دفاع حجت‌الاسلام زائري از خندوانه و انتقاد به يالثارات!
شنبه 21 اسفند 1395 - 7:46:46 AM
چه خبر - حجت‌الاسلام محمدرضا زائري از خندوانه دفاع کرد

درحالي که نشريه «يالثارات» در آخرين شماره خود توهين به برنامه «خندوانه» را به اوج رسانده و رامبد جوان را به خواجه حرمسرا تشبيه کرده است، حجت‌الاسلام محمدرضا زائري به عنوان چهره‌اي رسانه‌اي گفت‌وگوي بلندي درباره اين برنامه داشته است که در بخشي از آن سازندگان اين برنامه‌ را از خودي‌ها و دست‌پروده‌هاي جمهوري اسلامي مي‌داند؛ نه منافقان و نااهلاني که به دنبال اغفال مردم هستند.

سازندگان «خندوانه» دست پرورده‌هاي نظام ما هستند، منافق و نااهل نيستند

حجت الاسلام محمدرضا زائري از روحانياني است که به واسطه حضورش در تلويزيون و مديريت مجموعه نشريات همشهري شناخته شده است. در ابتداي گفت‌وگوي او به اين موضوع اشاره مي‌شود که روحانياني چون حجت‌الاسلام قرائتي با انتقاد از برنامه «خندوانه» پيشنهاد ساخت برنامه‌اي با موضوع خنده حلال را داده‌اند؛ زائري در اين‌باره مي‌گويد: «قبل از هر چيز بايد بگويم که يکي از آرزوهاي قلبي من اين است که جريان متدين و روحاني با اقدامي درست و اساسي در جهت شادي مردم تلاش کنند. واقعا چه ايرادي دارد که روحانيان هم در زمينه طنز و شادي‌آفريني توليد محتوا داشته باشند؟ اتفاقا اين خيلي خوب است و باعث مي‌شود شکاف موجود بين نسل‌هاي جديد و روحانيون برداشته شود. متاسفانه خيلي‌ها تصور مي‌کنند که روحانيون افرادي عبوس هستند و با شاد بودن مخالفند. اين در حالي است که شمار زيادي از روحانيون در جمع خانواده و دوستانشان بسيار شاد و خوش‌برخورد و طناز هستند.»

با توجه به اين مقدمه، از نظر اين روحاني ساخت برنامه «خندوانه» تا حد زيادي شکاف‌ها را از بين برده است: «هر چند اين کار زمان بر است و تحولي را طلب مي‌کند که در زماني کوتاه عملياتي نمي‌شود. با اين‌حال ساخت برنامه‌هايي مثل «خندوانه» که بعضا با دعوت از روحانيون و معرفي آن‌ها به عنوان افرادي که از دل جامعه هستند و مثل همه مردم شاد هستند و مي‌خندند و شوخي مي‌کنند تا حد زيادي اين شکاف‌ها را ازبين مي‌برد. به عنوان مثال دعوت برنامه «خندوانه» از روحانيوني مثل حجت الاسلام مرادي، حجت الاسلام سرلک و حجت الاسلام راستگو، حجت الاسلام برمايي و روحي نشان داد که روحانيان هم چهره‌هايي خندان و شاد هستند و اين به از بين‌رفتن تصور منفي موجود کمک بسياري کرد.»

