نقش رسانه ها در کاهش حوادث چهارشنبه سوري
شنبه 28 اسفند 1395 - 11:58:35 AM
چه خبر - در نشست خبري مشترک آتش نشاني و دانشگاه علوم پزشکي قزوين مطرح شد،به گزارش شنبه شب ايرنا،مدير مرکز هدايت عمليات بحران دانشگاه علوم پزشکي قزوين در نشست خبري که به منظور ارائه هشدارهاي مربوط به خطرهاي استفاده از مواد محترقه در مراسم چهارشنبه آخر سال برگزار شد، گفت: فوريت هاي پزشکي و درماني در زمينه حوادث چهارشنبه سوري خدمات پيش بيني شده و کاملي دارد اما متاسفانه سال به سال پيچيدگي ناشي از حوادث اين روز افزايش مي يابد.

علي فخار سليماني در ادامه به نقش رسانه ها در کاهش حوادث چهارشنبه آخر سال اشاره کرد و گفت:رسانه ها مي توانند در اين خصوص از نقش کليدي برخوردار باشند.

اين مسئول در ادامه ناحيه دست را از بيشترين اعضاي آسيب ديده در مصدومان حوادث ناشي از چهارشنبه سوري اعلام کرد و گفت:در سال گذشته 44مورد از مصدوميت ها در قزوين از ناحيه دست و 30مورد نيز آسيب به چشم بود. فخار سليماني ادامه داد: در سال گذشته 92مورد مصدوميت ناشي از حوادث شب چهارشنبه آخر سال در قزوين به وقوع پيوست که 83 تن از آنها براي مردان و 9 مورد نيز براي زنان رخ داد.

فخار سليماني يادآور شد: متاسفانه در سال گذشته، سه تن از شهروندان نيز در شهرهاي الوند و دانسفهان جان خود را بر اثر حوادث چهارشنبه سوري از دست دادند. وي اضافه کرد: در سال گذشته با رشد 43 درصدي از لحاظ تعداد آسيب ديدگان و همچنين رشد سه برابري فوت شدگان نسبت به سال پيش از آن روبه رو بوديم.

فخار سليماني، بيشترين تعداد مصدومان را در بين افراد15تا25سال ذکر کرد و افزود: بيشترين حوادث چهارشنبه سوري پارسال در استان مربوط به سوختگي بود.
اين مسئول با بيان اينکه براي آگاه سازي خانواده ها نسبت به خطرهاي چهارشنبه اخر سال دچار ضعف هستيم، بر لزوم اطلاع رساني بيشتر از سوي رسانه ها و آموزش و پرورش در اين خصوص تاکيد کرد.

مديرعامل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري قزوين نيز در ادامه اين نشست گفت:در چهارشنبه آخر سال گذشته، 6 مورد آتش سوزي،6مورد حادثه ناشي از آسيب ها و 43مورد آتش سوزي ضايعات داشتيم.

ابوالفضل ذوالقدر افزود: در سال جاري به منظور جلوگيري از تکرار چنين حوادثي با همکاري مديريت پسماند شهرداري تمام مخازن زباله در چندين نوبت تخليه خواهند شد.
وي اضافه کرد: در سال هاي اخير اگرچه در برخي شاخص ها، عمليات آتش نشاني کاهش يافته اما نوع آسيب ها و مواد محترقه مورد استفاده خطرناک تر شده است.
ذوالقدر در ادامه با قدرداني از مردم در ابراز همدردي با آتش نشاني در حادثه پلاسکو و تشکيل کمپين براي کاهش حوادث چهارشنبه سوري، گفت: با تشکيل اين کمپين اميدواريم در هفته جاري شاهد کم شدن حادثه هاي مربوط به اين مناسبت باشيم.

وي بر فرهنگ سازي و افزايش اطلاعات خانواده ها از عواقب خطرناک استفاده از مواد محترقه تاکيد کرد و ادامه داد: متاسفانه در بسياري از اين حوادث افراد زيادي بدون آن که دخالتي در چنين فعاليت هايي داشته باشند، دچار عواقب جبران ناپذير آن مي شوند و آرزوهاي آنها نابود مي شود.

ذوالقدر به ميزان حوادث ايجاد شده بر حسب نوع موادهاي محترقه در قزوين در سال گذشته اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار 26 درصد از حوادث سال گذشته در اثر پرتاب نارنجک بوقوع پيوست و 51درصد نيز مربوط به ترقه هاي سيگاري و 6درصد نيز مربوط به فشفشه بوده اند.

وي در ادامه به نقش خبرنگاران در آگاه سازي افراد جامعه براي کاهش حوادث مربوط به چهارشنبه اخرسال اشاره کرد و گفت: از اصحاب رسانه که داراي نقش غيرقابل انکاري در کم کردن اين نوع حوادث دارند انتظار داريم ما را در اين زمينه ياري کنند.

مدير مرکز آموزشي درماني شهيد رجايي قزوين نيز در ادامه به تمهيدات و آماده باش کامل اين مرکز براي درمان آسيب ديدگان چهارشنبه اخر سال اشاره کرد و گفت: اين مرکز با برخورداري از جراحان فوريت هاي پزشکي شامل ارتوپدي،مغز و اعصاب،سوختگي و ترميمي و با ظرفيت60تخت اورژانسي آمادگي کاملي براي درمان و پذيرش مصدومان حوادث چهارشنبه سوري خواهد داشت.

محسن ادهمي افزود: در سال گدشته 64 مصدوم به اين مرکز انتقال يافتند که17تن از آنها بستري و بقيه به صورت سرپايي درمان شدند.
وي در پايان، نقش خبرنگاران را در پيشگيري از حوادث چهارشنبه سوري بي بديل خواند و گفت: از رسانه ها مي خواهيم با آگاه بخشي به افراد جامعه و خانواده ها نسبت به خطرات استفاده از مواد محترقه و آسيب هاي احتمالي آن همچون سوختگي بدن، قطع عضو و نابينايي و مرگ در چهارشنبه اخر سال به کاهش حوادث در اين روز کمک کنند.

منبع: ايرنا

http://www.CheKhabar.ir/News/59199/نقش رسانه ها در کاهش حوادث چهارشنبه سوري
بستن   چاپ