نکات تغذيه‌اي مفيد براي افراد مبتلا به ام اس
يکشنبه 22 اسفند 1395 - 1:05:01 AM
چه خبر - نقش تغذيه در ام اس

"ام اس" بيماري خود ايمني است که بر اثر آن سيستم ايمني بدن به اشتباه سيستم عصب مرکزي را مورد حمله قرار مي‌دهد. رشته‌هاي عصبي در بدن به طور معمول با غلاف ميلين پوشيده شده که از عصب‌ها حفاظت و به انتقال سيگنال‌هاي الکتريکي کمک مي‌کند. در بيماران مبتلا به ام اس غلاف ميلين آسيب مي‌بيند. بخش‌هايي که از غلاف ميلين کمتري برخوردارند به خوبي سيگنال‌هاي الکتريکي را انتقال نمي‌دهند؛ به اين مفهوم که دستورهاي مغز با سرعت لازم به ماهيچه‌هاي مورد هدف انتقال پيدا نمي‌کند.

فاکتورهاي غذايي مي‌تواند روي اين بيماري تاثير داشته باشد. درک درست از نقش رژيم غذايي ممکن است به فرد مبتلا کمک کند تا کيفيت زندگي خود را بهبود بخشد.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد سلامت روده مي‌تواند نقش مهمي در کنترل بسياري از انواع بيماري‌ها داشته باشد. فلور روده (جمعيت ميکروبي روده) سيستم نسبتا پيچيده‌اي از ميکرو ارگانيسم‌هاست که در روده‌ها زندگي مي‌کنند و در انسان عمدتا باکتري هستند.

اين باکتري‌ها مسوول تجزيه مواد خوراکي و مغذي هستند و نقش کليدي در هضم و سلامت سيستم ايمني بازي مي‌کنند. فقدان فلور روده سالم ممکن است در بروز انواع اختلال‌هاي ايمني نقش داشته باشد.

از آنجايي که ام اس اختلال سيستم ايمني است ضرورت دارد تا فرد مبتلا رژيم غذايي را انتخاب کند که از سيستم‌هاي ايمني حفاظت نمايد و انتخاب رژيم غذايي بهبود دهنده فلور روده مي‌تواند اين شرايط را بوجود آورد.

توصيه‌هاي تغذيه‌اي مفيد براي بيماران مبتلا به ام اس

پروبيوتيک‌ها: محققان معتقدند تنظيم فلور روده با استفاده از پروبيوتيک‌ها ممکن است براي مبتلايان به ام اس مفيد باشد. همچنين پروبيوتيک‌ها با ارتقاي سطح باکتري‌هاي مفيد روده به تقويت سيستم ايمني کمک مي‌کنند.

فيبر: فيبر در خوراکي‌هاي گياهي همچون ميوه‌ها، سبزيجات، آجيل و حبوبات موجود است. اين خوراکي‌ها سلامت بدن را از راه تاميد غذاي باکتري‌هاي روده، عادي‌سازي حرکت روده و حفظ سلامت قلب تامين مي‌کند.

ويتامين D: ويتامين D براي تمامي افراد ضرورت دارد اما براي مبتلايان به ام اس به طور مخصوص سودآور است. اين ويتامين ممکن است رشد و تمايز سلول‌هاي مختلف را تنظيم کند. همچنين شواهدي وجود دارد که ويتامين D خاصيت حفاظتي براي مبتلايان به ام اس دارد. بيشتر نياز بدن به ويتامين D از راه قرار گرفتن در معرض نور خورشيد تامين مي‌شود.

بيوتين: بيوتين نوعي ويتامين B است که ويتامين H هم خوانده مي‌شود. اين ترکيب به طور معمول در خوراکي‌هايي همچون تخم‌مرغ، مخمر، جگر و قلوه پيدا مي‌شود. نتايج مطالعات اخير نشان مي‌دهد مصرف مکمل‌هاي حاوي بيوتين به حفظ سلامت مبتلايان به ام اس کمک مي‌کند.

اسيدهاي چرب اشباع نشده: شواهد مختلفي در مورد تاثير احتمالي رژيم‌هاي غذايي حاوي اسيدهاي چرب اشباع نشده در مبتلايان به بيماري ام اس وجود دارد اما مشخص است اين ماده به سلامت بدن و کنترل التهاب کمک مي‌کند. همچنين به گفته متخصصان، مبتلايان به بيماري ام اس بايد از مصرف چربي‌هاي اشباع شده، خوراکي‌هاي فرآوري شده و سديم پرهيز کنند.

برخي از مبتلايان به اين بيماري ژريم‌هاي غذايي خاصي را دنبال مي‌کنند. هرچند لازم است افراد در اين شرايط توجه داشته باشند بايد تمامي مواد مغذي مورد نياز روزانه خود را دريافت کنند.

از جمله رژيم‌هاي غذايي که مي‌تواند به بيماران مبتلا به ام اس کمک کند، رژيم غذايي فاقد گلوتن، رژيم غذايي سرخپوستي (عدم مصرف خوراکي‌هاي فرآوري شده)، رژيم غذايي سوانک يا Swank (محدود کردن مصرف چربي‌هاي اشباع شده و اشباع نشده در روز) است.

به گزارش مديکال نيوز تودي، به هرحال نتايج مطالعات نشان مي‌دهد، مبتلايان به بيماري ام اس بايد از مصرف خوراکي‌هاي فرآوري شده و چربي‌هاي اشباع شده خودداري کنند. علاوه بر اينها تغيير سبک زندگي و ورزش کردن نقش مهمي در بهبود حال اين بيماران دارد.




منبع: isna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/57332/نکات تغذيه‌اي مفيد براي افراد مبتلا به ام اس
بستن   چاپ