ادامه آبروريزي هاي اردوغان در اروپا
شنبه 28 اسفند 1395 - 12:18:08 PM
چه خبر -

در حالي که هنوز مناقشات و مشاجرات لفظي و غير لفظي ميان ترکيه با هلند و آلمان بر سر کمپين هاي تبليغاتي اردوغان براي رفراندوم قانون اساسي در اين کشورها ادامه دارد، گويا قرار نيست آبروريزي هاي سياسي اردوغان و ترکيه در اروپا به همين جا ختم شود. در آخرين پرده از اين نمايش، مارين لوپن، رهبر جبهه ملي فرانسه و کانديداي رياست جمهوري اين کشور در انتخابات پيش روي، خواستار متوقف شدن تبليغات اردوغان در فرانسه در اسرع وقت شده است.

مارين لوپن، سياستمدار راستگرا و رهبر جبهه ملي اين کشور ـ که يکي از کانديداهاي اصلي انتخابات رياست جمهوري فرانسه نيز هست ـ امروز شديدا خواستار لغو تبليغات و کمپين هاي تبليغي اردوغان در خاک فرانسه براي جمع آوري آرا در راستاي تغيير قانون اساسي ترکيه به نفع اردوغان شده است.

روز گذشته، فرانسه به مولود چاوش اوغلو، وزير امور خارجه ترکيه اجازه داده بود تا يک نشست تبليغاتي در اين راستا در شهري در جنوب شرقي فرانسه برگزار کند. مارين لوپن در واکنش به اين ماجرا، امروز در پستي در توييتر خود بيان کرده است: چرا ما بايد موضوعي را در خاک کشور خود قبول کنيم که ساير کشورهاي دموکراتيک و دموکراسي هاي ديگر در اروپا آن را مجاز ندانسته اند؟ هيچ کمپين انتخاباتي ترکي در فرانسه نبايد صورت بگيرد.

ادامه آبروريزي هاي اردوغان در اروپا / مارين لوپن خواستار توقف سريع کمپين هاي تبليغاتي ترکيه در فرانسه شد

واکنش مارين لوپن که اکنون در نظرسنجي هاي انتخاباتي در فرانسه، رقابتي تنگاتنگ با کانديداهاي معتدل و دست چپ در فرانسه دارد، در پي اقدامات کشورهاي آلمان و هلند در راستاي توقف کمپين هاي اردوغان در اورپاست و اشاره لوپن به ساير دموکراسي ها در اروپا نيز مربوط به همين دو کشور است. طي روزهاي گذشته، مخالفت مقامات سياسي هلند از برگزاري کمپين هاي چاوش اوغلو در اين کشور و همچنين ممانعت از فرود هواپيماي وي در روتردام، منجر به سلسه اي از جنجال ها و تنش هاي لفظي ميان مقامات ترک و هلندي شد.

اين موضوع همچنين منجر به آن شده است که اکنون تنش بين ترکيه و اروپا به نقطه اوج خطرناک خود به لحاظ سياسي برسد، تا جايي که حتي پليس هلند، مجبور به دستگيري محافظان وزير خانواده و امور اجتماعي ترکيه نيز شد و وي را مجبور به ترک اين کشور به سمت آلمان کرد.

اين مسأله البته به هلند و آلمان محدود نبوده و هفته قبل نيز اتريش در انطباق با قانوني که قبلا در آلمان تصويب شده بود، هرگونه فعاليت نمايندگان سياسي خارج از اين کشور را براي تبليغات پيرامون مسائل داخلي کشورهاي ديگر در خاک اتريش ممنوع کرد تا دست اردوغان بيش از هميشه براي جذب آراي ترک هاي ساکن اروپا در راستاي منويات سياسي خود بسته باشد.

همه اين مسائل منجر به آن شده که اکنون به گفته تحليلگران، ترکيه و اروپا در خط تقابلي قرار بگيرند که پيش از اين بي سابقه بوده و حتي بسيار خطرناک تر از ماجراي تنش ميان اين کشور و کشورهاي اروپايي در سال 2015-2016 بر سر ماجراي پناهجويان است.

تنش ها به قدري بالا گرفته که در ترکيه اين اقدامات اروپا را نوعي از تحقير ترک ها و ترکيه تلقي کرده اند تا جايي که کمال کليچداراوغلو، رهبر جناج اوپوزيسيون در ترکيه پيام داده است، هرگونه اقدام از سوي اردوغان و حزب عدالت و توسعه در راستاي مقابله و واکنش به اقدام اروپايي ها با حمايت حزب وي همراه خواهد بود. با اين حال، وي تأکيد کرده است که اين امر به هيچ وجه به معني حمايت از رفراندوم اردوغان نيست.

«موارت يتکين»، روزنامه نگار و تحليلگر سياسي روزنامه حريت، در مطلبي بيان کرده است که صرف نظر از همه تبعات اين مسائل براي رفراندوم اردوغان – که تا اين جا نشاني از جذابيت ندارد – موضوع بر سر شهرت و اعتبار ترکيه در سطح جهاني است. وي بيان کرده است که ترکيه پيش از اين هرگز در چنين موقعيت اسفناکي نبوده و پيش از اين هرگز سابقه نداشته که وزير امور خارجه اين کشور از ورود به کشوري که دوست و همکار ترکيه محسوب مي شود، منع شده باشد. هيچ گاه قبل از اين يک وزير ترک با ممانعت از ورود به کنسولگري ترکيه در کشور ديگر که از سوي پليس محاصره شده، روبه رو نشده و با پليس براي خروج از کشوري به کشور ديگر اسکورت نشده بود.

يتکين بيان مي کند، البته الان زمان آن نيست که ساير مشکلات سياست خارجي ترکيه، همچون بازندگي در صحنه جنگ در سوريه ـ که در آن روسيه و آمريکا به خوبي با هم براي حمايت و تقويت از يک گروه کرد که ترکيه به شدت با آنها مخالف است همکاري مي کنند ـ پيش کشيد.

با اين حال به گفته يتکين از ده روز قبل، ترکيه از اروپا درخواست کرده است که فرايند توافقات مربوط به ويزا و رواديد را سرعت دهد، در حالي که وزراي کابينه اردوغان، اکنون در صف انتظار براي پذيرفته شدن آنها در کشورهاي اروپايي هستند تا کمپين هاي تبليغاتي را مديريت کنند! آن هم به رغم اينکه همه آنها پاسپورت ديپلماتيک دارند.

به گفته يتکين اکنون ديدن اينکه ميراث سياست خارجي ترکيه به تلاش براي يافتن چند شهر اروپايي که وزراي ترک بتوانند در آن کمپين تبليغاتي راه بيندازند، تنزل کرده است، براي ترک ها بسيار ناراحت کننده است.

منبع: تابناک

http://www.CheKhabar.ir/News/59339/ادامه آبروريزي هاي اردوغان در اروپا
بستن   چاپ