آرتروز درمان قطعي دارد؟
شنبه 28 اسفند 1395 - 9:58:42 AM
چه خبر - آرتروز, علت و درمان

دکتر داريوش الياس پور متخصص طب فيزيکي و توانبخشي، گفت: ستون فقرات متشکل از مهره هاي استخواني است که روي هم قرار گرفته و تمام وزن سر توسط مهره ها به قسمت پاييني بدن منتقل مي شود. اين متخصص طب فيزيکي و توان بخشي با اشاره به اين که مهره هاي گردن هفت عدد است، افزود: مهره ها جسم سخت و استخواني هستند که در ايجاد تحرک نقش دارند، بنابراين بايد قابليت انعطاف داشته باشند که اين مهم با وجود ديسک بين مهره اي انجام مي شود. دو مهره به جز از طريق ديسک، با کمک مفصل نيز در ارتباط هستند که مانند مفصل انگشت، دو سطح مفصلي و دو سطح غضروفي دارد.

روي دو سر استخوان که مفصل را تشکيل مي دهد، غضروف وجود دارد که اصطکاک دو سطح مفصلي را کاهش مي دهد. اصطکاک دو سطح مفصلي، 10 برابر کمتر از سايش دو تکه يخ است. با ساييدگي غضروف، به مرور استخوان اضافي ايجاد مي شود که به آن آرتروز مفصل مي گويند و بعدها با افزايش بافت مفصلي (رشد مفصل) همراه مي شود.

وي با اشاره به اينکه رشد بافت مفصل، تشکيل استخوان اضافه و تورم در بافت نرم مفصل از علائم آرتروز به شمار مي آيد، اذعان داشت: آرتروز ديسک، به شکل خشک تر شدن ديسک‌ها است و حتي گاهي، شکاف‌هايي در لايه بيروني ديسک (لايه ليفي) به وجود مي‌آيد و به مرور گاهي به صورت بيرون زدگي هسته نرم و همچنين استخوان سازي اضافه خود را نشان مي‌دهد. آرتروز ديسک نسبت به آرتروز مفاصل کمي زودتر اتفاق مي افتد. به عنوان مثال شروع آرتروز ديسک از 30 سالگي است، ولي آرتروز زانو و ساير مفاصل از سن 55-50 سالگي است.

افزايش سن، زمينه هاي ژنتيکي، ضربه وارد شده به ستون فقرات، عوامل زمينه ساز آرتروز هستند که تغذيه مناسب، ويتامين D کافي، ويتامين C در حفظ غضروف نقش دارند. همچنين ميوه و سبزي به اندازه کافي مفيد است. هنوز درمان قطعي براي آرتروز وجود ندارد، اما براي درمان ديسک مي توان از سلول هاي بنيادي کمک گرفت.

دکتر الياس پور همچنين در رابطه با نقش ورزش براي رفع آرتروز و ديسک تصريح کرد: در ورزش، دامنه اي را تعريف مي کنيم و تا حدي که ورزش ضربه‌اي نباشد يا فشار بيش از حد نباشد، مشکلي ندارد. به عنوان مثال، در يوگا حرکاتي وجود دارد که براي ديسک گردن مفيد نيست.




منبع:farsnews.com



http://www.CheKhabar.ir/News/58706/آرتروز درمان قطعي دارد؟
بستن   چاپ