ناسا رسما اعلام کرد: جستجو براي کشف حيات برروي سياره هاي تازه کشف شده
يکشنبه 15 اسفند 1395 - 3:39:23 PM
چه خبر - تلاش براي کشف حيات برروي سياره هاي تازه کشف شده

ناسا به صورت رسمي اعلام کرده که از سال آينده ميلادي و با شروع به کار تلسکوپ فضايي جايگزين هابل فعاليت‌ها براي کشف حيات در 7 سياره فراخورشيدي تازه کشف شده را شروع خواهد کرد.

تلسکوپ جيمز وب بزرگترين و قوي‌ترين تلسکوپ فضايي است که در سال 2018 ماموريت خود را آغاز مي‌کند و مي‌تواند اطلاعات بسيار خوبي در رابطه با سيارات تازه کشف شده که ناسا در نشست خبري اخير خود اعلام کرد به دست بياورد.

کشف هفت سياره‌ي قابل سکونتي که فقط 40 سال نوري با ما فاصله دارند، کشفي تاريخي و شگفت‌انگيز است؛ اما واقعيت اين است که آن‌ها هنوز 40 سال نوري با ما فاصله دارند و اين مقدار کمي نيست.

تلسکوپ فضايي جيمز وب (jwst) تقريبا براي دو دهه در مرحله‌ ساخت بوده و بزرگي آن به اندازه‌ يک زمين تنيس است و با قرارگيري در مدار زمين در سال آينده، به عنوان بزرگ‌ترين تلسکوپ فضايي به شمار خواهد آمد که تاکنون ساخته شده است. اين تلسکوپ در حال آماده‌‌سازي به منظور جايگزين شدن با تلسکوپ فضايي هابل در سال 2018 است و با اين جايگزيني، ظرفيت جمع‌آوري نوري تلسکوپ جديد ناسا نسبت به مدل پيش از خود تا هفت برابر بيشتر خواهد شد و همچنين حساسيت لازم را براي شناسايي يک کرم شب‌تاب در فاصله‌ يک ميليون کيلومتر دورتر از خود به دست خواهد آورد.

به کمک تلسکوپ فضايي اسپيتزرِ ناسا که در نور فروسرخ فعاليت مي‌کند، محققان موفق شدند 7 سياره در حد و اندازه‌هاي زمين که به دور يک ستاره دوران مي‌کنند را کشف کنند. سه سياره از اين از اين سيا‌ره‌ها به طور يقين در کمربند حيات ستاره قرار دارند. کمربند حيات يک ستاره به اين معني‌ است که سيارات در فاصله‌اي از ستاره‌ قرار گرفته‌اند که احتمال وجود آب به صورت مايع در آن‌ها وجود دارد.

به گفته محققان ناسا با اين کشف اما و اگرها درباره امکان کشف زمين دوم از بين رفته و تنها مسئله زمان اين کشف مطرح است.

اين ستاره‌ کوتوله trappist1 نام گرفته در فاصله‌ي 39 سال نوري از زمين قرار دارد. اين ستاره فقط هشت درصد جرم خورشيد زمين را دارد و هفت سياره‌اش هم به صورت حروف انگليسي از b تا h شناخته مي‌شوند؛ براي مثال trappist-1f، هفتمين سياره در اين منظومه به حساب مي‌آيد. اين هفت سياره بسيار به يکديگر نزديک‌اند؛ به طوري که اگر در سطح يکي از سيارات قرار داشته باشيد، به راحتي سياره‌‌هاي ديگر را خواهيد ديد!

تلسکوپ فضايي جيمز وب يکي از ابزارهاي تعيين‌کننده در زمينه‌ي پژوهش سياره‌هاي فراخورشيدي خواهد بود و به دانشمندان کمک خواهد کرد تا به طور بهتري به جستجوي نشانه‌هاي حيات در ساير سيارات بپردازند. اما بايد توجه داشت که تلسکوپ فضايي وب تنها يکي از ابزارهاي مورد استفاده براي اين هدف خواهد بود.

تلسکوپ بزرگ ماژلان، به عنوان مثال، داراي يک ديافراگم به اندازه‌ي 15 برابر تلسکوپ جيمز وب خواهد بود و از ميانه‌هاي دهه‌ي 2020 ميلادي کار خود را در صحراي آتاکاماي شيلي آغاز خواهد کرد. اين ابزارها به علاوه‌ي ساير تلسکوپ‌هاي بزرگ‌تر و ساير فناوري‌هاي در حال توسعه‌اي که در سال‌هاي آينده خواهند آمد، همگي ما را با يک پرسش روبرو مي‌کنند؛ اينکه ما در نهايت تا چه حد مي‌توانيم بدون سفر به تراپيست 1، درباره‌ي آن اطلاعات به دست آوريم.




منبع: khabaronline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/55883/ناسا رسما اعلام کرد- جستجو براي کشف حيات برروي سياره هاي تازه کشف شده
بستن   چاپ