ترفندهاي حل اختلاف با همسر در عيد نوروز
يکشنبه 6 فروردين 1396 - 2:51:09 AM
چه خبر - حل اختلافات با همسر در عيد نوروز

بهترين زماني که همسران مي توانند از نظر عاطفي به يکديگر نزديک شوند، مسافرت است. يکي از بهترين زمان ها براي رفتن به مسافرت و تغيير دادن حال و هوا، تعطيلات بي نظير عيد نوروز است. اما براي هر فردي و هر زن و شوهري ممکن است در اين لحظات زيبا و شيرين اختلافاتي رخ بدهد که منجر به از بين رفتن شادي و نشاط همسران بشود. اما اگر همراهان قبل از شروع سفر خود به يکسري از مهارت ها آشنايي پيدا کرده باشند و همچنين با يکديگر قراردادهايي را ببندند خيلي راحت تر مي توانند اين اختلافات را حل کنند. پس همسران به عنوان قدم اول بايد علت ايجاد اختلافات را بشناسند و بعد از آن راههاي مواجه با اين اختلافات را نيز ياد بگيرند.
مسافرت در تعطيلات عيد بهترين زماني است که همسران را از لحاظ عاطفي به يکديگر نزديک مي کند. اما همسران بايد راه هاي حل اختلاف در مسافرت را نيز بياموزند.

چرا همسران دعوا مي کنند؟

زماني که يک دختر و يک پسر تصميم مي گيرند که با يکديگر ازدواج کنند، يک پيمان و قراداد الهي را با يکديگر مي بندند و قرار مي گذارند که تا آخر عمر يعني تقريبا چيزي حدود 50 سال را در کنار يکديگر بگذرانند. در کنار تمام لحظات شيريني که همسران مي توانند در کنار يکديگر داشته باشند، دعوا و مشاجره هم وجود دارد. يکي از علت هاي ايجاد اختلافات همسران مي تواند اين موضوع باشد که هر کدامشان براي يک خانواده و تربيت مجزايي هستند و فرهنگ هاي متفاوتي را داشته اند. عاملي ديگر که مي توانند بروز دهنده اختلافات همسران باشد، اين است که همسران نيازهاي يکديگر را نمي شناسند و يا تلاشي در جهت رفع نيازهاي يکديگر نمي کنند. عامل ديگر مي تواند اين باشد که همسران قادر به بيان کردن انتظارات و خواسته هايشان نيستند و اين موضوع مي تواند مشکلات زيادي را براي آنها ايجاد کند. عامل آخري که باعث ايجاد اختلافات زناشويي و مشاجره بين آنها مي شود اين است که آنها مهارت هاي برقراري ارتباط موثر با يکديگر را نمي دانند و البته در کنار تمام اين موارد ممکن است هيچ نشانه اي از گذشت، فداکاري و يا صبوري ديده نمي شود.

زمان دعوا

اگر مي توانستيم زمان مشخصي را براي شروع دعواي همسران پيش بيني کنيم، خيلي بهتر و بيشتر مي توانستيم موفق باشيم. ولي واقعا اين کار شدني نيست و
همسران نمي توانند از ساعت ها يا روزها قبل زمان دعوا و مشاجره ي خود را مشخص نمايند. ولي مي توانند چند دقيقه قبل از شروع دعوا آن را پيش بيني و از بروز آن جلوگيري کنند.

من بي تقصيرم

يکي از زمان هايي که ممکن است مشاجره همسران در آن رخ بدهد اين است که يکي از طرف مداوم و پي در پي خود را بي تقصير مي داند و قبول نمي کند که درصدي از ايجاد مشاجرات به نوع رفتار و عکس العمل او بر مي گردد. اين نکته را به خاطر داشته باشيد که اگر زماني پيش آمد که شما در آن موقعيت مداوم بر حرف خود پافشاري و اصرار مي کنيد که بي تقصير هستيد و مي خواهيد همسرتان را مقصر همه ي مشکلاتتان بدانيد، اين موقعيت، موقعيت مناسبي براي ايجاد يک اختلاف زناشويي است. بهترين کار شما در اين شرايط اين است که به خودتان و همسرتان در ابتدا، فرصتي براي فکر کردن بدهيد و بعد با يکديگر بر سر آن موضوع صحبت نماييد. زيرا در زماني که حق به جانب هستيد و قدرت پذيرش مشکل را نداريد، نمي شود از بروز دعوا جلوگيري کرد ولي اگر خودتان اين فاصله را ايجاد کنيد و مدتي را نسبت به موضوع مورد دعوا، فکر کنيد با آرامش بيشتري مي توانيد مساله و مشکل را حل نماييد.

