تفاوت هاي آنفولانزا با سرماخوردگي
دوشنبه 16 اسفند 1395 - 11:56:39 AM
چه خبر -

آنفولانزا و سرماخوردگي به دليل شباهت هايي که دارند با يکديگر اشتباه گرفته مي شوند اما علائم و درمان آنفولانزا با سرماخوردگي متفاوت است، به عبارتي، آنفولانزا شدت بيشتري دارد.

ساسان توانا متخصص بيماري هاي داخلي و فوق تخصص ريه در اين باره گفت: بيماري آنفلوآنزا يک عفونت حاد ويروسي دستگاه تنفسي است که در صورت سالم و فعال بودن سيستم ايمني فرد مبتلا، عوارض بيماري بعد از طي دوره چند روزه تخفيف مي يابد و بهبودي حاصل مي‌شود، اما در افراد مبتلا به بيماري‌هاي مزمن و نقص ايمني و در موارد همه‌گيري، عوارض بيماري شديدتر است و حتي مرگ و مير به همراه دارد.

آنفولانزا

ساسان توانا افزود: آنفولانزا توسط ويروسي بنام a يا b ايجاد مي شود و معمولا در فصول سرد سال بخصوص دي و بهمن به دليل ازدحام بيشتر شيوع آنفولانزا افزايش مي يابد.

وي با بيان اينکه اين بيماري بعد از يک دوره نهفته يک الي دو روزه ظاهر مي شود ادامه داد: آنفولانزا اغلب با علائمي چون تب هاي بالاي 40 درجه، سردرد، دردهاي عضلاني، ضعف شديد همراه با سرفه، درد سينه، درد مفاصل و بي‌اشتهايي همراه است.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: البته علائم گوارشي هم گاهي اوقات در بيماران مبتلا به آنفولانزا گزارش شده که اين علائم در کودکان بيشتر است.

توانا با اشاره به اينکه دوره بيماري آنفلونزا 3 تا 5 روز است افزود: بعد از طي اين مدت ممکن است برخي بيماران بهبودي کامل پيدا کنند چراکه آنفولانزا همانطور که گفتيم ويروسي است و مانند بيماري باکتريال درمان اختصاصي ندارد، اما در بيماراني که ضعف سيستم ايمني دارند ممکن است بهبودي تا 10 روز نيز طول بکشد و حتي تا هشت هفته سرفه هاي خشک نيز ادامه داشته باشد.

سرما خوردگي

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با اشاره به علائم سرما خوردگي نيز گفت: عامل بيماري سرماخوردگي نيز يک نوع ويروس است و علائم آن عطسه هاي شديد و پشت سر هم، آبريزش بيني وگلو درد است که در برخي مواقع با خروج خلط ادامه پيدا مي کند.

توانا ادامه داد: بنابراين در سرما خوردگي دردهاي شديد عضلاني و تب هاي بالا همچنين سر درد هاي شديد و سرفه و کوفتگي عضلات بر خلاف آنفولانزا بسيار کمتر ديده مي شود، اما آنچه در زمينه انتقال اين دو بيماري ويروسي حايز اهميت است انتقال از طريق قطرات تنفسي است.

راه هاي پيشگيري

وي تاکيد کرد: بنابراين اگر با شخصي که دچار آنفولانزا شده است برخورد داريد حداقل فاصله دو متر را به منظور جلوگيري از سرايت بيماري رعايت کنيد.

توانا در پايان درباره راه هاي پيشگيري از بيماري هاي ويروسي دستگاه تنفسي گفت: رعايت بهداشت فردي و عمومي، شست‌وشوي مکرر دست و صورت با آب و صابون قبل از خوردن غذا و همچنين استفاده از دستمال هنگام عطسه و سرفه از مهمترين راه هاي پيشگيري از اين بيماري هاست، همچنين بهترين زمان براي تزريق واکسن آنفولانزا اواخر شهريور و اوايل مهر است، تزريق واکسن آنفولانزا در خارج از اين بازه زماني ايمني به همراه ندارد.

در طول مدت بيماري آنفولانزا استفاده از مواد غذايي که حاوي آنتي اکسيدان هستند به بيمار کمک شاياني مي کند تا بهبودي خود را هر چه زودتر باز يابد.




منبع: salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/56027/تفاوت هاي آنفولانزا با سرماخوردگي
بستن   چاپ