آيا پف زير چشم نشانه بيماري است، چگونه درمان مي شود؟
پنجشنبه 19 اسفند 1395 - 6:45:01 PM
چه خبر -

دکتر برت کتلوس مي گويد: به عنوان يک جراح زيبايي، بيمارانم مرتب در مورد اينکه پف زير چشم چيست، از من سوال ميکنند. خب اين سوال 2 جواب دارد. از لحاظ پزشکي ميتوان اين عارضه را به فيزيولوژي و آناتومي مربوط دانست و از طرف ديگر ميتوان آن را به ظاهر و وضعيت کلي سلامتي فرد مرتبط دانست.

پف زير چشم (eye bags) چرا و چگونه به وجود مي آيد؟

از لحاظ علم پزشکي، همه ي ما در اطراف کره ي چشممان مقداري بافت چربي داريم که مثل يک بالش يا سرسره عمل کرده و باعث ميشود کره ي چشم راحت تر حرکت کند و هنگام چرخش چشم براي ديدن اطراف در استخوان جمجمه گير نکند. اين بافت چربي، با افزايش سن، کم کم رو به بيرون شروع به حرکت ميکند و همين امر باعث تشکيل پف زير چشم ميشود. متاسفانه اين اتفاق در سنين حدود 40 سالگي شروع ميشود، و حتي در برخي موارد به علت زمينه ي ژنتيکي افراد ممکن است در سنين پايين تر نيز ديده شود. اين مشکل با تحليل چربي هاي ناحيه ي گونه و در نتيجه گود شدن زير اين برآمدگي، بيشتر هم به چشم مي آيد، که به آن اصطلاح اشتباه تغار اشکي هم اطلاق ميشود (بهتر است اصطلاح تغار يا همان trough فقط براي ظروف مخصوص غذاي دام استفاده شود).

بيشتر پف هاي زير چشم هيچ ربطي به وضعيتي سلامتي فرد ندارند و فقط يک حالت طبيعي هستند. اما از طرفي هم ممکن است مربوط به بيماري چشمي تيروئيد، مصرف طولاني مدت سيگار و ساير مشکلات پزشکي باشند که به نحوي موجب ايجاد تورم در صورت يا احتباس آب در بدن ميشوند. eye bag ها معمولا به صورت نامتقارن ايجاد ميشوند، زير يکي از چشم ها برآمدگي بيشتري از ديگري دارد.

آيا پف زير چشم ارتباطي با خستگي دارد؟

اگر چشم ها و ابروها زيباترين بخش صورت محسوب شوند، پف زير چشم اين زيبايي را خراب ميکند. وقتي ما با فردي ارتباط چشمي برقرار ميکنيم، معمولا بيشترين تمرکز هر دو طرف روي چشم ها است و از طريق همين نگاه است که ما منظور و احساس طرف مقابل را متوجه ميشويم. اگر زير چشم ها پف داشته باشد، حس خستگي را به طرف مقابل القا ميکند و اين معمولا حس اشتباهي است که القا ميشود. اينکه ما پف زير چشم را با کم خوابي مرتبط ميدانيم معمولا حدس اشتباهي است.

اگر بخواهيم بين خواب و پف زير چشم ربطي قائل باشيم، ميتوانيم بگوييم که با خوابيدن در حالت افقي، به صورت موقت صورت ورم کرده، که اين ورم کم کم در طول روز و با حالت عمودي بدن از بين ميرود.

آيا رسانه هاي اجتماعي توجه ما به پف زير چشممان را بيشتر کرده اند ؟

رواج گوشي هاي هوشمند دوربين دار در بين مردم، باعث شده است که ما بيشتر به پف زير چشممان دقت کنيم. زيرا عکس هاي متعددي هر روز در دنياي مجازي و در صفحه هاي اجتماعي ما به اشتراک گذاشته ميشوند. عکس العمل بيشتر افراد به اين عکس ها اين است که به دنبال يک راه حل براي از بين بردن برآمدگي زير چشمشان ميگردند. بعضي ها اين مشکل را نشانه اي براي افزايش سن و يا ژنتيک ميدانند، اما بيشتر افراد به دنبال روشي براي از بين بردن آن ميگردند.

زاويه دوربين، تاثير لبخند و پوشش هاي آرايشي

در عکس ها، پف زير چشم با تنظيم نور و فيلتر قابل تصحيح هستند. نور پردازي از بالاي سر، سايه ي چشم روي برجستگي موجود زير چشم را تشديد ميکند. تابش نور از روبه رو باعث ميشود که چشمان شما براق تر بنظر برسند. علاوه بر اين، وقتي شما لبخند ميزنيد، چون چشم هاي شما باريک ميشود و با انقباض عضلات دور چشم چربي هاي زير چشم صاف ميشوند، اين مشکل کمتر در عکس نمود پيدا ميکند. پيتر هارلي، عکاس nyc، به اين تاثير لبخند squinch ميگويد و اضافه ميکند که لبخند زدن باعث گرم تر شدن و واقعي تر شدن چهره ي شما ميشود. استفاده از کانسلر هاي دور چشم و کرم پودر هم ميتواند ظاهري يکدست تر به چشم شما بدهد.

بهترين روش هاي درماني در مطب

موثرترين و قطعي ترين راه درمان پف زير چشم، جراحي توسط يک متخصص است. يک روش کم تهاجمي تر، استفاده از درمان فيلتري (filler treatment) است. يک ژل نرم سازگار با پوست، توسط سوزني به اسم کانول، زير پوست تزريق ميشود. اين کار با پرکردن فرورفتگي هاي زير چشم، باعث کاهش سايه شده و براي يک سال دوام دارد. جراحي eye bag با خارج کردن و يا جابه جايي چربي هاي اضافه ي زير چشم عمل ميکند و به آن lower blepharoplasty ميگويند که براي مدت طولاني دوام دارد.

اگر eye-bag را به حال خود رها کنيد، ممکن است با گذشت زمان بدتر شود و يا اصلا هيچ تغييري نکند. حتي احساس خود ما نسبت به ظاهر چشم هايمان هم ممکن است با گذشت زمان تغيير کند. من بسياري از مردم را ميبينم که بعد از يک سري اتفاقات در زندگيشان، مثل اخراج شدن از کار، قطع شدن يک رابطه يا شروع دوره ي بازنشستگي، ناگهان به فکر تغيير در ظاهر (مثلا درمان پف زير چشم) مي افتند. من هميشه احساس ميکنم که علاوه بر وظيفه ي يک جراح، بار مسئوليت يک مشاور را هم به دوش دارم و به همين دليل هميشه از بيمارانم اين سوال را ميپرسم که: پف زير چشمتان چه معني براي شما دارد؟.



منبع: سيمرغ



http://www.CheKhabar.ir/News/56722/آيا پف زير چشم نشانه بيماري است، چگونه درمان مي شود؟
بستن   چاپ