3 نکته مهمي که به کاهش وزن تان کمک بسياري مي کند!!
سه شنبه 8 فروردين 1396 - 12:52:32 PM
چه خبر -

رژيم غذايي درست به نحوي است که کالري محدود شده باشد ولي ساير مواد مغذي به مقدار مورد نياز به بدن برسد. کاهش ‌وزن شديد يک علامت خطر است. بهترين حالت براي کاهش وزن اين است که در مرحله اول فقط 10درصد وزن کم شود، يعني هفته‌اي نيم‌ تا يک کيلوگرم. افرادي که ‌ يکباره در مرحله اول يا در يک هفته مقدار زيادي وزن کم مي‌کنند کاملا در اشتباه هستند زيرا احتمال افزايش وزن و وزن‌گيري مجددشان بالا مي‌رود. مثلا فردي که 90 کيلوگرم وزن دارد و چاق است بايد هدف خود را در مرحله اول رسيدن به 81 کيلوگرم قرار بدهد. پس از رسيدن به اين وزن سه چهار ماه صبر کند و بعد سراغ مرحله دوم برود و 10درصد از وزن جديدش را کم کند. آمارها نشان مي‌دهد حدود 80-70 درصد افرادي که رژيم نادرست مي‌گيرند پس از چهار پنج سال به وزن قبلي يا حتي بالاتر برمي‌گردند.

3 نکته مهم رژيمي1 - هر کارشناس تغذيه‌اي براي آن‌ که بتواند رژيم‌غذايي درستي تجويز کند بايد تاريخچه و شرح ‌حال دقيقي از مراجعه‌ کننده‌ اش داشته باشد

مثلا بايد بداند وضعيت اقتصادي و اجتماعي شما چگونه است زيرا اساسا غذا خوردن فرآيندي اقتصادي ـ اجتماعي است. مردم با توجه به فرهنگ و ميزان پولي که در جيب دارند و قدرت خريدشان، تصميم مي‌گيرند چه غذايي بخورند، بنابراين لزوما انسان‌ها براساس فاکتورهاي سلامتي‌ بخش تصميم به غذا خوردن نمي‌گيرند، از اين‌ رو کارشناس تغذيه بايد مطمئن باشد رژيمي که براي شما تجويز مي‌کند طوري هست که استطاعت مالي تهيه مواد غذايي‌اش را داشته باشيد و از نظر فرهنگي با ويژگي‌هاي شما سازگاري دارد.

2 - ترجيحات غذايي فرد هم براي تجويز رژيم غذايي بسيار مهم است

خيلي از افراد به دلايل متعدد مثل ناسازگاري‌هاي غذايي، غذاها يا موادغذايي مختلفي را نمي‌خورند، بنابراين لازم است کارشناس تغذيه را از همه اين نکات آگاه کنيد. اگر اين مسائل رعايت نشود رژيم‌غذايي استمرار نخواهد داشت و بعد از مدت بسيار کوتاهي رژيم را کنار خواهيد گذاشت.

3 ـ علاوه بر اينها بايد به بحث‌هاي روان‌شناختي و رفتاري افراد هم توجه کرد. در غير اين صورت باز هم رژيم با شکست مواجه خواهد شد

بسياري از انسان‌ها وقتي حالشان بد است بيشتر غذا مي‌خورند تا شايد حالشان بهتر شود. چنين افرادي نمي‌توانند از يک رژيم‌ غذايي ثابت با کالري مشخص تبعيت کنند. زيرا اين رژيم مخصوص زماني است که همه شرايط خوب است و فرد از نظر رواني مشکلي ندارد، اما وقتي حال رواني اين فرد به هم ريخت چه بايد بکند؟ البته هميشه هم اين‌طور نيست که افراد در شرايط رواني بد بيشتر غذا بخورند.

بسياري از ما وقتي حال خوبي داريم، با دوستانمان هستيم، در مهماني‌ يا مراسم شادي شرکت مي‌کنيم و… ممکن است تمايل بيشتري براي غذا خوردن داشته باشيم و اينجاست که طبق رژيم‌غذايي جلو نمي‌رويم و ميزان کالري دريافتي‌مان بسيار زيادتر از نيازمان مي‌شود، بنابراين رژيم‌هاي غذايي نادرست، رژيم‌هايي هستند که عادات رفتاري و روان‌شناختي افراد را مدنظر قرار نمي‌دهند و اين جزو وظايف کارشناسان تغذيه است که به اين نکته توجه کنند.

