نگهداري آجيل در اتاق يا يخچال؟ کدام صحيح است؟
يکشنبه 29 اسفند 1395 - 1:58:08 PM
چه خبر - نکته هاي مهم در نگهداري آجيل شب عيد

يک متخصص علوم و صنايع غذايي ضمن بيان بهترين شرايط براي حفظ و نگهداري آجيل و مغزدانه‌ها گفت : آجيل‌هاي پاک شده، مستعد جذب رطوبت و بو به خود هستند و در صورتي که به روش مناسبي نگهداري نشوند، رشد آفات در آنها سرعت و افزايش مي‌گيرد.

دکتر آراسب دباغ مقدم، با اشاره به اينکه مدت و مکان نگهداري آجيل ها به دما و رطوبت محيط بستگي دارد، گفت : عمر مفيد نگهداري آجيل ها در دماي اتاق از دماي يخچال و فريزر کمتر است و مغزهايي که بيش از چند ماه در دماي گرم اتاق نگهداري شوند کيفيتشان را از دست خواهند داد.

وي افزود: اگر مي خواهيد مغزهاي آجيلي را در دماي اتاق نگهداري کنيد بهتر است ابتدا آنها را به مدت 48 ساعت در فريزر قرار دهيد تا آفات و تخم و لاروي احتمالي موجود در آنها از بين برود؛ اما اگر مي خواهيد مغزها را در يخچال نگهداريد ديگر به اين کار نيازي نيست.

اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تصريح کرد : زماني که آجيل را در دماي اتاق نگهداري مي کنيد، براي آنکه رطوبت و بوهاي خارجي جذب آن نشود، بايد آنها را در ظروف پلاستيکي يا شيشه اي دربسته و مقاوم به نور و رطوبت و بو قرار دهيد.

دکتر دباغ مقدم در پاسخ به اين پرسش که آيا گردويي که روغن آن تند شده باشد براي سلامت مضر است يا خير گفت: مصرف گردويي که روغن آن تند و طعمش نامطبوع شده باشد براي سلامت مضر نيست، اما کيفيت تغذيه اي چنداني ندارد.

وي افزود: بهتر است براي حفظ کيفيت و ارزش تغذيه اي پسته نيز آن را در پوسته سختش نگهداري کنيد و از خريد پسته مغزشده اجتناب کنيد. اغلب مغزها ترجيحا با پوست، به مدت يکسال در يخچال قابل نگهداري هستند و بين يک تا سه سال هم مي توان آن ها را در فريزر نگه داشت. براي اينکه از خواص تغذيه اي و طعم خوشايند مغزهاي آجيلي نهايت بهره را ببريد بهتر است آنها را به اندازه نياز تهيه کنيد و به صورت تازه بخوريد زيرا اين نوع محصولات با گذشت زمان در محيط يخچال و فريزر بوي مواد غذايي ديگر را به خود مي گيرند و طعمشان هم ناخوشايند مي شود.

گروه سبکزندگي سيمرغ

منبع : salamatonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/60338/نگهداري آجيل در اتاق يا يخچال؟ کدام صحيح است؟
بستن   چاپ