سيب زميني را هنگام سرخ کردن قهوه اي نکنيد
دوشنبه 16 اسفند 1395 - 11:32:14 AM
چه خبر -

پوسته قهوه اي روي سيب زميني هاي سرخ شده يا رنگ تيره نان تست برشته حاکي از وجود يک ماده شيميايي است که مي تواند براي سلامت بدن انسان مضر باشد. اين لايه قهوه اي، آلاينده اي است که هنگام سرخ کردن، کباب کردن، پختن يا روش هاي ديگر پخت در دماهاي بالا ( بيش از 120 درجه سانتيگراد ) توليد مي شود.

مطالعه اي جديد که توسط پژوهشگران انگليسي انجام شد، نشان مي دهد که بيشتر مردم از وجود آکريلاميد در لايه قهوه اي که در محصولات برشته شده بوجود مي آيد، هيچ اطلاعي ندارند. اما آيا بايد نگران آن باشيد؟ در ادامه بيشتر به اين موضوع مي پردازيم.

چه چيزي موجب نگراني است؟

بر اساس مطالعات صورت گرفته روي حيوانات، آکريلاميد به عنوان يک ماده سرطان‌زاي احتمالي براي انسان در نظر گرفته شده است، اما مطالعات انساني همچنان ناقص هستند.

کدام مواد غذايي تحت تاثير قرار دارند؟

آکريلاميد بيشتر در غذاهايي که از محصولات گياهي و غلات تهيه شده و در دماهاي بالا پخت مي شوند، يافت مي شود. همچنين، اين ماده شيميايي زماني که دانه هاي قهوه بو داده مي شوند نيز در قهوه شکل مي گيرد.

سازمان استاندارد غذايي بريتانيا بيشترين ميزان تراکم آکريلاميد را در تنقلات، سيب زميني ها – به ويژه سيب زميني هاي سرخ شده – و غلات صبحانه يافته است. مطالعات ديگر به اين نکته اشاره داشته اند که چيپس هاي سيب زميني و سيب زميني سرخ شده سطوح بالاتري از آکريلاميد را نسبت به مواد غذايي ديگر دارا هستند.

از سوي ديگر، لبنيات، گوشت و ماهي، يا غذاهايي که بخارپز يا جوشانده مي شوند، کمترين ميزان آکريلاميد را داشته يا فاقد آن هستند.

آيا بايد مصرف غذاهاي سرخ شده يا کباب شده را متوقف کنيد؟

پاسخ سازمان غذا و داروي آمريکا منفي است. اين سازمان به مردم توصيه کرده است که يک رژيم غذايي سالم را دنبال کنند و از مصرف غذاهاي بيش از اندازه سرخ شده يا کباب شده پرهيز کنند. پخت سيب زميني تا زماني که رنگ زرد طلايي به خود بگيرد و به رنگ قهوه اي درنيايد، به کاهش شکل گيري آکريلاميد کمک مي کند و اين مساله درباره نان تست شده قهوه اي روشن در برابر قهوه اي تيره نيز صادق است.

همچنين، توصيه مي شود از نگهداري سيب زميني در يخچال پرهيز شود زيرا مي تواند سطوح آکريلاميد را افزايش دهد. بهتر است سيب زميني ها را در مکاني تاريک و خنک نگهداري کنيد.

اگر نگران آکريلاميد هستيد، مصرف مواد غذايي آب‌پز يا بخارپز، به ويژه براي سبزيجاتي مانند سيب زميني، به جاي سرخ يا کبابي کردن آنها مي تواند اقدامي عاقلانه باشد. اگر به غذاي سرخ کرده يا کبابي علاقه داريد، اين کار را گاه به گاه انجام دهيد و اندازه وعده هاي غذايي را کوچک انتخاب کنيد و از مصرف بخش هاي بسيار قهوه اي يا سوخته پرهيز کنيد.

کنار گذاشتن سيب زميني سرخ کرده يا چيپس براي کاهش مواجهه با آکريلاميد، به ويژه براي افرادي که مصرف زيادي دارند، مفيد است و همچنين، اين کار فضاي بيشتري را براي مصرف انواع مختلف سبزيجات، ميوه ها و پروتئين هاي بدون چربي مانند ماهي و مغزهاي خوراکي فراهم مي کند.




منبع: alodoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/55945/سيب زميني را هنگام سرخ کردن قهوه اي نکنيد
بستن   چاپ