به دليل حادثه منا بيماري کرونا در راه است
5 مهر 1394 - 01:20:10 ب.ظ
مراقب بيماري کرونا باشيد

روز گذشته با انتشار خبري از جانب وزير بهداشت مبني بر احتمال انتقال بيماري کرونا به کشور در پي حادثه منا و بستري شدن جمعي از مجروحان ايراني در بيمارستان‌هاي سعودي، خطر ابتلا به بيماري ويروسي کرونا بر سر زبان‌ها افتاد.

تاکنون ابتلا به اين ويروس در ايران مشاهده نشده، ولي احتمال شيوع آن از طريق زائران مجروح ايراني که به کشور انتقال داده مي‌شوند منتفي نيست. به همين علت آگاهي از نشانه‌هاي اوليه و عوارض بيماري که گاهي طي دو هفته پس از بازگشت زائران بروز مي‌کند و در صورت بروز عفونت ريوي، کشنده است، بسيار ضروري است.

دکتر مسعود مرداني، متخصص بيماري‌هاي عفوني و عضو کميته کشوري مبارزه با کرونا ويروس با تاکيد بر اين که بيماري يک عفونت کاملا بيمارستاني است و به دنبال بستري شدن چند روزه در بيمارستان‌هاي عربستان که اين بيماري در آنجا شيوع زيادي دارد، احتمال ابتلا به آن افزايش مي‌يابد، مي‌گويد: به دنبال بروز حادثه اخير در منا، تعدادي از زائران مجروح ايراني در بيمارستان بستري شده‌اند و به همين دليل اين دسته افراد با خطر بيشتري از نظر ابتلا به اين ويروس روبه‌رو هستند.

اين عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي مي‌افزايد: اين دسته از زائران، هنگام برگشت از حج با مشاهده نشانه‌هايي چون تب، سرفه، خلط عفوني و تنگي نفس بايد به پزشک مراجعه کنند و در صورت تائيد بيماري تا طي شدن مراحل درمان در بخش ايزوله بيمارستان تحت نظر باشند.

کرونا با نشانه‌هايي شبيه سرماخوردگي

کرونا به عنوان دومين بيماري شايع دستگاه تنفسي فوقاني با نشانه‌هايي شبيه عفونت ويروسي تنفسي ازجمله تب، سرفه و تنگي نفس همراه است. اين متخصص با اشاره به اين که گاه کرونا با گذشت زمان به فرم ذات‌الريه يا سينه پهلو درمي‌آيد، توضيح مي‌دهد: در اشکال شديد بيماري، ريه‌ها به‌شدت آسيب مي‌بينند که متاسفانه در 55 درصد موارد منجر به مرگ مي‌شود. وي تاکيد مي‌کند: کارکنان بيمارستاني در معرض بالاترين ميزان خطر آلودگي با ويروس کرونا قرار دارند و بيماري نيز از همين اشخاص به بيماران منتقل مي‌شود. به همين علت، احتمال آلودگي زائران مجروح ايراني که طي حادثه اخير در منا حدود يک هفته در بيمارستان‌هاي عربستان بستري بوده‌اند، زياد است.

مقابله با ويروس کرونا

مهم‌ترين و اصلي‌ترين توصيه براي پيشگيري از ابتلا به بيماري کرونا ويروس، موکول کردن ديد و بازديد با حجاج به دو هفته پس از بازگشت آنان از سفر حج است.

دکتر مرداني با تاکيد بر اين که بارداران، کودکان، بيماران صعب‌العلاج، بيماران قلبي و عروقي، مبتلايان سرطان و نارسايي‌هاي کليوي بايد بازديد از حجاج را به دو هفته پس از بازگشت آنان از حج موکول کنند، مي‌گويد: دوره نهفتگي کرونا از 3 تا 12 روز متفاوت است و پس از اين زمان بيماري خود را نشان مي‌دهد. به همين علت، حجاج به دنبال مشاهده هر نوع نشانه شبيه سرماخوردگي بايد به پزشک مراجعه کنند و طي اين مدت از منزل خارج نشوند و از تماس با ديگران پرهيز کنند تا زمينه بيماري دقيقا مشخص شود.

اين عضو کميته مبارزه با کرونا مي‌افزايد: حفظ بهداشت شخصي، شست و شوي مکرر دست‌ها و خودداري از دست دادن و بوسيدن زائران، استفاده از دستمال يا ماسک هنگام عطسه و سرفه و به تعويق انداختن مراسم وليمه تا هفته سوم پس از بازگشت، مواردي است که به پيشگيري از ابتلا به اين بيماري کمک مي‌کند.



منبع : jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/6217/به دليل حادثه منا بيماري کرونا در راه است
بستن   چاپ