سر ساعت غذا بخوريد

همه ما بايد ياد بگيريم که مهم‌ترين محرک غذاخوردنمان گرسنگي باشد نه حالت‌هاي رواني‌مان. يکي از عوامل مهم بروز چاقي و اضافه‌وزن در بسياري از افراد ريزه‌خواري و خوردن تنقلات و غذاها در زماني است که اصلا گرسنه نيستند، فقط دلشان مي‌خواهد براي تفريح غذايي بخورند. در چنين مواقعي بهتر است يک نوشته روي در يخچال بزنيد که «اگر گرسنه نيستي اين در را باز نکن»، يا وقتي به فروشگاهي مي‌رويد از خريد تنقلات خودداري کنيد.

يکي از موارد مهم براي جلوگيري از چاقي و اضافه‌ وزن اين است که هر روز سر ساعت معيني صبحانه‌، ناهار و شام بخوريد و دائم ساعات آنها را تغيير ندهيد. البته علاوه بر وعده‌هاي اصلي مي‌توان يک تا دو ميان‌وعده سبک هم در نظر گرفت که فرد بتواند در ميان‌وعده‌ها ميوه، شير و موادغذايي مفيدي را که در وعده‌هاي اصلي قرار نمي‌گيرند مصرف کند.

هيچ‌گاه خوردن غذا را به تعويق نيندازيد تا بيش از حد گرسنه نشويد. گرسنگي زياد باعث مي‌شود بعد از دسترسي به غذا بيش از اندازه بخوريد و کالري زيادي دريافت کنيد. براي مثال بسياري از افراد صبحانه نمي‌خورند چون فکر مي‌کنند اگر صبحانه نخورند لاغر مي‌شوند. در حالي که با اين‌کار سوخت‌وساز بدن به‌هم مي‌ريزد و سپس عصر مقدار زيادي غذا مي‌خورند. بايد سعي کنيد ياد بگيريد هر ساعتي که دلتان مي‌خواهد غذا، تنقلات يا هر ماده غذايي ديگري نخوريد.

خوردن بايد نظم و ساعت داشته باشد تا بدن تکليفش را بداند و سوخت‌وساز و متابوليسمش را تنظيم کند. از طرفي وقتي گرسنه نيستيد و غذا مي‌خوريد کالري در بدنتان ذخيره مي‌شود و روز به روز چاق‌تر مي‌شويد. بخصوص اگر فعاليت بدني چنداني هم نداشته باشيد. زماني غذا بخوريد که مي‌خواهيد نيازهاي بدنتان را برطرف کنيد.

قبل از رژيم آزمايش بدهيد

رژيم‌غذايي نادرست رژيمي است که کمبودهاي تغذيه‌اي در يک فرد را در نظر نمي‌گيرد. مثلا فردي که کم‌خوني دارد بسادگي نمي‌تواند وزن کم يا اضافه کند، بلکه بايد صبر کند تا با اقدامات درماني و تغذيه صحيح درمان شود و بعد به کاهش يا افزايش ‌وزن اقدام کند. در غير اين‌صورت رژيم جواب نخواهد داد. اين مساله در مورد کمبودهاي ديگر مثل کمبود ويتامين D و ساير موادمغذي هم صدق مي‌کند. نتيجه اين‌که قبل از هرگونه رژيم کاهش يا افزايش وزني بايد آزمايش بدهيد. آزمايش، کمبودها و ساير مشکلات سلامت مثل افزايش چربي‌خون، افزايش قندخون، اوره، فشارخون بالا و…. را نشان مي‌دهد و کمک مي‌کند رژيم غذايي مناسب‌تري برايتان تجويز شود تا همزمان با کاهش يا افزايش وزن مشکلات سلامتتان هم رفع شوند. علاوه بر اينها کارشناس تغذيه بايد بيماري‌هاي زمينه‌اي و همزمان شما را هم بداند. داروها و مکمل‌هايي که مصرف مي‌کنيد نيز مي‌تواند در ترکيب و شکل رژيم غذايي‌تان موثر باشد.



منبع : pezeshkin.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/61001/3 نکته مهمي که به کاهش وزن تان کمک بسياري مي کند!!
بستن   چاپ