گلايفوسيت در خون و ادرار انسان يافت شده است, مراقب باشيد
دوشنبه 16 اسفند 1395 - 12:40:01 PM
چه خبر - گلايفوسيت چيست؟ چه خطراتي دارد؟

گاهي محصولات غير دستکاري شده ژنتيک هم از گزند تراريخته‌ها (محصولاتي که کارشناسان با دستکاري روي ژنتيک آنها، محصول دلخواه خود را فراهم مي کنند.) در امان نيستند. مواد شيميايي تراريخته‌ها حتي در بافت حيوانات هم مشاهده شده است و بزرگ‌ترين خطر اين مواد شيميايي که در وعده هاي صبحانه چون، نان گندم،کرم هاي قهوه و تخم مرغ هاي بدون آنتي بيوتيک يافت شده، سرطان زايي آنها است.

علف کش گلايفوسيت، با نام تجاري رانداپ، از گروه شيميايي اسيد فسفونيک براي کنترل و از بين بردن علف هاي هرز يکساله و چند ساله در باغات و زمين هاي کشاورزي استفاده مي شود و نمک هاي غير قابل تبخير آن در مقابل نور و هوا پايدار است. اين ترکيب در خاک توسط ميکروارگانيزم ها تجزيه و در صورت تماس با خاک به سرعت خواص خود را از دست مي دهد.

دست هاي پشت پرده اي که منجر به سرطان مي شود

هادي قاسمي کارشناس مهندسي کشاورزي، گفت: گلايفوسيت از ترکيباتي چون نيترات، فسفات، دي اکسيد کربن و آب تشکيل شده است. مشکل از آنجايي آغاز مي شود که استفاده از گلايفوسيت در گياهان براي سم پاشي و از بين بردن علف هرز،گياه را مقاوم کرده و کشاورز را مجبور به استفاده دوز بيشتري از گلايفوسيت مي کند و در نهايت دوز هاي بالاي گلايفوسيت براي سم پاشي، باعث ذخيره آن در خاک شده که تا مدت ها نيز از بين نمي رود.

استفاده از علف‌کش‌ها در گياهان تراريخته مقاوم به علف‌کش، باکتري‌هاي خاک را از بين مي‌برند و روند تجزيه بقاياي موجودات و تثبيت کربن و نيتروژن اتمسفري را با مشکل مواجه کرده و خاک را به يک توده فيزيکي بي‌‌خاصيت تبديل مي‌کنند. انجمن توليد کنندگان سموم در اين زمينه گفته است که گلايفوسيت عامل اصلي ابتلا به سرطان است که از طريق دام و خاک به انسان منتقل مي شود. گلايفوسيت پس از اسپري بر روي گياهان با آب از بين نمي‌رود، شواهد نشان مي‌دهد در ادرار انسان، خون و حتي شير مادران هم اين ماده شيميايي يافت شده است.

محصولات تراريخته عامل تحول جهاني

توليدکنندگان از سال هاي پيش سعي در استفاده بهينه و مفيد از محصولات کشاورزي داشته اند و با پيشرفت علم در زمينه ژنتيک و دسترسي به ژن محصول، توانستند تغييرات مورد نظر خود در گياهان را به وجود آورند. اين پيشرفت هاي علمي تا جايي پيش رفته است که حتي گياهي را که توانايي کشت در زمين شور را ندارد" با ايجاد تغييراتي در ژن آن محصول" وادار به اين امر کرده است.

سويا، روغن کلزا ،ذرت و پنبه چهار محصولي است که به صورت تراريخته در دنيا توليد مي‌شوند که قبلاً مصرف آنها در کشور زياد نبود، ولي امروز شايد به يکي از مهمترين محصولات مصرفي خانوار تبديل شده باشد.

از گلايفوسيت ها تا اختلال زايي در سيستم ايمني بدن

آرش برزگر کارشناس مهندسي کشاورزي گفت: ژن‌هاي موجود در سويا، مي‌توانند به dna باکتري زنده درون بدن انسان منتقل شوند. همچنين اصلاحات ژنتيکي درون‌ دانه ذرت، سم حشره کشي توليد مي‌کند که درون خون زنان باردار و جنين آن‌ها يافت شده است.

ماده‌اي که باعث سرطان مي‌شود، عامل ايجاد بيماري‌هاي ديگري مثل آلزايمر،‌ اوتيسم، سرطان‌هاي گوارشي، عملکرد منفي غدد بدن، اختلالات دستگاه گوارش و دستگاه ايمني بدن، افزايش سرعت پير شدن و ناباروري مي‌شود که افزايش اين بيماري‌ها در کشور با افزايش توليد محصولات تراريخته همراه است.

اين ماده بر روي مسير رشد گياهان و باکتري‌هاي مفيد روده انسان اثر منفي دارد. گلايفوسيت ‌ها باعث از بين رفتن مواد مغذي ضروري در گياهان مي‌شود. اين ماده شيميايي بيشتر در فرآيند توليد آمينو اسيد و پروتئين‌ها دخالت دارد وبه سلامت گياهان آسيب مي زند.

متاسفانه آمار دقيقي از اين محصولات تراريخته د رهيچ يک از مراجع رسمي کشور موجود نيست، تا جايي که مسئولان در زمينه هاي جهاد کشاورزي و وزارت بهداشت، کاشت اين بذرها را رد کرده و در رابطه با واردات اين محصول اطلاعات کاملي در دست نيست.




منبع:yjc.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/56082/گلايفوسيت در خون و ادرار انسان يافت شده است, مراقب باشيد
بستن   چاپ