دانستني هايي درباره تخم مرغ
شنبه 28 اسفند 1395 - 10:55:30 AM
چه خبر - در مورد تخم مرغ بيشتر بدانيم

يکي از مواد غذايي که ارزش غذايي بسيار بالايي دارد و حاوي مقادير زيادي امگا3 و کلسترول مورد نياز براي بدن است تخم مرغ مي باشد که مصرف آن بسيار توصيه شده است، اما علاوه بر جنبه غذايي و سلامتي تخم مرغ، از آن به عنوان نماد رشد و شکوفايي در مراسم هاي مختلف نيز استفاده مي کنند.

در فرهنگ ايراني در هنگام تحويل سال و شروع سال نو بر سر سفره ي هفت سين عيد نوروز تخم مرغ هاي رنگي زيبايي قرار مي دهند. تخم مرغ رنگي نمادي از باروري، رشد و زايش و سمبلي از رشد و شکوفايي است. تخم مرغ هاي رنگي با رنگ هاي شاد و دلفريبشان نويد سال پر برکت و زيبايي را مي دهند.

رنگ پوست تخم مرغ به نژاد مرغ آن مرتبط است. مرغ با پرهاي سفيد اغلب تخم سفيد مي گذارند و مرغ با پرهاي قرمز و يا قهوه اي اغلب تخم قهوه اي دارند.

رنگ زرده تخم مرغ به رژيم غذايي مرغ بستگي دارد. اگر زرده پر رنگ باشد به اين معناست که مرغ سبزيجات ميخورد، اما اگر رنگ آن روشن باشد به اين معناست که غذاي مرغ گندم و يا جو بوده است.

سن مرغ و عمر او بر حجم و اندازه ي تخم مرغ اثر مي گذارد. هر چقدر مرغ پيرتر باشد تخم بزرگتري مي گذارد.

تخم مرغ ها معمولا با برچسب تا فلان تاريخ فروخته شود به مغازه ها مي آيند و روي آنها تاريخ انقضاء وجود ندارد. تخم مرغ هاي تازه را مي توان در بسته بندي هاي مخصوص خودشان و در دماي يخچال براي سه تا چهار هفته نگهداري کرد.

دو عدد تخم مرغ مي تواند کلسترول مورد نياز و توصيه شده ي يک روز بدن را تأمين کند. هر يک عدد تخم مرغ 186 ميلي گرم کلسترول دارد و وزارت کشاورزي آمريکا پيشنهاد مي دهد که ميزان کلسترول دريافتي هر نفر به 300 ميلي گرم برسد.

تخم مرغ حاوي اسيد چرب امگا3، روي، ويتامين B و يد است و به رفع خستگي کمک مي کند. عنصر کولين موجود در تخم مرغ هم باعث بهبود عملکرد حافظه مي شود.

براي بهتر پوست کندن تخم مرغ آب پز، از تخم مرغ هاي تازه استفاده نکنيد، زيرا پوست کندن تخم مرغ تازه به نسبت کار سختي است و به راحتي پوست آن کنده نمي شود.


گردآوري

منبع: hidoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/58833/دانستني هايي درباره تخم مرغ
بستن   چاپ