5 کشور فاسد آسيايي معرفي شدند
شنبه 28 اسفند 1395 - 11:12:19 AM
چه خبر -

سازمان شفافيت بين المللي يک بررسي طولاني 18 ماه انجام داده است که نشان مي دهد در آسيا و اقيانوسيه از هر 4نفر بيش از يک نفر براي استفاده از خدمات عمومي رشوه پرداخت مي کند. نشريه فوربز در گزارشي نوشت:رسوايي رياست جمهوري کره جنوبي و ماجرا صندوق 1MDB مالزي، مشخص کرد که بسياري از کشورها قادر به جلوگيري از لکه هاي فساد نيستند. اما مشکل در سراسر اين قاره در چه حدي است؟

سازمان شفافيت بين المللي يک بررسي طولاني 18 ماه انجام داده است که نشان مي دهد کارهاي زيادي براي انجام دادن وجود دارد. در اين بررسي با بيش از 20 هزار نفر در 16 کشور در مناطق و سرزمين ها در آسيا و اقيانوسيه صحبت شده است. نتيجه اين بررسي مشخص کرد که بيش از يک نفر از هر 4 نفر براي استفاده از خدمات عمومي رشوه پرداخت کرده است.

در حالي که به نظر مي رسد اين آمار مربوط به کل منطقه باشد، اما بايد گفت که در برخي کشورها آمار رشوه سرسام آور است و پيشنهاد فساد و رشوه ريشه در زندگي روزمره افراد دارد.

در اين گزارش 5 کشور آسيايي که بيشترين فساد اداري و اقتصادي با نرخ رشوه داشته اند براساس گزارش سازمان شفافيت بين المللي (Transparency International) آورده شده است.

ميانمار: نرخ رشوه: 40 درصد

با وجود قانون ضدفساد در سال 2013، حدود نيمي از پاسخ دهندگان معتقد بودند که بيشتر يا کل پليس فاسد است، 40 درصد هم معتقد هستند قوه قضاييه فاسد است. اما همه چيز حداقل ممکن است در نگاه مردم بهتر شود. کمتر از يک چهارم پاسخ دهندگان باور دارند که فساد در سال گذشته افزايش يافته است.

پاکستان: نرخ رشوه: 40 درصد

در پاکستان حدود سه چهارم از پاسخ دهندگان گفته اند بيشتر يا همه پليس فاسد است. از هر 10 نفري که به پليس يا دادگاه مراجعه مي کند، 7 نفر مجبور به پرداخت رشوه شده اند. متاسفانه مردم پاکستان احساس نمي کنند که چيزي بتواند تغيير کند. تنها يک سوم از آنها فکر مي کنند که مردم مي توانند تغييرات ايجاد کنند.

تايلند: نرخ رشوه: 41 درصد

تايلند براي اتهام به فساد در تمام سطح تلاش مي کند. حزب نظامي حاکم فعلي براي سخت تر کردن قانون مبارزه با فساد سال 2015 عمل مي کند. اما مردم تايلند خوش بين هستند. فقط 14 درصد احساس مي کنند که فساد در 12 ماه گذشته افزايش يافته است. تقريبا 72 درصد فکر مي کنند که دولت در مواجهه مبارزه با فساد نسبتا و يا خيلي خوب عمل کرده است.

ويتنام: نرخ رشوه: 65 درصد

ويتنام با يک فساد بومي ديده مي شود. از تمام 16 کشور مورد بررسي، مردم ويتنام (و مالزي) در مورد وضعيت کشور خود منفي بودند. حدود 60 درصد پاسخ دهندگان احساس مي کنند دولت در انجام وظايف خود در مبارزه با فساد ضعيف عمل کرده است.

هند: نرخ رشوه: 69 درصد

در 5 مورد از 6 خدمات عمومي –مدرسه، بيمارستان، اسناد، پليس و خدمات عمومي- بيش از نيمي از پاسخ دهندگان تا به حال رشوه پرداخت کرده اند. با اين حال جنگ نارندا مودي، نخست وزير هند عليه فساد شکل گرفته است. 53 درصد از مردم فکر مي کنند که اين مبارزه نسبتا و خيلي خوب بوده است. 63 درصد معتقدند مردم عادي مي توانند شرايط را تغيير دهند.

منبع: مهر

http://www.CheKhabar.ir/News/58997/5 کشور فاسد آسيايي معرفي شدند
بستن   چاپ