هرگز آب سرد شده کتري يا سماور را مجددا نجوشانيد
دوشنبه 16 اسفند 1395 - 11:30:50 AM
چه خبر - آب کتري و سماور را بيش از يک بار نجوشانيد

شايد شما هم جزو آن افرادي باشيد که بارها براي تهيه چاي، يا رقيق کردن شير خشک نوزاد، آب سردشده کتري را مجدداً جوشانده و مصرف کرده‌ايد. دکتر عين‌الله ولي‌زاده متخصص تغذيه، با هشدار درباره لزوم پرهيز از چنين کاري گفت: در آب چندبار جوشيده غلظت نيترات بيشتر مي‌شود و سلامت مصرف‌کننده را به خطر مي‌اندازد. در اثر تبخير دوباره آب و بالارفتن غلظت مواد سمي، ترکيبات خطرناکي در آب جوش انباشته مي‌شود که مهمترين آنها نيترات است. نيترات يک ماده شيميايي و سمي است.

به گفته وي زماني که نيترات در غلظت زياد و به دفعات، در معرض حرارت بالا قرار ‌گيرد، ترکيبات آن کاملا تغيير يافته و به نيتروزامين تبديل مي‌ شود که مي تواند سرطان زا باشد. افزون بر اين، نيترات مي تواند در روده به نيتريت تبديل ‌شود و در خون با هموگلوبين ترکيب و توانايي انتقال اکسيژن خون به بافت هاي بدن بخصوص مغز را کاهش دهد.

دکتر ولي زاده با اشاره به اينکه نيترات، تهديدي بالقوه براي سلامتي نوزادان به شمار مي‌رود گفت: اگر نوزادي از شير خشک رقيق‌شده با آبي تغذيه کند که نيترات آن بالاست، احتمال ابتلا به بيماري مت هموگلوبينمي يا سندروم نوزاد کبود در او افزايش مي‌يابد. نوزاداني که از شير مادر تغذيه مي‌کنند، حتي اگر مادرشان از آبي با غلظت بالاي نيترات نوشيده باشد، در معرض خطر ابتلا به بيماري مت هموگلوبينمي نيستند.

به گفته اين متخصص تغذيه، امروزه کيت‌هاي خانگي براي آزمايش ميزان نيترات آب به بازار آمده‌اند و آزمايش نيترات آب آشاميدني شايعترين آزمايشي است که افراد، آزمايشگاه‌هاي تجاري و آزمايشگاه‌هاي همکار وزارت بهداشت انجام مي‌دهند. بنابراين، بايد خاطرنشان کرد که به منظور تامين سلامتي خود و کودکان، بهتر است قبل از گرم کردن دوباره آب کتري يا سماور، آب جوشيده سردشده قبلي را خالي کنيد و با جايگزين کردن آب تازه، اين آب را بجوشانيد و مصرف کنيد.




منبع:salamatonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/55935/هرگز آب سرد شده کتري يا سماور را مجددا نجوشانيد
بستن   چاپ