برون‌گرايي اقتصاد اصل مهم اقتصاد مقاومتي است
شنبه 28 اسفند 1395 - 3:23:20 PM
چه خبر -

مقوله ارتباطات خارجي و اقتصاد صادرات‌ محور بعد از اجراي توافق برجام بيش از 80 هيات اقتصادي از کشورهاي مختلف به استان سفر کرده‌اند و يکي از اهداف ما، شناسايي کشورهاي اولويت‌دار براي روابط اقتصادي بر اساس نيازهاي استان بود.

وي با اشاره به سفر هيات‌هايي از کشورهاي آلمان و لهستان به تبريز در سال جاري، ادامه داد: با توجه به شناختي که اين هيات‌ها از توانمندي‌هاي ما به دست آورده بودند، اين استان را به عنوان اولويت همکاري خود تعيين کردند و توافق‌هايي نيز در اين سفرها انجام شده است.

جبارزاده گفت: براي آشنايي با ظرفيت‌ها و زمينه‌هاي همکاري مشترک با اين کشورها هياتي 30 نفره مرکب از مسئولان بخش‌هاي مختلف اقتصادي و فعالان بخش خصوصي به مدت يک هفته به اين دو کشور سفر کرديم.

وي با اشاره به اينکه لهستان يکي از کشورهاي در حال توسعه اروپاي شرقي است، افزود: سابقه روابط ايران و لهستان به 540 سال گذشته برمي‌گردد که در اين ميان شهر تبريز به دليل قرار گرفتن در مسير جاده ابريشم، نقش بسزايي داشته است.

استاندار آذربايجان شرقي با بيان اينکه توسعه روابط با ايران در اولويت کشور لهستان است، اظهار کرد: ويژگي‌هاي مشترکي که استان آذربايجان شرقي با اين کشور دارد سبب شده که ما نقش تعيين‌کننده‌اي در روابط دو کشور داشته باشيم.

وي با اشاره به توانمندي‌هاي لهستان در توليد ماشين‌هاي صنعتي، کشاورزي، محيط زيست و معدن خاطرنشان کرد: از همکاري هاي مشترک بخش خصوصي آذربايجان شرقي با لهستان حمايت مي‌کنيم.

جبارزاده همچنين با اشاره به قابليت‌هاي اقتصادي کشور آلمان، گفت: آلمان قدرت اول اقتصادي اروپاست که وارد بحران اقتصادي سال‌هاي اخير نشده و هم‌اکنون حجم صادرات صنعتي اين کشور بالغ بر 1300 ميليارد دلار است.

وي با اشاره به برنامه‌هاي سفر هيات اقتصادي استان به آلمان، گفت: مذاکرات رسمي و سياسي هيات در برلين انجام شد و پس از آن به دو ايالت که براي همکاري‌هاي مشترک انتخاب شده‌اند سفر کرديم.

استاندار آذربايجان شرقي اضافه کرد: ايالت زاکسن با چهار ميليون نفر جمعيت، ظرفيت‌هاي خوبي در بخش خودروسازي، قطعه‌سازي، محيط زيست و مديريت منابع آبي و بهداشت و سلامت دارد و بزرگترين دانشگاه صنعتي آلمان، بزرگترين کارخانه خودروسازي بي‌ام‌ و مرکز تحقيقات زيست‌محيطي لايپزيک در اين ايالت واقع است.

وي گفت: ايالت نيدرزاکسن نيز با هشت ميليون نفر جمعيت، شرکت خودروسازي ولکس‌واگن را در خود جاي داده و شهر هانوفر، مرکز اين ايالت شهر نمايشگاهي دنياست.

جبارزاده با اشاره به توانمندي‌هاي اين ايالت در بخش خودرو و قطعه‌سازي و توليد و فراوري گندم، سيب‌زميني و شيلات، افزود: علاقه‌مند بوديم که با استفاده از تجربيات اين ايالت در حوزه‌هاي مزبور، زمينه ورود توليدکنندگان استان به بازارهاي جهاني را فراهم کنيم که اين موضوع را در مذاکرات اقتصادي در ايالت نيدرزاکسن تعقيب مي‌کرديم.

وي با بيان اينکه سفارت‌خانه‌هاي ايران در آلمان و لهستان از توسعه روابط استان با اين دو کشور حمايت مي‌کنند، اظهار کرد: در اين سفر با طرف‌هاي مذاکره خود توافق کرديم که با تشکيل ميزهاي آلمان و لهستان در اتاق بازرگاني تبريز، بستر تبادل اطلاعات و شناسايي نيازهاي متقابل را ايجاد کنيم.

استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به برگزاري چهار همايش اقتصادي در سفر هيات اقتصادي استان به آلمان و لهستان، گفت: در اين همايش‌ها علاوه بر تبادل اطلاعات و مذاکرات رسمي، فرصتي براي ارتباط شرکت‌هاي استان با شرکت‌هاي آلماني و لهستاني ايجاد شد.

وي اضافه کرد: در بحث مديريت شهري نيز ديدارهايي بين شهردار تبريز و شهرداران شهرهايي که به آنها سفر کرديم صورت گرفت و مقرر شد از تجربيات اين شهرها بويژه در بحث مديريت ترافيک و تراموا، مديريت پسماند، فضاي سبز و محيط زيست بهره‌مند شويم.

جبارزاده افزود: رييس دانشگاه تبريز هم در اين ديدار با روساي دانشگاه‌هاي مختلف آلمان و لهستان مذاکراتي داشتند که برگزاري کارگاه مشترک آموزشي مديريت آب و فاضلاب در دانشگاه تبريز از جمله نتايج اين مذاکرات بود.

وي با اشاره به بازديد هيات اقتصادي استان از مرکز تحقيقات زيست‌محيطي لايپزيک در ايالت زاکسن، گفت: تجربيات ارزشمند اين مرکز در حوزه استفاده از انرژي‌هاي تجديدپذير و احياي درياچه‌هاي مرده از جمله محورهايي بود که با مسئولان اين مرکز درباره آن گفت‌وگو کرديم و ارتباطات خوبي بين اين مرکز و دانشگاه تبريز ايجاد شد.

استاندار آذربايجان شرقي اظهارکرد: مسئولان نمايشگاه هانوفر نيز درخواست برپايي نمايشگاهي از توانمندي‌هاي استان آذربايجان شرقي را داشتند که اين نمايشگاه فرصت بسيار خوبي براي معرفي استان به کل دنيا خواهد بود و اين موضوع را به صورت جدي پيگيري خواهيم کرد.

وي با بيان اينکه براي دست‌يابي به توسعه پايدار بايد از تجربيات موفق کشورها استفاده کنيم، افزود: بايد روابط خود را با کشورهايي که احساس مي‌کنيم مي‌توانند براي ما مفيد باشند گسترش دهيم و در اين راستا همکاري و توليد مشترک و صادرات‌محور اولويت ما خواهد بود.

جبارزاده گفت: باور دارم که توليدکنندگان و صنعتگران استان که در سال‌هاي سخت تحريم، توليد را سر پا نگه داشته‌اند در دوران گشايش اقتصادي و توسعه روابط بين‌المللي نيز از فرصت‌ها به بهترين شکل استفاده خواهند کرد.

انتهاي پيام /
http://www.CheKhabar.ir/News/60137/برون‌گرايي اقتصاد اصل مهم اقتصاد مقاومتي است
بستن   چاپ