خدا و فرستاده‌اش اين‌قدر سخت‌گيري نداشته که من بنده کمترين باشم

زائري درباره اين‌که به عنوان يک روحاني مخالفتي با ساخت اين برنامه ندارد؟ اظهار نظر جالبي مي‌کند که مي‌تواند پاسخي درباره واکنش‌هاي تند اخير نسبت به اين برنامه باشد: «آن چيزي که من در «خندوانه» ديده‌ام اين است که جمعي از برنامه‌سازان دلسوز به صورت شبانه‌روزي براي شاد کردن مردم تلاش مي‌کنند و از همه مهمتر اين اتفاق در تلويزيون جمهوري اسلامي ايران رخ مي‌دهد. ما نمي‌توانيم بگوييم گروهي منافق و نااهل از کشور ديگري آمده‌اند و سعي در اغفال مردم دارند. اين‌ها دقيقا بچه‌هاي خود ما و دست پرورده‌هاي نظام ما هستند که در رسانه ملي خلل شادي آفريني را احساس کرده‌اند و در جهت رفع اين کمبود گام برداشته‌اند. به عقيده من «خندوانه» تا به اينجاي کار بسيار صادقانه و مخلصانه در جهت يکي از مهمترين تاکيدات اسلام که همان شادي‌آفريني است تلاش کرده است و در اين نوع رفتار هيچ ضعفي ديده نمي‌شود. هر چند بعضا خود من هم انتقاداتي به برخي از رويکردهاي اين برنامه دارم اما اگر قرار باشد نقاط ضعف و قوت در دو کفه ترازو سنجيده شود، الحق و الانصاف که کفه قوت به غايت سنگين‌تر است.»

او در ادامه صحبت‌هايش با اشاره به اين‌که اسلام در موارد بسياري انعطاف به خرج مي‌دهد، مي‌گويد: «معتقدم اگر عملکردي صد در صد نيست نبايد با بيست درصد و چهل درصد و هفتاد درصدش مورد غضب و نقد جانب‌دارانه قرار بگيرد. خدا و فرستاده‌اش اين قدر سخت‌گيري نداشته‌اند که من بنده‌ کمترين بخواهيم تا اين حد قاضي و حکم‌دهنده باشيم.»

درباره حضور زنان در «خندوانه» نبايد حکم کلي داد

زائري در بخش ديگري از صحبت‌هايش به طور مشخص درباره توهين‌هايي که نسبت به «خندوانه» مي‌شود نظر مي‌دهد و مي‌گويد: «اين‌که کسي يا رسانه‌اي به حق يا ناحق عليه هر کسي صحبت نا به جايي کند گردن خود است و اگر اين ادعا راست نباشد حق الناس بزرگي به گردن خودش انداخته چرا که اين صحبت‌ها در رسانه‌ها مطرح مي‌شود و موجب انتقال بدبيني و بدگماني به خيل کثيري از مخاطبان مي‌شود.»

با اين‌حال از نظر او به عنوان يک روحاني مسئله حضور خانم‌ها در «خندوانه» مقوله‌اي قابل تامل است: «اگر بنا بر نظر بنده باشد حضور يک خانم در حد متعارف با شکل و ظاهري مناسب با شان يک زن مسلمان در يک برنامه تلويزيوني مشکلي ايجاد نمي‌کند اما اگر قرار باشد زني با توجيه اين‌که در يک برنامه شاد و طنز حاضر شده، رفتارهاي نامناسب از خودش نشان دهد قطعا موضوعي است که نه تنها مورد تاييد روحانيت و چهره‌هاي مذهبي نيست، بلکه اين مسائل به مذاق جامعه هم خوش نمي‌آيد. بنابراين موضوع حضور زنان در «خندوانه» چيزي است که بايد با واقع‌بيني به آن توجه شود و نبايد حکم‌هاي کلي درباره آن داد.»

در پايان او دورهم جمع شدن خانواده براي تماشاي يک برنامه تلويزيوني را بزرگ‌ترين مزيت «خندوانه» مي‌داند و درباره وجه رسانه‌اي آن مي‌گويد: ‌«برنامه «خندوانه» يکي از بهترين الگوها در تجربه‌هاي رسانه‌اي است چرا که به شکلي مستقل از ظرفيت‌هاي رسانه‌اي خود استفاده کرده و تا حد زيادي در همراه کردن مردم با رويکردهايش موفق عمل کرده است. بنده عملکرد رسانه‌اي «خندوانه» در حوزه‌هاي اجتماعي به خصوص برگزاري مسابقاتي در زمينه کتابخواني را به جد تحسين مي‌کنم و اميدوارم چنين رويکردهايي محدود به يک برنامه و رسانه و شبکه نشود و به تعداد قابل ملاحظه‌اي شاهد توليدات اين چنيني در رسانه ملي‌مان باشيم.»





منبع : icinema.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/57028/دفاع حجت‌الاسلام زائري از خندوانه و انتقاد به يالثارات!
بستن   چاپ