پروبيوتيک مورد نياز بدن شما در اين خوراکي ها است
شنبه 21 اسفند 1395 - 9:05:05 AM
چه خبر - خوراکي هاي حاوي پروبيوتيک

در اين مقاله، يک‌سري از خوراکي‌هاي مفيد حاوي باکتري‌هاي پروبيوتيک معرفي شده‌اند. با مصرف پروبيوتيک‌ها مي‌توانيد تعداد باکتري‌هاي مفيد روده‌تان را افزايش دهيد.

روده انسان حاوي انواع مختلفي از باکتري هاست. بسياري از اين باکتري ها براي گوارش غذا مفيد هستند. دسته اي از اين باکتري ها که به باکتري هاي پروبيوتيک معروف هستند، علاوه بر کمک به گوارش، مولکول هاي پيچيده و ترکيباتي مانند ويتامين ها و آنتي بيوتيک هاي مختلفي را توليد مي کنند که براي بدن مفيد مي باشند. منبع باکتري هاي پروبيوتيک، لبنيات و ميوه ها هستند.

ماست

ماست يکي از معروف ترين منابع حاوي پروبيوتيک است. تحقيقات نشان داده است که پروبيوتيک ها مي توانند تحمل لاکتوز را آسان کنند. آنها همچنين نفخ، اسهال و ديگرمشکلات گوارشي را کنترل مي کنند. البته مي توانيد هنگام خريد ماست، از آن نوع ماست هايي تهيه کنيد که روي پروبيوتيک بودن آن تاکيد شده است.

کلم ترش

با استفاده از کلم ترش و پرنمک – که شبيه کيمچي، نوعي غذاي کره اي است- مي توانيد باکتري هاي مفيد به بدن خود برسانيد. کلم ترش علاوه بر پروبيوتيک ها، حاوي ويتامين هاي مناسب سيستم ايمني بدن است.

طرز تهيه کلم ترش

درون ظرفي بزرگ، يک عدد کلم شسته و خرد شده به همراه 2 قاشق غذاخوري نمک دريا و 1 قاشق غذاخوري دانه هاي زيره سياه يا سبز را با هم ترکيب کنيد و بگذاريد 10 دقيقه باقي بماند. سپس اين مخلوط را درون ظرف شيشه اي دردار بريزيد و روي آن را با پيازي که به چند قسمت مساوي خرد کرده ايد، بپوشانيد. ظرف را تاجايي که مي توانيد پر کنيد و فشار دهيد، به طوري که ته ظرف آب کلم را ببينيد.

اکنون اندکي آب جوشيده و خنک شده به روي آن ريخته و روي ظرف را ابتدا با حوله کاغذي بپوشانيد و سپس درش را محکم ببنديد. ظرف را بايد به مدت 2 هفته در مکاني خنک بگذاريد و يک روز در ميان آن را بررسي کنيد و تفاله هاي ايجاد شده روي سطح را برداريد. پس از 4 هفته کلم ترش تان آمده است. سپس آن را درون ظرفي که هوا به آن راه نفوذ ندارد و داخل يخچال مي توانيد به مدت 1 ماه، نگهداشته و مصرف کنيد. مي توانيد از چاشني هاي ديگر مانند تخم کرفس و تخم گشنيز استفاده کنيد.

سوپ ميزو

اين سوپ، صبحانه اي عالي براي مردم ژاپن محسوب مي شود و با استفاده از خمير سوياي تخمير شده درست مي شود. اين غذا سرشار از پروبيوتيک است و مي تواند گوارش تان را بهبود بخشد. اين سوپ کالري کمي دارد و مملو از ويتامين هاي b و آنتي اکسيدان است.

براي تهيه ميزو مي توان از هر آميزه اي از سويا، جو، برنج، سلت (جو گندم، خندروس)، ارزن، چاودار، گندم، تخم شاهدانه و سيکاد (گياهي ژاپني با برگهاي شبيه درخت خرما) استفاده کرد.

پنير نرم

معمولا پروبيوتيک ها در مسير معده و روده از بين مي روند. اما تحقيقات نشان داده است که برخي از گونه هايي که در پنيرهاي تخميرشده نرم، وجود دارند، مانند گودا- پنيري تقريبا سفت و زردرنگ است که از شير گاو درست مي‌شود- آنقدر مقاوم هستند که در بدن باقي مي مانند و از بين نمي روند. اين پنير علاوه بر اينکه حاوي پروبيوتيک است، مي تواند سيستم ايمني بدن را بهبود بخشد.

نوشيدني کفير

بنابر افسانه ها، سرمنشاء کفير، کوه هاي قفقاز در روسيه است. کفير نوشيدني تخميري حاصل از شير و دانه هاي کفير است و عطر و طعم خوبي دارد. اين نوشيدني با عسل و ساير ميوه ها مصرف مي شود. کفير سرشار از باکتري هاي پروبيوتيک است و براي حرکت روده، سهولت در هضم، تقويت ايمني، کاهش شدت اسهال، اختلال خواب و افسردگي موثر مي باشد.

نان خمير ترش

نان خمير ترش، ناني است که به وسيله تخمير طولاني مدت خمير، با استفاده از لاکتوباسيلوس و مخمرهايي که به طور طبيعي رخ مي دهند، توليد مي شود. اين نان در مقايسه با نان‌هاي درست شده با استفاده از مخمرهاي کشت داده شده، معمولاً طعم ترش ملايمي دارد که ناشي از اسيد لاکتيک توليد شده توسط لاکتوباسيلوس است. اين نان سرشار از پروبيوتيک است و به هضم غذا کمک مي کند.

شير حاوي پروبيوتيک

آسان ترين روش افزودن پروبيوتيک به رژيم غذايي، مصرف شير اسيدوفيلوس حاوي پروبيوتيک، است. البته مصرف آب دوغ - که پس از گرفتن کره، از شير يا خامه بدست مي‌آيد- هم گزينه مناسبي است. آب دوغ، پر از باکتري هاي اسيدلاکتيک و همچنين سرشار از پروبيوتيک است.

تمپه

تمپه يکي از فرآورده‌هاي سنتي سوياست که بيشتر در اندونزي توليد مي ‌شود. اين محصول با کشت طبيعي و فرآيند تخمير کنترل شده سويا به شکل کيک و يا برگرهاي توليد شده براي گياهخواري آماده مي شود. اين خوراکي اندونزيايي سرشار از پروبيوتيک هاي طبيعي است و همچنين با برخي از باکتري هاي مضر مي جنگد. تمپه، غني از پروتئين است. طعم آن تقريبا شبيه قارچ است. مي توان از اين خوراکي به جاي گوشت استفاده کرد.

مکمل هاي پروبيوتيک

به غير از خوراکي هاي جاوي پروبيوتيک، امروزه مکمل هايي در داروخانه ها وجود دارد که نياز فرد به پروبيوتيک را تامين مي کند. البته اگر سيستم ايمني ضعيفي داريد و يا بيمار هستيد، قبل از مصرف پروبيوتيک، با پزشک تان حتما مشورت کنيد.




منبع:zendegionline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/57096/پروبيوتيک مورد نياز بدن شما در اين خوراکي ها است
بستن   چاپ