از عوارض بيدار ماندن و شب زنده داري آگاه هستيد؟
سه شنبه 8 فروردين 1396 - 10:53:52 AM
چه خبر - شب بيداري و عوارض آن

محققين از پيامد هاي خطرناک بيدار ماندن تا دير وقت و شب زنده داري و نخوابيدن در شب خبر مي دهند. معمولا وقتي طي يک روز کارهاي زيادي در دست انجام داريم، ترجيح مي‌دهيم شب را کمي بيش‌تر بيدار بمانيم و کارها را تمام کنيم. به اين ترتيب با خيال راحت به خواب مي‌رويم و تصور مي‌کنيم که کار درستي انجام داده‌‌ايم که برنامه‌هاي آن روز را به روز بعد منتقل نکرده‌ايم؛ غافل از اين‌که کم‌خوابي روز بعد، عواقب خيلي بدتري به همراه دارد.

ولي سبک صحيح زندگي اين‌طور توصيه مي‌کند که خواب شب را به هيچ قيمتي از دست ندهيد. عواقب کم‌خوابي، روز بعد در بدن، روحيه و شيوه‌ي فکر کردن افراد تاثيرگذار خواهد بود. در اين مطلب هفت دليل اصلي را براي شما ذکر مي‌کنيم که چرا بايد شب‌ها زود خوابيد.

1. اختلال در يادگيري

يک مغز و بدن خسته، قادر نيست اطلاعات را به درستي دريافت و در حافظه ذخيره کند. کيفيت و کميت خواب شبانه تاثيري مستقيم روي دريافت اطلاعات تازه توسط ذهن دارد. کم‌خوابي باعث افت تمرکز و توجه مي‌شود و حافظه‌ي فعال را دچار اختلال مي‌کند.

2. ناپايداري احساسي

خستگي و کم‌ خوابي به طور جدي باعث ناپايداري احساسي در انسان مي‌شود؛ به طوري که دايما حس و حال و روحيه‌ي او تغيير مي‌کند. توجه داشته باشيد که بي‌نظمي طولاني مدت در خواب شبانه موجب بروز مشکلات رواني مانند اختلال عصبي يا افسردگي مي‌شود.

3. قضاوت و ارزيابي نادرست

اگر شب‌ها کم بخوابيد، قادر به تصميم‌گيري صحيح نخواهيد بود. بر اساس تحقيقي که نتايج آن در سال 2007 در نشريه‌ي Sleep منتشر شد، “کم‌خوابي روي قضاوت‌هاي اخلاقي انسان تاثير مي‌گذارد. اين افراد معمولا به زمان طولاني‌تري براي تحليل موضوع، درک آن و ارايه‌ي راه حل احتياج دارند.”

4. افزايش خطا و تصادف

محققان دانشگاه هاروارد در يک مطالعه دريافتند که 274 هزار اشتباهي که در محل‌هاي کار صورت گرفته بود، ريشه در کم‌خوابي کارمندان داشت. دليل اين امر هم عدم تمرکز و ناتواني در تحليل صحيح موضوع است.

5. اختلال در سلامت جسم

بسياري از مشکلات و بيماري‌هاي جسمي مي‌توانند ريشه در کم‌خوابي يا بي‌خوابي داشته باشند. بيماري‌هاي قلبي، چاقي مفرط، فشار خون، سکته و ديابت با کم‌خوابي تا حد زيادي تشديد مي‌شوند. بي‌خوابي عمر را کوتاه مي‌کند و توليد آنتي‌بادي را در بدن کاهش مي‌دهد؛ اين يعني سيستم دفاعي بدن افراد ضعيف مي‌شود و زودتر بيمار مي‌شوند.

6. افت کارايي و بازده

افرادي که دچار کم‌خوابي هستند با اين‌که حضور فيزيکي دارند اما حواس‌شان 100 درصد متوجه کار نيست، متمرکز نيستند و آن بازدهي و نتيجه‌اي که ازشان انتظار مي‌رود را ندارند.

7. عدم توانايي در کنترل استرس

به طور کلي، بي‌خوابي باعث مي‌شود که ذهن، ضعيف شود و در مواجهه با موقعيت‌هاي تنش‌زا و پراسترس نتواند عکس‌العمل معقولي ارايه بدهد. حتي فقط چند ساعت کم‌ خوابي هم مي‌تواند باعث عدم توانايي افراد در مواجهه با شرايط منفي و ناخوشايند شود. پس به هيچ وجه خودتان را به دير خوابيدن و کم‌خوابي عادت ندهيد.




منبع : hidoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/60973/از عوارض بيدار ماندن و شب زنده داري آگاه هستيد؟
بستن   چاپ