل» در ناکجاآباد اتفاق مي‌افتد تا هيچ کس اتفاقات آن را به خود نگيرد.»

در ادامه اين نشست، محسن تنابنده به عنوان سرپرست نويسندگان درباره ايده شکل‌گيري قصه گفت:
«من زماني به يک روستاي آب گرم در لاريجان رفتم که چند نفر در آن جا درباره مساله و بحران آب حرف مي‌زدند و اين خيلي براي من جالب بود که افرادي که در آب غوطه‌ور هستند، از آن به عنوان يک مشکل ياد مي‌کنند.»

مهدي فخيم‌زاده هم درباره حضورش در سريال «علي البدل» توضيح داد:
«من تا به حال در چنين ژانري کار نکرده بودم و برايم جذاب بود. اين علاقه را هم داشتم که با سيروس مقدم که سال‌ها است که او را مي‌شناسم و از قديم هم با هم کار کرده‌ايم، همکاري داشته باشم.»

اين بازيگر همچنين در بخشي از سخنانش با اشاره به انتقاداتي که بعضي به تکراري‌ بودن شاکله سريال «علي‌البدل» وارد کرده‌‌اند، گفت:
«به قول يک فيلسوف همه چيز گفته شده است و هيچ چيز نويي وجود ندارد بلکه نوع روايت بسيار مهم است.»

در ادامه اين نشست، بار ديگر محسن تنابنده در پاسخ به انتقادي ديگر درباره شخصيت‌پردازي ضعيف سريال و قصه عنوان کرد:
«به نظرم قصه همان‌قدر که لازم است بايد حرف بزند. از جايي که قصه مي‌طلبد تا جايي که لازم است ما بايد از شخصيت‌هاي داستان اطلاع داشته باشيم. بنابراين گذشته شخصيت‌ها تاثير چنداني روي داستان نخواهند داشت. در سريال «علي‌البدل» نيز آن قدر که بايد اطلاعات درباره شخصيت‌ها وجود دارد و اين اطلاعات به مرور زمان در اختيار مخاطبان قرار مي‌گيرد. در هيچ کجاي دنيا به تمام شخصيت‌هاي يک داستان به يک اندازه پرداخته نمي‌شود و در اين سريال نيز خان‌ها (مهدي هاشمي و مهدي فخيم‌زاده) نقش‌هاي اصلي را ايفا مي‌کردند.»

تنابنده درباره انتخاب يک ناکجا آباد به عنوان رويدادگاه داستان اين سريال توضيح داد:
«طاقت نداشتن تلويزيون، دولتمردان و اصناف باعث مي‌شود که نه تنها اين سريال بلکه سريال‌هاي ديگري مثل «شب‌هاي برره» ناکجا آباد را انتخاب کنند و اين به دليل سانسور است زيرا اين نهادها همه چيز را به خود مي‌گيرند وگرنه ما آن قدر متوجه مي‌شويم که بتوانيم شرايط را تعريف کنيم ولي باور کنيد طاقتي براي شنيدن وجود ندارد.»

اين بازيگر مجموعه‌هاي «پايتخت» در پايان تصريح کرد:
«مخصوصا زماني که قصه‌ها رنگ و بوي سياسي مي‌گيرند شرايط بدتر مي‌شود و بعد مواجهه شما با گروهي است که ديگر اصلا طاقت ندارد؛ اين يک حقيقت است که بايد آن را بپذيريم.»

سريال «علي البدل» در ايام نوروز 96 از شبکه يک سيما پخش مي‌شد.

گروه فرهنگ و هنر

منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/62512/محسن تنابنده- برايم جالب بود، کساني که در آب غوطه ورند از بحران کم آبي مي گفتند!
بستن   چاپ