علائم بيماري هاي خطرناک در کودکان
سه شنبه 17 اسفند 1395 - 7:34:24 PM
چه خبر - اين علائم بيماري در کودکان را بسيار جدي بگيريد

هنگامي که کودکان نشانه هايي غير معمول را نشان مي دهند، اغلب شرايطي طبيعي دارند و چندان جاي نگراني وجود ندارد. اما اگر متوجه سطح غير معمول ناراحتي در کودک خود شده ايد، ممکن است مشکلي بزرگ‌تر شکل گرفته باشد.در ادامه با برخي از اين نشانه ها بيشتر آشنا مي شويم که نيازمند توجه بيشتر هستند و ممکن است در صورت تداوم، مراجعه به پزشک ضروري باشد.

عدم واکنش به صداهاي بلند

اگر نوزادان از قدرت شنوايي برخوردار نباشند يا مشکلي در اين زمينه داشته باشند، نمي توانند مشکل خود را به زبان بياورند. همچنين، آنها نسبت به محرک هاي مختلف آن گونه که انتظار مي رود واکنش نشان نمي دهند. اگر متوجه شديد صداهاي بلند نوزاد شما را اذيت نمي کند يا وي واکنشي به آنها نشان نمي دهد، در کوتاه ترين زمان ممکن به پزشک مراجعه کنيد تا احتمال وجود مشکلات شنوايي بررسي شود.

ناشنوايي

همان گونه که کودکان بزرگ‌تر مي شوند و در معرض دستگاه هاي پخش موسيقي قابل حمل، سيستم هاي استريو، بازي هاي ويدئويي، تلويزيون و حتي خيابان هاي شلوغ شهر قرار مي گيرند، قدرت شنوايي آنها ممکن است با خطر مواجه شود. قرار گرفتن در معرض سر و صداهاي بلند مي تواند به قدرت شنوايي کودک آسيب وارد کند. هنگام استفاده از هدفون اجازه ندهيد کودکان صدا را بيش از اندازه افزايش دهند و مدت زماني که در معرض سر و صداي بلند سپري مي کنند را تا حد امکان محدود کنيد.

تب بالا و سردرد شديد

کودکان اغلب به واسطه بيماري هايي مانند ويروس هاي معده و عفونت هاي جزئي دچار تب مي شوند. هنگامي که تب بالا با سردرد همراه مي شود و چنان شديد است که کودک تمايلي به باز نگه داشتن چشم هاي خود ندارد، اين مي تواند نشانه اي از مشکلي بزرگ‌تر باشد. در کوتاه‌ترين زمان ممکن به پزشک مراجعه کنيد تا علت دقيق اين شرايط مشخص شود. تشخيص زودهنگام مي تواند از عوارض بيشتر و مرگ پيشگيري کند.

مشکل تمرکز

نوزادان نمي توانند به شما بگويند که از تاري ديد رنج مي برند يا اين که ناتوان از متمرکز کردن چشم هاي خود هستند. اما روش هايي وجود دارند که مي توانند به شناسايي اين شرايط کمک کنند. اگر نوزاد شما هرگز روي اجسام متمرکز نمي شود يا در يافتن اجسامي که در نزديکي وي قرار دارند با مشکل مواجه است، شرايط را به پزشک خود اطلاع دهيد.

نشانه هايي مانند دوبيني، مشکل در خواندن، يا بيش از اندازه نزديک نشستن در برابر تلويزيون در کودکاني که در سن مدرسه قرار دارند بايد مورد توجه قرار بگيرند. اگر فرزند شما عملکرد خوبي در کلاس درس ندارد، اطمينان حاصل کنيد که به خوبي مي تواند تخته سياه را مشاهده کند يا خير. مالش مداوم چشم نشانه ديگري از مشکلات بينايي بالقوه است.

درد شکمي

درد در ناحيه شکم ميان برخي کودکان شايع است، به ويژه زماني که رژيم هاي غذايي جديد را دنبال مي کنند، مواد غذايي جديد را امتحان مي کنند، يا بيش از اندازه از مواد غذايي کم ارزش مانند چيپس مصرف مي کنند. اما اگر متوجه سطح غير معمول ناراحتي در کودک خود شده ايد، ممکن است مشکلي بزرگ‌تر شکل گرفته باشد. از نشانه هاي ناراحتي غير معمول مي توان به موارد زير اشاره کرد:

- درد شکمي در قسمت پايين سمت راست.

- استفراغ.

- اسهال.

- حساسيت معده هنگام لمس.

درد در ناحيه شکم مي تواند نشانه ورم آپانديس باشد. تفاوت کليدي بين ورم آپانديس و ويروس معده اين است که در ورم آپانديس درد شکم با گذشت زمان بدتر مي شود.

خستگي شديد

اگر فرزند شما نشانه هاي خستگي را نشان مي دهد يا سطح انرژي وي همانند گذشته نيست، ممکن است مشکلي وجود داشته باشد. خستگي شديد به واسطه عوامل مختلفي شکل مي گيرد. اين شرايط را به عنوان نشانه اي از خواب کم شبانه يا عوارض دوران بلوغ دست کم نگيريد و به پزشک مراجعه کنيد.

پزشک طيف گسترده اي از احتمالات را بررسي مي کند که از آن جمله مي توان به کم خوني، سوء جذب، سردرد و افسردگي اشاره کرد. بايد براي فرزند نوجوان خود اين امکان را فراهم کنيد تا بدون حضور شما با پزشک صحبت کند، زيرا ممکن است قصد مطرح کردن موضوع پزشکي يا اجتماعي خاص را داشته باشد که از شرح آن در برابر شما خجالت مي کشد.

مشکلات تنفس

از نشانه هاي آسم(asthma) مي توان به مشکلات تنفس هنگام انجام بازي يا ورزش، صداي سوت مانند هنگام بازدم، تنگي نفس، يا دشواري در بهبودي از يک عفونت دستگاه تنفسي اشاره کرد. درمان به بهبود کامل آسم منجر نمي شود، اما در به حداقل رساندن نشانه ها يا توقف حملات آسم در زمان وقوع آنها کمک کند. اگر متوجه شديد فرزندتان در تنفس مشکل دارد، در کوتاه‌ترين زمان ممکن به پزشک مراجعه کنيد.

کاهش وزن

کاهش وزن غير قابل توضيح موضوعي نگران کننده است. نوسانات جزئي در وزن طبيعي هستند، اما کاهش چشمگير و ناخواسته مي تواند نشانه اي از مشکلي بزرگ باشد. در اين شرايط بايد به پزشک مراجعه شود تا دليل دقيق کاهش وزن در کوتاه‌ترين زمان ممکن شناسايي شود.

تشنگي شديد

انجام ساعت ها بازي و ورزش نياز بدن به آب را افزايش مي دهد. اما نياز سيري ناپذير فرزند شما به آب و تشنگي دائمي، حالتي عادي نيست و بايد براي شناسايي دليل آن به پزشک مراجعه کنيد. ابتلا به بيماري ديابت يکي از دلايل اصلي تشنگي ارضاناپذير محسوب مي شود. تشنگي يکي از نشانه ها است و از نشانه هاي ديگر مي توان به افزايش ادرار، گرسنگي شديد، کاهش وزن، و خستگي اشاره کرد. در صورت مشاهده اين قبيل نشانه ها در کوتاه‌ترين زمان ممکن فرزند خود را براي معاينه نزد پزشک ببريد.




منبع:shafaonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/56377/علائم بيماري هاي خطرناک در کودکان
بستن   چاپ