آنهايي که نبايد ژلوفن بخورند
دوشنبه 16 اسفند 1395 - 11:44:42 AM
چه خبر -

داروي ايبوپروفن با نام تجاري پروفن به صورت دراژه وجود دارد که سه چهار سالي است که به صورت ژله‌اي و با نام ژلوفن تهيه مي‌شود. از عوارض ژلوفن عوارض گوارشي است، که از آن جمله مي‌توان اثر آن بر روي کبد را ذکر کرد، چون اين دارو در کبد متابوليزه مي شود تا قابليت جذب داشته باشد، بنابراين مصرف زياد آن به کبد فشار مي آورد.

يکي ديگر از عوارض ژلوفن تاثير اين دارو بر کليه است چرا که دفع دارو از طريق کليه صورت مي‌گيرد و مصرف بيش از حد آن بر کليه اثر مي‌گذارد.

ژلوفن در بالغين استفاده مي‌شود و به صورت کپسول هاي 200 و 400 ميلي گرمي در بازار موجود است، از اين دارو در امراضي چون آرتريت، نقرس، دردهاي شديد قاعدگي و درد دندان استفاده مي‌شود.

ژلوفن خاصيت ضد درد، ضد التهاب، ضد تب دارد که کودکان از اين دارو به صورت شربت و با نام ايبوپروفن استفاده مي‌کنند.

به طور کلي توصيه مي‌شود که از تمامي داروها در سه ماهه اول بارداري استفاده نشود، ژلوفن در دوران سه ماه اول بارداري جز گروه b است يعني معمولا براي جنين ضرري ندارد اما حتما بايد طبق دستور پزشک مصرف شود. اما در 3 ماهه سوم بارداري اين دارو جزء گروه d قرار مي گيرد که نبايد استفاده شود و مصرف آن باعث بروز اختلالات جنيني مي شود.

موارد منع مصرف ژلوفن

مصرف داروي ژلوفن در مواردي منع مصرف دارد که نداشتن آگاهي در اين خصوص مي تواند باعث بروز مشکلاتي شود.

- افراد مبتلا به آسم نبايد از ژلوفن استفاده کنند.

- مبتلايان به فشار خون نيز نمي توانند از ژلوفن استفاده کنند چرا که حجم خونشان بالا مي‌رود.

- افراد مبتلا به ناراحتي هاي خوني مثل هموفيلي و افرادي که مشکلات انعقادي دارند نيز بايد از خوردن داروي ژلوفن پرهيز کنند.

- اين دارو بر روي معده اثر مي گذارد بنابراين اگر افرادي مبتلا به زخم معده باشند و يا کوليت داشته باشند نيز ژلوفن برايشان مضر است.

- چون دفع اين دارو از طريق کليه و به صورت ادرار است مبتلايان به ناراحتي‌هاي خيلي شديد کليه نيز نبايد از اين دارو استفاده کنند همچنين کساني که به ترکيبات آسپيرين حساسيت دارند نيز جزء موارد منع ژلوفن هستند.

- ژلوفن با استامينوفن و همچنين داروهاي ضد انعقادي تداخل دارويي دارد و نبايد همراه اين داروها استفاده شود.

- افرادي که داروهاي آنتي ديابتيک استفاده مي کنند نبايد ژلوفن بخورند چرا که ژلوفن باعث افزايش اثر ضد قند داروهايشان مي‌شود و افت ناگهاني قند و به دنبال آن بروز شوک را به همراه دارد.

- ژلوفن نبايد همراه با داروهاي ادرار آور استفاده شود چرا که باعث کاهش اثر داور مي‌شود.

- لازم است که مصرف ژلوفن به حداقل رسانده شود و حتماً زير نظر پزشک تهيه شود و به صورت خود سرانه مصرف نشود تا مشکلات ناشي از مصرف خودسرانه اين دارو از بين برود.



منبع: salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/55998/آنهايي که نبايد ژلوفن بخورند
بستن   چاپ