چه خبر - آفلاتوکسين در آجيل هاي کهنه و تاريخ گذشته
دکتر حسين رستگار ,مدير کل آزمايشگاه مرجع کنترل غذا و دارو گفت: بهتر است مردم آجيل را از فروشگاههاي معتبر خريداري کنند؛ چراکه متاسفانه در برخي فروشگاهها آجيلهايي که از سالهاي قبل در انبارهاي خود نگهداري کردهاند را با زدن رنگهاي غيرمجاز مضر، به صورت شکلهاي درخشنده، ارائه ميکنند.
دکتر حسين رستگار در اين باره افزود: آجيلهايي که تاريخ گذشته و مانده باشند احتمال رشد قارچ و افزايش آفلاتوکسين دارند به ويژه اگر در مکان مرطوب نگهداري شوند، آفلاتوکسين، سمي است که براي سلامتي بسيار مضر است و به کبد صدمه ميزند.
توضيح: آفلاتوکسينها (aflatoxin) سموم قارچي طبيعي هستند که از گونههاي قارچ آسپرژيلوس مانند آسپرژيلوس فلاووس(aspergill flavus ) و اسپرژيلوس پارازيتيکوس (a.parasiicus) منشا ميگيرند. اين سموم اگر از راه مواد غذايي وارد بدن شوند ميتوانند سرطانزا باشند.
بنابر اعلام روابط عمومي سازمان غذا و دارو، مدير کل آزمايشگاه مرجع کنترل غذا و دارو در ادامه افزود: البته اين تقلبات معدود است و از طرف برخي سودجويان انجام ميشود که اميدواريم مصرف کنندگان هنگام خريد با دقت خود با اين تقلبات برخورد کنند و اگر هم تخلفي را مشاهده ميکنند حتما آن را به مسولين مربوطه گزارش دهند.
منبع:isna.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/56959/مراقب آجيل هاي کهنه باشيد, اين سم سرطانزا در انتظار شماست