قندي نادر براي تنظيم قند خون
شنبه 28 اسفند 1395 - 12:58:10 PM
چه خبر - به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، مشخص شده است که استفاده از شربت ذرت مملو از فروکتوز براي شيرين کردن محصولات غذايي با خطر ابتلا به ديابت نوع دو و چاقي ارتباط دارد؛ اين موضوع محققان را بر آن داشت تا درصدد جستجوي ساير شيرين کننده ها برآيند که خطرات سلامتي شربت ذرت و ساکروز را ندارند.

ساکاروز به عنوان يک شيرين کننده طبيعي معمولا در محصولات غذايي استفاده مي شود، زيرا اين قند به وفور در دسترس بوده و استخراج آن از نيشکر راحت است. اما از طرف ديگر Allulose قندي طبيعي است که تا 70 درصد به اندازه ساکاروز شيرين است و در مقادير کم در ميوه و سبزيجات يافت مي شود.
محققان روشي براي توليد allulose در مقادير زياد از شربت ذرت مملو از فروکتوز به دست آورند و اکنون در حال بررسي اين موضوع هستند که allulose و ساير قندهاي نادر، چگونه قند خون را موثرتر از ساکاروز تنظيم مي کنند.
محققان در اين مطالعه موش ها را به سه گروه تقسيم کردند و براي مدت 10 هفته به يک گروه آب ساده، به گروه دوم آب به همراه شربت ذرت مملو از فروکتوز و به گروه سوم آب به همراه يک شربت قند نادر يا RSS دادند که حاوي گلوکز، فروکتوز، allulose و ساير قندهاي نادر بود.
آنها متوجه شدند موش هايي که آب به همراه RSS مصرف کرده بودند، در قياس با موش هايي که آب به همراه شربت ذرت مملو از فروکتوز مصرف کرده بودند، افزايش وزن کمتري داشتند، چربي شکمي کمتري پيدا کردند، همچنين گلوکز خون کمتر و سطح انسولين پايين تري داشتند.
اين مطالعه همچنين نشان داد که هسته هاي سلول هاي کبدي موش هايي که مخلوط RSS مصرف کرده بودند، آنزيمي که سطح قند خون را با تبديل گلوکز به گليکوژن کاهش مي دهد، به ميزان بالاتري ترشح کردند.

منبع: ايرنا
http://www.CheKhabar.ir/News/59490/قندي نادر براي تنظيم قند خون
بستن   چاپ