داروهاي تزريقي يا داروهاي خوراکي، کداميک بهترند؟
دوشنبه 16 اسفند 1395 - 12:38:13 PM
چه خبر - داروهاي تزريقي يا داروهاي خوراکي، کداميک بهترند؟

برخي افراد تصور مي‌کنند داروهاي تزريقي بهتر از داروهاي خوراکي است. چنين تصوري اشتباه و ناشي از باورهاي غلطي است که درباره داروها وجود دارد.

يک کارشناس غذا و دارو عنوان کرد که: يکي از باورهاي غلطي که راجع به داروهاي تزريقي بين مردم وجود دارد اين است که داروهاي تزريقي بهتر از داروهاي خوراکي عمل مي کنند.

اثربخشي داروهاي تزريقي لزوما بيشتر از داروهاي خوراکي نيست و جز در موارد معدود هيچ يافته علمي مبني بر ارجحيت روش تزريقي نسبت به خوراکي وجود ندارد و برعکس در بيشتر موارد عوارض جانبي داروهاي تزريقي بيشتر از خوراکي است.

وي افزود: بيشتر عوارض جانبي داروهاي تزريقي ، در مدل هاي غيرتزريقي به ندرت ايجاد مي شود يا غيرممکن است، که ازآن جمله مي توان آسيب به عصب يا عروق در محل تزريق، آبسه و ابتلا به انواع عفونت هاي ويروسي، هپاتيت b و c، ايدز، باکتريايي و گسترش اين بيماري هاي عفوني در جامعه، خون مردگي، خونريزي هاي زير پوستي، ايجاد زخم و باقي ماندن جاي آن در محل تزريق را نام برد.

مصرف بي رويه داروهاي تزريقي به دليل نياز به پرسنل آموزش ديده و تجهيزات خاص براي تزريق، هزينه بيماران و سيستم بهداشتي را نيز افزايش مي دهد. مصرف داروهاي خوراکي براي بيمار راحت تر است و درد، هزينه و عوارض کمتري براي بيمار دارد و در عين حال آنکه به همان اندازه موثر است.پس با توجه به مشکلات و عوارض داروهاي تزريقي هرگز به پزشک خود اصرار نکنيد که داروهاي تزريقي تجويز کند.

در صورت سابقه حساسيت دارويي و عوارض جانبي به ويژه آنتي بيوتيک ها پزشک خود را در جريان قرار دهيد چون بروز مجدد آن عارضه مي تواند کشنده يا تهديدکننده حيات باشد.

منبع: ايرنا

http://www.CheKhabar.ir/News/56053/داروهاي تزريقي يا داروهاي خوراکي، کداميک بهترند؟
بستن   چاپ