6 عملي که سبب ضعف بينايي مي شود
دوشنبه 16 اسفند 1395 - 11:36:47 AM
چه خبر - چه مسائلي باعث بروز مشکل در بينايي مي شود

بسياري از مشکلات بينايي، سال‌ها قبل از وارد شدن به سنين ميانسالي بروز پيدا مي‌کنند. عادات زندگي و مشکلات پزشکي در اين امر دخيل هستند. بنابراين بايد ببينيد چه مسائلي باعث بروز مشکل در بينايي شما شده است تا در جهت رفع آنها اقدام نماييد.

شکي نيست که قدرت بينايي انسان با افزايش سن کاهش مي‌يابد و ديگر نمي‌توانيد مثل دوران 20 سالگي خود ببينيد. با اين حال، بسياري از مشکلات بينايي سال‌ها قبل از وارد شدن به سنين ميانسالي بروز پيدا مي‌کنند. عادات زندگي و مشکلات پزشکي در اين امر دخيل هستند.

تمام روز به صفحه نمايش خيره مي‌شويد

اغلب ما بيش از 400 دقيقه در روز را صرف نگاه کردن به صفحه‌ي کامپيوتر، تبلت، تلفن همراه و يا لپ تاپ مي‌کنيم. در تمام اين مدت چشم ما در معرض خطر فشار چشم ديجيتالي است که گروهي از مشکلات مانند تاري ديد و خستگي چشم را به دنبال دارد.

مشکل اينجاست که در اين مواقع کمتر از حد کافي پلک مي‌زنيم که خود موجب سوزش و خشکي چشم مي‌شود. بررسي‌ها نشان مي‌دهد هنگام استفاده از ابزارهاي ديجيتال سرعت پلک زدن تا حدود 70 درصد کاهش پيدا مي‌کند.

در عين حال، خواندن يک متن ديجيتالي مستلزم کار سخت چشم است، چون حروف ديجيتال از نقاط ريز تشکيل شده‌اند. خوشبختانه علائم اين عارضه بعد از کم شدن ميزان استفاده از ابزارهاي اين چنيني کاهش پيدا مي‌کند. بهترين راه جلوگيري از ابتلا به اين مشکل، به کار گرفتن قاعده 20-20-20 است. طبق اين قانون، شما بايد بعد از هر بيست دقيقه نگاه کردن به نمايشگر ديجيتال، به مدت 20 ثانيه به يک نقطه در فاصله 20 فوتي (6 متري) خودتان نگاه کنيد. اين کار به کاهش فشار وارده به چشم کمک زيادي مي‌کند.

به مدت طولاني از لنز استفاده مي‌کنيد

استفاده طولاني‌مدت از لنزهاي تماسي به معني جذب کثيفي، گرد و خاک، مخاط، پروتئين و مواد معدني که از آنها ساخته شده‌اند، توسط چشم است، که علاوه بر آلوده کردن چشم‌ها به آنها لطمه مي‌زند و موجب خشک شدن نيز مي‌شود.

يک راه آسان براي اينکه متوجه شويد آيا لنزهايتان مشکل دارند يا نه اين است که از عينک تان استفاده کنيد. اگر ديدتان با عينک روشن‌تر شد، به احتمال زياد لنزتان کثيف و آلوده است. حتي اگر بدانيد که لنزها آلودگي ندارند، باز هم حداقل يک بار در روز بايد آنها را تميز کنيد و يا طبق دستورالعمل روي باکس لنزها، آن را جايگزين کنيد. اغلب لنزهايي که امروزه در بازار وجود دارند قابليت جايگزيني روزانه، دو هفته‌ يک بار يا ماهانه دارند. لنزهايي که قابليت جايگزيني روزانه دارند امن‌ترين لنزها هستند.

قرنيه‌تان را مي‌خارانيد

قرنيه لايه نازک و شفافي است که در بخش جلويي کره چشم قرار دارد. خراش قرنيه ممکن است علائمي مانند تاري ديد، قرمزي، يا احساس وجود شن و ماسه در چشم را ايجاد کند. اگر احساس مي‌کنيد دچار خراش قرنيه شده‌ايد بايد به چشم پزشک مراجعه کنيد. گاهي استفاده از لنز تماسي نيز مي‌تواند به خراش قرنيه منجر شود. خراش جزئي معمولا در عرض چند روز بهبود پيدا مي‌کند و ممکن است پزشک برايتان قطره آنتي‌بيوتيک يا قطره استروئيدي تجويز نمايد تا دچار عفونت و التهاب نشويد. اگر از لنز استفاده مي‌کنيد، بهتر است تا از قبل بهبودي خارش قرنيه از آن استفاده نکنيد.

منتظر تولد نوزادتان هستيد

تغييرات بصري، مانند تاري و دوبيني، در دوران بارداري شايع است. تغييرات هورموني در اين دوران موجب تغييرات مايع پشت قرنيه و در نتيجه تغيير شکل و ضخامت آن مي‌شود و در نهايت ممکن است زن باردار دچار نزديک‌بيني يا دوربيني موقتي شود. همچنين اين گروه از زنان ممکن است با خشکي چشم مواجه شوند.

آنتي هيستامين، داروهاي فشار خون يا ضد افسردگي مصرف مي‌کنيد

همه اين داروها موجب خشکي چشم مي‌شوند. کاهش توليد اشک و يا تغيير در ترکيب اشک که باعث تبخير بسيار سريع آن مي‌شود، علت خشکي چشم در اين موارد است. ممکن است احساس کنيد چيزي در چشم شما وجود دارد و يا تاري ديد، درد، قرمزي و اشک‌ريزي زياد را تجربه کنيد.

زنان به لطف تغييرات هورموني ناشي از بارداري، قرص‌هاي ضدبارداري و درمان جايگزيني هورموني، بيشتر مستعد ابتلا به خشکي چشم هستند. بيماري‌هايي مانند آرتريت روماتوئيد و ديابت نيز خطر خشکي چشم را افزايش مي‌دهند.

به آب سياه چشم مبتلا هستيد

اين درست است که افراد مسن به طور کلي در معرض خطر بالاتري براي گلوکوم يا آب سياه چشم هستند، اما همه افراد، از نوزادان گرفته تا افراد صد ساله، ممکن است به اين بيماري دچار شوند. اين بيماري زماني رخ مي‌دهد که تجمع مايعات اضافي در چشم باعث افزايش فشار داخلي چشم شده و به عصب بينايي آسيب بزند.

اين عصب که مانند کابل برق شامل سيم‌هاي متعدد است، در هنگام آسيب باعث ايجاد نقاط کور متعددي نيز مي شود.

افراد 18 تا 60 سال بايد چشم خود را حداقل هر دو سال يک بار معاينه کنند. بعد از 60 سالگي اين کار بايد به طور سالانه انجام شود. آب سياه قابل درمان نيست و منجر به کوري چشم خواهد شد، اما اگر زود متوجه آن شويد، مي‌توانيد با استعمال قطره‌هاي دارويي که فشار را کاهش مي‌دهند، آن را کنترل کنيد.


گروه سلامتي سيمرغ

منبع: hidoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/55969/6 عملي که سبب ضعف بينايي مي شود
بستن   چاپ