تخم مرغ قهوه اي بخريم يا سفيد؟ کدام مواد مغذي بيشتري دارد؟
شنبه 28 اسفند 1395 - 9:53:01 AM
چه خبر - آيا تخم مرغ هاي قهوه اي سالم‌تر از تخم مرغ سفيد رنگ خود هستند؟

اغلب، مردم تخم مرغ هاي قهوه اي را ترجيح مي دهند زيرا بر اين باورند که آنها طبيعي‌تر و سالم‌تر از تخم مرغ هاي سفيد هستند. اما حقيقت اين است که تمامي تخم مرغ ها، بدون در نظر گرفتن اندازه يا رنگ، از نظر مواد مغذي مشابه يکديگر هستند. هم تخم مرغ هاي سفيد و هم تخم مرغ هاي قهوه اي مواد غذايي سالم محسوب مي شوند. يک تخم مرغ معمولي حاوي مقدار زيادي از ويتامين ها، مواد معدني و پروتئين کيفيت بالا است، که همگي در مجموعه اي با کمتر از 80 کالري گرد هم آمده اند.

اما دانشمندان تخم مرغ هاي قهوه اي را با تخم مرغ هاي سفيد مقايسه کرده اند تا ببينند آيا تفاوتي بين آنها وجود دارد يا خير. چندين مطالعه نشان داده اند که رنگ پوسته تخم مرغ هيچ اثر چشمگيري بر کيفيت و محتواي تخم مرغ ندارد. اين به معناي آن است که رنگ پوسته تخم مرغ تاثيري بر سالم بودن يا نبودن آن ندارد. تنها تفاوت در اين زمينه رنگدانه پوسته است.

با اين وجود، عوامل ديگري مي توانند بر ترکيب تغذيه اي يک تخم مرغ تاثيرگذار باشند. محيط زندگي مرغ مي تواند اثري چشمگير به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، تخم هاي توليدي از مرغ هايي که اجازه داشتند زير نور خورشيد پرسه بزنند، سه تا چهار برابر ويتامين D بيشتري نسبت به تخم هاي توليدي از مرغ هايي داشته اند که در محيط هاي بسته پرورش داده شده بودند.

نوع غذايي که مرغ مصرف مي کند نيز مي تواند بر محتواي مواد مغذي تخم آن نيز تاثيرگذار باشد. به عنوان مثال، مرغ هايي که با يک رژيم غذايي سرشار از اسيدهاي چرب امگا-3 تغذيه مي شوند، تخم هايي با سطوح بالاتر از اسيدهاي چرب امگا-3 نسبت به حالت عادي مي گذارند. زماني که مرغ ها از رژيم غذايي سرشار از ويتامين D برخوردار بودند نيز اثري مشابه درباره ويتامين D مشاهده شده است.

آيا رنگ تخم مرغ در طعم آن تاثيرگذار است؟

برخي افراد بر اين باورند که تخم مرغ هاي قهوه اي طعم بهتري نسبت به تخم مرغ هاي سفيد دارند، در شرايطي که ديگران طعم تخم مرغ هاي سفيد را بهتر مي دانند. اما همانند محتواي تغذيه اي، تفاوت خاصي بين طعم تخم مرغ هاي سفيد و قهوه اي وجود ندارد. با اين وجود، اين به معناي آن نيست که تمامي تخم مرغ ها طعمي مشابه دارند.

اگر چه رنگ پوسته تخم مرغ تغييري در مزه آن ايجاد نمي کند، عوامل ديگر مانند نوع خوراک، تازگي و چگونگي پخت تخم مرغ ممکن است بر طعم آن تاثيرگذار باشند. به عنوان مثال، مرغ هايي که با يک رژيم غذايي سرشار از چربي تغذيه شده اند، تخم هايي خوشمزه‌تر نسبت به مرغ هايي که با رژيم غذايي کم چربي تغذيه شده بودند، توليد کردند. همچنين، احتمال توليد تخم هايي با مزه ماهي در ميان مرغ هايي که با مقادير زياد روغن ماهي، انواع مشخصي از چربي ها يا حتي ويتامين هاي A و D تغذيه شده اند، بيشتر است.

رژيم غذايي مرغ هايي که در خانه پرورش يافته اند با مرغ هايي که به طور مرسوم در مرغداري پرورش مي يابند، مشابه نيست که ممکن است بر عطر و طعم تخم هاي آنها تاثيرگذار باشد.
افزون بر اين، هرچه تخم مرغ مدت زمان بيشتري نگهداري شده باشد، احتمال تغيير مزه آن نيز بيشتر مي شود. نگهداري تخم مرغ در مکاني با دماي ثابت و پايين مانند يخچال مي تواند به حفظ عطر و طعم آن براي مدت زماني طولاني‌تر کمک کند.

به همين دلايل است که برخي معتقدند تخم مرغ هاي خانگي طعم بهتري نسبت به تخم مرغ هايي که به طور مرسوم تهيه شده اند، دارند. تخم مرغ هاي خانگي روند پردازش و حمل را تجربه نمي کنند و از اين رو، ممکن است سريع‌تر و تازه‌تر از تخم مرغ هايي که از مغازه خريداري مي کنيد، راهي بشقاب غذاي شما شوند.

روش پخت تخم مرغ نيز مي تواند بر عطر و طعم آن تاثيرگذار باشد. طي يک مطالعه پژوهشگران به بررسي چگونگي تاثير روغن ماهي، که براي افزايش سطوح امگا-3 به کار گرفته مي شود، در تغذيه مرغ ها و تغيير عطر و طعم تخم مرغ ها پرداختند. در همين راستا، مشخص شد تخم مرغ هاي عادي و نمونه هاي به دست آمده از مرغ هايي که روغن ماهي تغذيه شده بودند، هنگامي که به صورت نيمروي همزده درست مي شوند، عطر و طعم مشابهي دارند. اما در حالت آب پز تخم مرغ هايي توليد شده توسط مرغ هاي تغذيه شده با روغن ماهي عطر و طعم گوگردي بيشتري داشتند.



منبع : asriran.com

http://www.CheKhabar.ir/News/58652/تخم مرغ قهوه اي بخريم يا سفيد؟ کدام مواد مغذي بيشتري دارد؟
بستن   چاپ