با خواندن اين مطلب هرگز ناخن هاي تان را نمي جويد!!!
پنجشنبه 19 اسفند 1395 - 6:42:08 PM
چه خبر - ميکروب هاي خطرناکي که زير ناخن هاي تان زندگي مي کنند

قانون حکم مي‌کند که افراد مشغول در صنعت غذا دستانشان را تميز نگه دارند. از طرف ديگر مي‌دانيم که هر چقدر هم که دست‌ها را بسابيم، باز هم نمي‌توانيم تمام ميکروب‌هاي آن را از بين ببريم.

بند انگشت يا ناخن؟

همين مسئله باعث مي‌شود تا پزشکان و پرستاران اغلب هنگام کار بر روي مريض دستکش دست کنند. حقيقت اين است که حدود 100 سال پيش، پزشکان دست يافتند که حتي با چندين مرتبه شستن دست‌ها باز هم مقداري باکتري بر روي دست باقي مي‌ماند. اما در دهه 70 ميلادي بود که محققان دليل سمج بودنِ باکتري‌هاي دست را متوجه شدند.
در آن مطالعه مشخص شد که پوشاندن بند انگشت‌ها مي‌تواند دست را براي زمان طولاني‌تري تميز نگه دارد؛ البته نه اينکه بند انگشت مملو از باکتري باشد، بلکه ناخن‌ها عامل آن هستند. ناخن از جنس کراتين يعني مشابه جنس شاخ ايمپالا و کرگدن ساخته شده و مامني امن براي انواع باکتري است.

چه کسي آنجا زندگي مي‌کند؟

دانشمندان سرانجام در اواخر دهه 80 ميلادي به اين مسئله فکر کردند که « چه کسي آنجا زندگي مي‌کند؟» در پژوهش انجام شده در سال 1988، گروه سه نفره‌اي از محققان دپارتمان پوست شناسيِ دانشگاه پنسيلوانيا باکتري‌هاي روي دست‌هاي 26 داوطلب بالغ را که همه آن‌ها از کارکنان دانشکده پزشکي بودند را بررسي کردند.
آن‌ها به اين نتيجه دست يافتند که فضاي خالي زير ناخن «مهمترين محل» تجمع باکتري‌ها است. در حالي که بخش‌هاي ديگر دست حامل صدها تا هزاران باکتري بود، فضاي زير ناخن به تنهاي حامل هزاران تا صدها هزار باکتري بود. البته نوع باکتري کاملا مشابه بود و تفاوت فقط در حجم آن‌ها بود.

nail.jpgnail.jpg

ناخن‌هاي مصنوعي و طبيعي

فضاي موجود و رطوبت کافي براي رشد باکتري‌ها کافي است. اين پژوهشگران نوشتند: «حجم بالايي از باکتري‌ها در فضاي زير ناخن وجود دارد. از طرف ديگر، اين ناحيه هنگام شسته شدن دست‌ها دور از دسترس شوينده‌هاي ضد ميکروبي قرار دارد.» بنابراين ماجرا بسيار ساده است: فضاي زير ناخن از رايج‌ترين شيوه نابود کردن ميکروب‌ها يعني همان شستن دست‌ها هيچ تاثيرپذيري ندارد.
از اين رو، پژوهش‌ها نسبت به بررسي ماهيت باکتري‌هاي زير ناخن ادامه دارد. البته هدف فقط ناخن‌ها طبيعي نيست و ناخن‌هاي مصنوعي نيز بررسي مي‌شوند.
سال 1989 ميلادي، درست يک سال پس از پژوهش انجام شده در دانشگاه پنسيلوانيا، گروهي از پرستاران نوشتند: «گرچه سوالات بي‌پاسخ فراواني پيرامون ايمني و کارکرد ناخن‌هاي مصنوعي وجود دارد، اما بسياري از کارکنان بخش سلامت از مد روز تبعيت کرده و از ناخن‌هاي مصنوعي استفاده مي‌کنند.»

پرستاران طرفدار مد!

اين تيم پژوهشي تصميم گرفتند که ناخن‌هاي 56 پرستار که از ناخن مصنوعي (ناخن‌هايي بلندتر از ناخن طبيعي و اغلب تزيين شده با لاک ناخن) استفاده مي‌کردند را با ناخن‌هاي 56 پرستار داراي ناخن‌هاي طبيعي مقايسه کنند. هدف ديگر اين بود که ببينند آيا شستن دست‌ها بر روي ناخن‌هاي مصنوعي جواب مي‌دهد يا خير.
آن‌ها به اين نتيجه دست يافتند که پرستاران داراي ناخن‌هاي مصنوعي چه قبل از شستن دست‌ها و چه پس از آن داراي حجم بيشتري از باکتري زير ناخن‌هايشان بودند. البته اين بدان معنا نيست که آن‌ها لزوما آن باکتري‌ها را به مريض خود منتقل مي‌کنند. اما اين فرضيه را نيز نمي‌توان رد کرد که پتانسيل انتقال عوامل بيماري زا در صورت داشتن باکتري‌هاي بيشتر، بالاتر است.

وقتي مشکلات دو چندان مي‌شود

پژوهش‌هاي انجام شده در سال 2000 و 2002 به نتايجي مشابه دست يافت اما مشکلات بيش از آن است: ناخن‌هاي مصنوعي باعث مي‌شوند تا افراد نتوانند دست‌هايشان را به خوبي بشورند و همين عامل سبب مي‌شود تا ميزان آلودگي روي دست‌هاي بيشتر باقي بماند. از طرفي هم ناخن‌هاي مصنوعي باعث پاره شدن دستکش مي‌شود.
ناخن‌هاي طبيعي اما لاک خورده شده نيز ماجرايشان متفاوت است. هر فضاي خالي در لاک مي‌تواند محل تجمع باکتري‌ها باشد. در پژوهشي مشخص شد که لاک ناخن به تنهايي هم مي‌تواند حامل باکتري باشد. با اين وجود، «کوتاه و تميز نگه داشتن ناخن‌ها از وجود يا عدم وجود لاک ناخن اهميت بيشتري دارد.»

مرگ ناشي از اسهال

سالانه بين دو تا سه ميليون نفر در جهان به دليل اسهال جان مي‌دهند. گفته شده که شستن دست‌ها با صابون حداقل جان يک ميليون نفر از آن‌ها را نجات مي‌دهد. اين کار به احتمال فراوان هم نتيجه بخش خواهد بود. اما علاوه بر شستن دست‌ها، بايد کار ديگري نيز انجام داد که احتمالا خودتان متوجه شده‌ايد: به فضاي خالي زير ناخن‌ها هنگام شستن دست‌هايتان بسيار دقت کنيد. البته تا جاي ممکن سعي کنيد هميشه ناخن‌هايتان را کوتاه نگه داريد.

راستي... دفعه بعد که خواستيد ناخن‌هايتان را بجويد، حواستان به متني که خوانديد باشد.



منبع : jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/56698/با خواندن اين مطلب هرگز ناخن هاي تان را نمي جويد!!!
بستن   چاپ