عوارض حجامت و فصد خودسرانه
دوشنبه 16 اسفند 1395 - 12:39:32 PM
چه خبر -

حوريه محمدي کناري، دستيار تخصصي طب سنتي اظهار داشت: فصد در استفراغ خون (خارج کردن مواد زائد از بدن) قوي‌تر از زالو و حجامت و همچنين زالو قوي‌تر از حجامت است، ولي اين به اين معني نيست که مي‌توان فصد و يا زالو را جايگزين حجامت کرد.

به گفته وي چون موادي که داخل بدن سيال و در حرکت هستند به خودي خود، از موضعي به موضع ديگر نمي توانند حرکت کنند. در اين صورت بايد به طبيعت بدن، براي دفع اين مواد کمک کرد.

اين دستيار تخصصي طب سنتي افزود: وقتي که طبيعت "ماده" (مواد زائد) را به ظاهر و اعضاي ضعيف سوق داده باشد, طبيب بايد حجامت را براي بيمار انجام دهد تا خون را از آن جانب که طبيعت ميل داده, دفع کند تا طبيعت از اصلاح حال بدن عاجز نشود.

محمدي اضافه کرد: هرچند فصد نيز خون ظاهر بدن را مي‌تواند دفع کند، ولي در اين صورت بايد ماده از ظاهر به باطن کشيده شده و از عروق دفع شود که اين کار ضد فعل طبيعت و خلاف مقتضاي بدن است.

وي بيان داشت: طبق گفته جالينوس، در جايي که طبيعت هوشمند بدن، دردي را ايجاد مي‌کند، در آن جا مواد مضري انباشته مي‌شود, چنانچه طبيعت قادر به خنثي کردن مواد زائد نباشد, وظيفه پزشک است که به کمک تيغ زدن آن نقطه را باز کند و به کمک بيمار بشتابد.

اين دستيار تخصصي طب سنتي خاطرنشان کرد: با وجود خواص درماني فصد و حجامت، همانگونه که در صورت وجود ضرورت خونگيري، اگر طبيب از انجام آن امتناع ورزد ممکن است باعث ضرر بيمار و عدم تأثير ساير تدابير شود، استفاده بي مورد و بي رويه فصد و حجامت نيز چون از استفراغات قوي است (استفراغ در طب سنتي به معني خارج کردن مواد زائد از بدن است) و ممکن است باعث آسيب بيمار و عوارض جدي و غلبه بيماري در فرد شود.




منبع: shafaonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/56075/عوارض حجامت و فصد خودسرانه
بستن   چاپ