عجيب ترين قوانيني که در تلويزيون ايران وجود دارد و شما از آنها بي خبريد!!!
شنبه 21 اسفند 1395 - 7:48:31 AM
چه خبر - عجيب ترين قوانين تلويزيون ايران

«در بريتانيا، هر زن حامله اي حق دارد در هر زمان و هر مکاني که خواست قضاي حاجت کند؛ حتي در کلاه يک افسر پليس لندن!»، «مردن در ساختمان پارلمان انگليس غيرقانوني است و مجرم بازداشت خواهدشد»، «ورود هر حيواني به پارلمان انگليس ممنوع است، به غير از بز گاندي»؛ بريتانيا نزديک به 800 سال است که پارلمان دارد و همه مي دانند که چيزي به نام قانون اساسي در اين مملکت وجود خارجي ندارد.

قوانين احمقانه اي شبيه آنچه بالاتر خوانديد (و واقعي هستند) فقط مختص انگليس جنايتکار نيست. در همين جام جم خودمان هم قوانين ابلهانه کم نيست. دستورالعمل هاي کتبي و شفاهي که به تهيه کنندگان ابلاغ مي شود، براي اجرايش جريمه هاي سنگين مالي تعيين مي کنند و معمولا با تغييرات مديريتي به همان سادگي که وضع شده بودند، ملغي مي شوند. اينجا فقط هفت نمونه کوچک و شايع از اين قوانين رسانه اي خنده دار را مي خوانيد. شنيده ها و شايعه هايي که رنگ واقعيت به خود گرفته اند.


نام کوچک ممنوع!

اين ماجرا بر مي گردد به دوره ابتدايي مديريت ضرغامي. زماني که دو برنامه پرمخاطب و مجازي «دخترانه» و «پسرانه» روي آنتن مي رفت و مجريان هر دو برنامه به دليل ساختار برنامه و تاکيد روي صميميت، با اسم کوچک شان شناخته مي شدند. مثلا جواد مولانيا در گفت و گوها با اسم کوچک مطرح مي شد و دو مجري برنامه دخترانه هم، يکديگر را سحر و نيلوفر خطاب مي کردند. يکي از فاميل هاي دور رييس وقت سازمان (يا چنين فردي) صحنه اي از دخترانه را مي بيند، نگران دين و دنياي جوانان مي شود و در برنامه تندي از ضرغامي مي خواهد که جلوي اين فساد علني گرفته شود. رييس تازه نفس هم دستور توبيخ و جريمه تهيه کننده و ممنوعيت اسم کوچک را ابلاغ مي کند. ممنوعيتي که هنوز هم پابرجاست و بردن اسم کوچک خانم ها در تلويزيون، يک تابوشکني خطرناک به حساب مي آيد.


اوباما بدون فيلتر ممنوع!

روي برد معاونت سياسي و بخش تدوين اخبار، نامه اي نصب شد با اين مضمون: «تدوينگران و مسوولان محترم پخش/ پخش تصوير رييس جمهور آمريکا تنها با فيلتر شماره... امکان پذير است/ در صورت تخلف ازا ين دستور، برخورد قانوني صورت مي گيرد».

قانوني که ديگر نياز به نامه و نصب در تابلو ندارد و همين امروز هم مي توانيد در بخش هاي خبري شبکه هاي مختلف نتيجه آن را با چشم ببينيد: تصوير اوباما و روساي جمهور کشورهاي متخاصم، با گرين (نويزهاي تصويري) روي آنتن مي رود، مرگ در پخش زنده (همانند پخش زنده سخنراني سالانه اوباما از شبکه خبر). شايد اينجوري، دشمنان بفهمند که چقدر بد و منفور هستند!


ليگ انگليس و کلمه بريتانيا ممنوع!

