درد مچ دست, علت و درمان
چهارشنبه 18 اسفند 1395 - 9:35:21 AM
چه خبر - عوامل ايجاد درد در مچ دست

دکتر علي پناهي متخصص طب فيزيکي، درباره بيماري‌ها و عوارض درد مچ گفت: سه گروه آسيب، موجب درد مچ دست مي‌شود:

- درد مچ دست با منشأ استخواني و مفصلي.

- به‌علت آسيب اعصاب آن منطقه درد در مچ دست ايجاد مي‌شود.

- دردهاي ارجاعي، يعني ممکن است درد از گردن باشد، اما فرد درد را در دست حس کند.

اين متخصص طب فيزيکي در خصوص راههاي پيشگيري از دردهاي مچ دست اظهارداشت: در سن بالا مراقب پوکي استخوان باشيم، چرا که پوکي استخوان ممکن است در مچ دست هم اتفاق بيفتد. افرادي که با کامپيوتر زياد کار مي‌کنند يا خانم خانه‌داري که در طولاني‌مدت دست را در حالت خم‌شده قرار مي‌دهد، بايد اين مشکل را مدنظر قرار دهند و مراقب اين قضيه باشند. افرادي که عادت دارند هنگام خواب دستشان را زير سر قرار دهند يا دست را زير بالش يا سر خم مي‌کنند، اين عادت را کنار بگذارند.

اين بيماري بر اثر گير افتادن عصب مديان در کانال استخواني که از آن مي‌گذرد، اتفاق مي‌افتد. عواملي مانند پرکاري تيروئيد، بارداري، کار دستي يا کار زياد با کامپيوتر هم مي‌تواند باعث گير افتادن اين عصب شود. فرد دچار گزگز انگشتان دست مي‌شود. کم‌کم درد آن ناحيه فرد را از خواب بيدار مي‌کند. در مراحل انتهايي ضعف ايجاد مي‌کند، فرد نمي‌تواند وسيله در دستش بگيرد و از بين رفتن عضلات کف دست ايجاد مي‌شود.تست نوار عصب عضله مي‌تواند به تشخيص کانال تونل سندروم يا سندروم مچ دست کمک کند.

درد مچ دست به سه نوع خفيف و متوسط و شديد تقسيم مي‌شود. براي نوع خفيف استفاده از مچ‌بند را توصيه مي‌کنيم. اما براي نوع شديد، عمل جراحي مفيد است.

دکتر پناهي نقرس، روماتيسم مفصل و بيماري‌هاي خوني را از جمله عواملي دانست که موجب درد در مچ دست مي‌شود و تاکيد کرد: اگر بخواهيم به‌ترتيب بگوييم، پوکي استخوان اول باعث شکستگي کمر بعد سر استخوان ران، و مچ دست رتبه سوم را دارد.

آيا تنگي کانال مچ دست به‌صورت مادرزادي هم اتفاق مي‌افتد؟

بله.

کانالي که عصب مديان از آن مي‌گذرد، عمده کارش را از دست مي‌دهد، قبل از آسيب‌هاي استخواني ــ عصبي قابل تشخيص و قابل درمان است. کنار آمدن با درد مچ دست توصيه نمي‌شود، زيرا اگر آسيب طول بکشد درمان آن سخت و حتي غيرممکن مي‌شود. سندروم مچ دست در مراحل اوليه با يک بريس مناسب، اصلاح زاويه مچ دست و فيزيوتراپي قابل درمان است. اما اگر به مراحل انتهايي برسد، حتي با عمل جراحي گاه کارآيي فرد برنمي‌گردد.

فرد بايد صبح‌ها مفصل مچ دست را تقويت کند. مچ دست را با دست ديگر به‌سمت پايين خم کند و 15 ثانيه نگه دارد. بعد آن را از حالت 90 درجه به حالت خنثي تا حدي که امکان دارد به‌سمت داخل قرار دهد. بعد 65 درجه آن را به‌سمت عقب و بعد به‌سمت خارج و داخل حرکت دوراني ساعت‌وار را انجام دهد.




منبع:راديو سلامت



http://www.CheKhabar.ir/News/56402/درد مچ دست, علت و درمان
بستن   چاپ