نياز همسرم

اگر مي خواهيد زندگي متاهلي همراه با آرامشي را تجربه کنيد، قطعا بايد به شناخت نيازهاي رواني همسرتان بپردازيد. برخي از مهمترين اين نيازها در زنان عبارتند از:
1- شنيدن کلمات عاطفي و محبت آميز
2- گرفتن توجه
3- تشکر از همراه بودن از مشکلات و سختي هاي زندگي
4- مشورت گرفتن از آن ها در شرايط مختلف

برخي از مهمترين اين نيازها در مردان نيز عبارتند از:
1- قدرت داشتن و رياست طلبي
2- اعتماد
3- کمک مناسب در زمان هايي که به غار تنهايي فرو مي روند (حتما بايد نسبت به اين مساله اطلاعات و آگاهي خود را بالا ببريد).

مثال هاي بالا، تنها نمونه هايي از نيازهاي زنان و مردان است. سعي کنيدحتما به شناخت کامل نيازهاي روان شناختي همسرتان بپردازيد. براي جلوگيري از ايجاد اختلافات، سعي کنيد نيازهاي روانشناختي همسرتان را بشناسيد و آنها را بر طرف نماييد و همچنين مهارت هاي گفت و گو را نيز بياموزيد

مهارت گفت و گو

بهترين روش براي حل اختلافات همسران به ويژه در مسافرت، اين است که در يک موقعيت مناسبي درباره مشکلات شان با يکديگر صحبت کنند. در صحبت کردن و گفت و گو، حتما بايد مهارت هايي را رعايت کرد:

1 - در زمان گفت و گو بر سر مشکلاتتان هيچ وقت جمله خود را با فاعل تو شروع نکنيد. زيرا مي تواند حس سرزنش شدن و مقصر بودن را به همسرتان منتقل کند.

2 - از کلماتي مثل هرگز، هيچ وقت، هميشه و ... در اين شرايط استفاده نکنيد زيرا خوبي هاي همسرتان را زير سوال مي برد.

3 - سعي کنيد موقعيت مناسبي را براي گفت و گو تعيين نماييد. هرگز در زمان عصبانيت به صحبت کردن درباره مشکلاتتان نپردازيد. سعي کنيد زماني را براي گفت و گو انتخاب کنيد که از نظر جسمي و روحي تعادل را داشته باشيد.

4 - اجازه صحبت به همسرتان را هم بدهيد. بهتر است در زمان گفت و گو درباره مشکلاتتان حتما زمان هاي مساوي را براي صحبت کردن و يا گوش دادن در نظر بگيريد. بر فرض مثال در ابتدا شما 5 دقيقه نسبت به مشکلتان صحبت کنيد و همسرتان در غالب شنونده باشد و بعد از آن 5 دقيقه همسرتان صحبت کند و شما در حکم يک شنونده باشيد. توجه داشته باشيد که در زماني که شما يا همسرتان در نقش شنونده هستيد بايد کاملا سکوت کنيد و به حرف هاي طرف مقابلتان گوش بدهيد.

نکات طلايي

اگر در مسافرت و يا مهماني اتفاقي پيش آمد که از طرف همسرتان باعث ايجاد رنجش و آزردگي خاطر در شما شده است، سعي کنيد آن لحظه خود را با شرايط سازگار کنيد. در آن موقعيت به دليل اينکه شما عصباني و يا ناراحت هستيد نمي توانيد درست و بدون درگيري صحبت کنيد و ممکن است که مشکلاتتان بيشتر شود. سعي کنيد در آن موقعيت آن مساله اي که باعث ايجاد ناراحتي در شما شده است را فراموش کنيد. بعد از اينکه از مسافرت و يا مهماني برگشتيد به همسرتان بگوييد که مي خواهم راجع به موضوعي با شما صحبت کنم. هر زمان که فکر ميکني مي تواني به حرف هايم خوب گوش بدهي بگو تا با يکديگر صحبت کنيم. در زمان گفت و گو نيز مواردي را که در بالا ذکر شد را به کار ببنديد. همچنين سعي کنيد اگر از قبل با يکديگر مشکل و يا اختلافاتي را داشته ايد، با هم قرار بگذاريد که يک روز از مسافرت را به صحبت درباره اختلافاتتان اختصاص بدهيد. اين روش هم مي تواند براي رساندن شما به آرامش کمک کننده باشد.



منبع : tebyan.net

http://www.CheKhabar.ir/News/60738/ترفندهاي حل اختلاف با همسر در عيد نوروز
بستن   چاپ