اين قانون را خيلي ها به ياد دارند، چون مربوط به همين چند سال پيش است. جايي که دخالت انگليس در امور داخلي ماه، منجر به تصميم جالبي از سوي تلويزيون شد؛ ليگ برتر (با توجه به هزينه پرداخت شده آن در ابتداي فصل و مخاطبان قرص آن) همچنان از شبکه 3 پخش مي شد ولي خبر ورزشي همان شبکه از پوشش خبرها و حاشيه هاي اين ليگ امتناع مي کرد و حتي تا مدتي، نام و نتايج تيم هاي انگليسي در رقابت هاي چمپيونز ليگ هم پوشش داده نمي شد. اين قانون يک تبصره داشت و همچنان ادامه دارد؛ بردن نام بريتانيا به هر شکل، ممنوع است و بايد بگوييد انگليس!


مجريان با مهمانان غيرهمجنس ممنوع!

معاون سيماي وقت دوست نداشت تا مجريانش در برابر مهمانان غيرهمجنس بنشينند؛ يا از آنها ترس داشت که حرف نامربوطي بزنند، يا از مهمانان مي ترسيد که زيادي روي آنتن صميمي (!) شوند. پس قانون اجراي مجري و مهمان همجنس، وضع و تا همين چند وقت پيش اجرا مي شد.

مکافات جايي بالا مي گرفت که برنامه اي تک مجري داشت و به سبب سوژه بايد مهماني غيرهمجنس به استوديو مي آمد. چاره چيست؟ يا هر برنامه بايد براي چنين روزهايي مجري ذخيره داشته باشد يا (همانند تعليم رانندگي!) مهمان برنامه با خانواده روي آنتن برود. اين قانون مضحک و دست و پاگير تا تغيير معاون سيماي سابق اجرا مي شود و کم کم کمرنگ شد.


حضور شبانه زن ها ممنوع!

اين هم يکي از تصميمات معاون سيماي دوره ضرغامي است وقتي يک شب به طور سرزده به استوديوها سرکشي کرد و چند بانو را ديد که در بخش هاي مختلف مشغول کارند (فيلم برداري و کارگرداني تلويزيوني از شغل هاي شايع بانوان در صدا و سيماست). ناراحت خانواده هاي اين بانوان شد و در اقدامي دلسوزانه حضور بانوان از ساعت 18 به بعد را ممنوع کرد تا آنها به خانه هايش بروند و به گرم کردن کانون گرم خانواده مشغول باشند. قانوني که براي مجريان زني که برنامه هاي شبانه داشتند، دردسرساز شد و کلي حاشيه هاي خنده دار ايجاد کرد.

بردن نام اينستاگرام و تلگرام ممنوع!

ريشه اين ممنوعيت را بايد در توصيه به «استفاده از عبارت هاي فارسي» جست. توصيه اي که بعدا تبديل به تهديد و جريمه شد و مصيبتي براي تهيه کنندگان. حالا همين شکل توصيه، قانون مضحکي شده است براي برنامه ها و شبکه هاي تلويزيوني. اينکه هيچ کدام حق نام بردن از تلگرام و اينستاگرام را ندارند. راه حل چيست؟ دور زدن قانون ابلهانه. بيشتر برنامه هاي تلويزيوني براي ارتباط گرفتن با مخاطب و تعامل، نياز به اين شبکه هاي اجتماعي پرطرفدار چون کانال هاي تلگرامي و پيج اينستاگرام دارند ولي از عبارت کلي «شبکه هاي اجتماعي» استفاده مي کنند يا آدرس تلگرام.


سوالات پستاندارن ممنوع!

اين يکي ديگر، حسن ختام و شاهکار است؛ به دستور ناظران پخش، در مسابقات راديويي و تلويزيوني، نبايد سوالات «خاصي» را از بانوان شرکت کننده پرسيد. يعني اگر زنان به هر شکلي در برنامه اي حاضرند، سوالات جانورشناسي مربوط به پستانداران نبايد از آنها پرسيده شود. بيماري و توهم را داريد که تا کجا ادامه پيدا مي کند؟




منبع : هفته نامه تماشاگران امروز

http://www.CheKhabar.ir/News/57035/عجيب ترين قوانيني که در تلويزيون ايران وجود دارد و شما از آنها بي خبريد!!!
بستن   چاپ