پريدن از خواب در نيمه شب ها دلايلي دارد. بخوانيد
دوشنبه 16 اسفند 1395 - 12:40:09 PM
چه خبر - 6 دليل که شما را نيمه شب از خواب بيدار مي کند و کيفيت خوابتان را تحت تاثير قرار مي دهد:

اگزما,خارش و تحريک پوست:

اگزما يا شرايط تحريک پوست مي تواند کيفيت خواب را به خطر بيندازد. اين بيماري تاثير جدي بر روي کيفيت کلي زندگي دارد؛ هم از نظر جسمي و هم از نظر رواني. اگزما منجر به تغييرات سيستم ايمني بدن و پاسخ هاي التهابي مي شود که با خواب خوب تداخل پيدا مي کند. يک ايده خوب، پيدا کردن گزينه هاي درمان با نظر پزشک براي رفع اگزما است. اگر شما نيز جزو کساني هستند که خارش پوست نمي گذارد شب بخوابيد حتما بايد از کرم هاي مخصوصي که پزشک تجويز مي کند استفاده کنيد تا به سرعت خارش پوست کم شود و پوست رطوبت بيشتري جذب کند.

سندرم پاي بي قرار:

بنياد ملي خواب ايالات متحده اعلام کرده که از هر 10 آمريکايي، يک نفر مبتلا به سندرم پاي بي قرار است؛ يک اختلال حرکتي مربوط به خواب که منجر به احساس ناخوشايند گزگز و سوزن سوزن شدن پاها و ميل شديد به تکان دادن آنها مي شود. سندرم پاي بي قرار به شدت کيفيت خواب را به خطر مي اندازد. اين سندرم به خصوص در نيمه شب تمايل به بدتر شدن دارد و استفاده از داروهايي مانند آنتي هيستامين ها مي تواند علائم آن را تشديد کند.

استفاده از برخي داروها:

داروهاي محرک تاثير قابل‌ توجهي روي کيفيت خواب شما دارند. داروهايي که براي مشکلات قلب يا تيروئيد و يا آسم تجويز مي ‌شوند روي الگوي خواب تاثير مي‌ گذارند و ممکن است باعث شوند در نيمه‌ هاي شب از خواب بيدار شويد. اگر نگران عادت خواب خود هستيد درباره‌ هر دارويي که پزشک به شما تجويز مي ‌کند با او صحبت کنيد.

سن:

دانشمندان هنوز علت اين موضوع را نفهميده‌ اند اما با افزايش سن شما نياز به خواب کمتري داريد و احتمال اينکه در نيمه‌ هاي شب از خواب بيدار شويد بيشتر است. اين مشکل در زنان با افزايش سن بيشتر است، خصوصا در زمان رسيدن به سن يائسگي.

اختلالات مزمن:

افرادي که از دردهاي شديد، اختلالات قلب و عروق، ديابت و مشکلات ديگري رنج مي ‌برند اغلب در نيمه ‌هاي شب از خواب بيدار مي‌ شوند. اگر فکر مي ‌کنيد مشکلات خواب شما مرتبط با مشکلات جدي در وضعيت سلامتي شما است با پزشک خود در مورد روش‌ هاي درماني صحبت کنيد. اغلب براي اين اختلالات درمان‌ هايي وجود دارد. بيشتر افرادي که دردهاي شديد دارند در خوابشان دچار مشکل هستند و احتمال بيدار شدن در نيمه‌ هاي شب براي آن‌ ها بيشتر است.

تحمل استرس:

استرس يک عامل مهم براي بي خوابي تلقي مي شود. اضطراب به طور مستقيم سيستم عصبي مركزي را دچار اختلال مي كند كه در اين صورت تغييرات جزئي در بيوشيمي بدن و سيستم نوروشيمي عامل ريتم خواب و بيداري، ايجاد مي شود. مجموعه اين تغييرات به طور مستقيم مراحل خواب را تحت تاثير قرار مي دهد. اضطراب باعث مي شود خواب تكه تكه باشد و ورود به مرحله عميق و نيروبخش مشكل خواهد بود. به علاوه، مغز اين نگراني را به شكل تهديدي تفسير مي كند كه سعي مي كنيم از آن فرار كنيم. احساس هشدار موجب بيدار شدن ناگهاني پس از چند ساعت خواب مي شود. براي کاهش استرس سعي کنيد به طور منظم حتي 10 دقيقه در طول روز ورزش کنيد. پياده روي 10 دقيقه اي بعد از صرف شام نيز کمک بزرگي براي رفتن به خواب عميق است.






منبع:avayesalamati.com


http://www.CheKhabar.ir/News/56084/پريدن از خواب در نيمه شب ها دلايلي دارد. بخوانيد
بستن   چاپ