عدم تحمل مواد غذايي و تفاوت با آلرژي غذايي
دوشنبه 7 فروردين 1396 - 7:53:05 AM
چه خبر - آلرژي غذايي چيست؟

حساسيت يا آلرژي غذايي که معمولا کودکان 1 تا 12 سال را نيز تحت تاثير قرار مي دهد، يک واکنش سريع و به طور بالقوه جدي به مواد غذايي توسط سيستم ايمني بدن است و مي تواند با علائمي مانند راش، خس خس سينه و خارش خود را نشان دهد. در موارد نادر، علائم مي تواند بسيار شديد بوده و به مشکلات تنفسي کشنده منجر شود. اين نوع شديد از واکنش به مواد غذايي آنافيلاکسي است و به عنوان يک اورژانس پزشکي تلقي مي شود.

علل آلرژي غذايي

آلرژي غذايي رايج ترين عارضه در بزرگسالان، بعد از مصرف مواد غذايي از قبيل ماهي، آجيل، بادام زميني، گردو، فندق و ... است. در کودکان نيز علائم آن بعد از مصرف موادي مانند شير، تخم مرغ، بادام، آجيل و ... ظاهر مي شود. به دليل اينکه علائم عدم تحمل غذايي شبيه به علائم آلرژي غذايي است، افراد اغلب اين دو را با هم اشتباه مي‏گيرند. آلرژي غذايي باعث خارش دهان، کهير، ورم کردن لب ‏ها و صورت و زبان و گلو، سختي تنفس، سرگيجه يا غش مي‏ شود. همچنين علائمي مانند استفراغ و تهوع، دل درد و اسهال دارد که در عدم تحمل غذايي نيز ديده مي‏ شوند.

عدم تحمل غذا چيست؟

عدم تحمل مواد غذايي شايع تر از آلرژي به نظر مي رسد و بررسي هاي اخير نشان داده که يک پنجم بزرگسالان در بريتانيا دچار اين عارضه هستند. علائم عدم تحمل مواد غذايي آهسته تر از آلرژي به مواد غذايي ظاهر مي شود شامل نفخ، تهوع و استفراغ و گرفتگي معده است.

شناسايي موادي که عدم تحمل را ايجاد مي کنند کار آساني نيست و براي همين اغلب مشخص نيست که چرا يک فرد داراي عدم تحمل به نوع خاصي از مواد غذايي است. تشخيص عدم تحمل به مواد غذايي ممکن است با ساير مشکلات دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحريک پذير و بيماري التهابي روده تداخل ايجاد کند.

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز که گاهي اوقات به عنوان عدم تحمل لبنيات نيز شناخته مي شود، اغلب با خوردن لبنيات حاوي لاکتوز اتفاق مي افتد و بدن قادر به هضم آن نيست. علائم اصلي عدم تحمل لاکتوز خود را با اسهال و درد معده نشان مي دهد.

توصيه هاي مهم در مورد آلرژي غذايي و عدم تحمل مواد غذايي

- اگر شما نسبت به يک يا چند ماده غذايي واکنش ناسازگار نشان مي دهيد، حتما به پزشک مراجعه کنيد، زيرا مهم است که پزشک تشخيص دهد آيا شما دچار آلرژي غذايي هستيد يا عدم تحمل غذايي؟

- هنگامي که عدم تحمل يک ماده غذايي شما را عاجز مي کند، آلرژي غذايي مي تواند براي شما خطرناک تر باشد.

- اگر مبتلا به آلرژي يا حساسيت غذايي هستيد، سعي کنيد کم کم مواد غذايي را که باعث ايجاد حساسيت در شما مي شوند، شناسايي کرده و از مصرف آنها خودداري کنيد.

- چه عدم تحمل به مواد غذايي داشته باشيد و چه آلرژي به آن، هميشه برچسب مواد غذايي را با دقت بخوانيد تا متوجه شويد عنصري که براي شما مشکل ايجاد ميکند، در آن وجود دارد يا نه.

- هميشه مواد لبني کم لاکتوز يا فاقد لاکتوز را در صورت داشتن عدم تحمل مواد غذايي انتخاب کنيد.




منبع: alodoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/60837/عدم تحمل مواد غذايي و تفاوت با آلرژي غذايي
بستن   چاپ