انتقادات و حرف هاي متفاوت صادق زيباکلام از صحت تاريخي ماجراي نيمروز!
دوشنبه 14 فروردين 1396 - 3:14:43 PM
چه خبر - انتقاد صادق زيبا کلام از ماجراي نيمروز

صادق زيبا کلام، فعال سياسي و استاد دانشگاه کليپي از گفت‌و‌گو خود با علي معلم درباره فيلم سينمايي «ماجراي نيمروز» را در اينستاگرامش منتشر کرد و انتقاداتي را نسبت به اين فيلم مطرح کرد.

او در توضيح اين موضوع نوشت:
«در بهمن‌ سال گذشته و در جريان برگزاري سي‌و‌پنجمين جشنواره فيلم فجر، بنده به ديدن فيلم «ماجراي نيمروز» دعوت شدم. دعوت‌کنندگان توضيح دادند که قرار است بعد از اکران فيلم با تهيه‌کننده آن گفت‌وگويي داشته باشم. به بنده توضيح دادند که فيلم پيرامون حوادث مربوط به ترورهاي سازمان مجاهدين خلق در خرداد 60 است. از آنجاکه موضوع به کار من مربوط مي‌شد و مدتي قبل از آن‌ بنده فيلم «سيانور» را ديده بودم و سپس پيرامون آن با تهيه‌کننده و کارگردان آن آقاي بهروز شعيبي گفت‌وگوي مفصلي کرديم که در «روزنامه ايران» در بهمن‌ چاپ شد. لذا تهيه‌کنندگان «ماجراي نيمروز» مي‌خواستند مشابه همان برنامه را داشته باشند.

بنده فيلم را ديدم و به نظرم يک کار کاملاً دولتي آمد. به ابعاد هنري، سينمايي آن نمي‌پردازم چون اهليتي در اين حوزه ندارم. به نظرم فيلم بدون سوژه و بدون داستاني منسجم بود که صرفاً توسط يکسري سکانس‌هاي بي‌ارتباط با يکديگر سرهم شده بود؛ و البته سرشار از اکشن‌هايي که براي پسربچه‌هاي 13،10 ساله مي‌توانست هيجان‌انگيز باشد. قطعاً «ماجراي نيمروز» واجد ارزش‌هاي هنري برجسته‌اي بوده که بهترين فيلم جشنواره فجر شناخته شد و کلي سيمرغ بلورين به آن تعلق گرفت. اينکه بنده آن ارزش‌ها رانديدم قطعاً بازمي‌گردد به کم‌عمق بودن دانش سينمايي‌ام.

آنچه به بنده بيشتر ارتباط پيدا مي‌کرد جنبه‌هاي تاريخي «ماجراي نيمروز» بود. در اينجا ديگر محکم‌تر مي‌توانم اظهارنظر بنمايم. فيلم‌هايي که بر اساس رويدادهاي تاريخي، سياسي ساخته مي‌شوند علي‌القاعده قراراست که به مخاطب آگاهي‌ پيرامون موضوع منتقل نمايند. ماجراي نيمروز کوچک‌ترين علم و آگاهي نه از مجاهدين به بيننده انتقال مي‌دهد، نه از انگيزه، اسباب و علل و چرايي درگير شدن آن‌ها با رهبري انقلاب، نه از پيشينه اجتماعي آن‌ها، نه از عقبه تاريخي‌شان، نه از مناسبات ميان آن‌ها با ساير انقلابيون در سال‌هاي قبل از انقلاب و نه هيچ آگاهي و معلومات ديگري. البته باز جاي شکرش باقي است که حسب معمول که هر امر ناخوشايندي که از فرداي انقلاب در ايران اتفاق افتاده به آمريکا، صهيونيست‌ها و سفارت انگلستان نسبت داده مي‌شود، در اين فيلم حداقل پاي استکبار جهاني به‌ميان نيامده است.»

گروه فرهنگ و هنر

منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/62342/انتقادات و حرف هاي متفاوت صادق زيباکلام از صحت تاريخي ماجراي نيمروز!
بستن   چاپ