سير تازه بخوريم يا موسير؟
شنبه 28 اسفند 1395 - 10:35:51 AM
چه خبر -

سير به دليل داشتن خاصيت تغذيه‌اي و درماني زياد در سفره هفت‌سين ما ايراني‌ها قرار گرفته است. در اين مطلب به شرح خواص سير و مقايسه آن با موسير مي پرردازيم.

خواص سير

سير به دليل داشتن خاصيت تغذيه‌اي و درماني زياد در سفره هفت‌سين ما ايراني‌ها قرار گرفته و نماد تندرستي و ميکروب‌زدايي را به خود اختصاص داده است. از آن به عنوان يکي از محافظان سفره و سلامت در ايام غير نوروز هم ياد مي‌شود. خاصيت سير زياد است اما اثرات مفيد سير کوهي، قوي تر از سير باغي است. سير کوهي همان موسير است که در مقايسه با سير تازه پلويي يا باغي، بوي کمتر و فوايد بيشتري دارد.

سير مناطق کويري با آب و هواي گرم و خشک يا نيمه خشک همچون همدان يا تهران، بوي بيشتر و تند و تيزتري دارد، اما سير نواحي شمال کشور که رطوبت هوا در آنجا بيشتر است تندي کمتري دارد. لازم است بدانيد هر چه سير بودارتر باشد پرخاصيت‌تر است، اما براي اينکه از منافع و خواص سير بهره مند شويد و بوي آن کمتر شما و ديگران را آزار دهد، از موسير استفاده کنيد. موسير کليه خواص سير را در ميزان بيشتر داراست.

سير به دليل دارا بودن ترکيبات گوگردي، ضدعفوني کننده (ميکروب زدا) و افزايش دهنده ايمني بدن بوده و به دليل داشتن پتاسيم بالا، تنظيم کننده فشار خون است. ويتامين هاي گروه B آن، آرامبخش اعصاب است و نتايج پژوهشي هم نشان مي‌دهد که سير مي تواند پيشگيري کننده از غلظت خون باشد و به عقيده محققان، اين سبزي از بافت‌هاي کبد در برابر ترکيبات سمي و سرطان زا محافظت مي کند. سير خنثي کننده نيترات موجود در برخي موادغذايي بخصوص سوسيس و کالباس است.

مطالعات نشان داده، مصرف مکمل ها يا همان قرص سير به جاي استفاده از خود سير موثرتر است، به اين دليل که مقدار قابل توجهي از آليسين (ماده موثره سير) هنگام جويدن يا پختن، از سير خارج مي شود. در بررسي هاي آزمايشگاهي انجام شده، اثرات درماني سير خشک شده در مقايسه با روغن سير کارامدتر گزارش شده است.

براي کاهش بوي بد دهان ناشي از خوردن سير، راه هايي از جمله جويدن سبزي‌هاي معطر مانند نعنا، ريحان، ميخک، چاي خشک و قهوه وجود دارد، اما بايد بدانيد گاز بدبوي ناشي از ترکيبات گوگردي سير، پس از هضم، با ورود به خون و سيستم تنفسي، علاوه بر ايجاد بوي بد دهان باعث ايجاد بوي نامطبوع تنفس و حتي پوست بدن مي شود.

برخي افراد معتقدند با قورت دادن حبه سير مي توان از شر بوي بد آن رهايي يافت، اما بايد گفت هضم سير درسته کمي مشکل‌ است، اگرچه در نهايت هضم مي‌شود، اما در اين صورت شايد بوي بد آن از محفظه دهان استشمام نشود، اما از طريق ريه ها آزاد شده و تنفس و عرق بدن را بدبو خواهد کرد.




منبع:salamatonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/58811/سير تازه بخوريم يا موسير؟
بستن   چاپ