شيريني واقعا استرس را کم مي کند؟
31 شهريور 1394 - 02:19:41 ب.ظ

محققان هشدار مي‌دهند که شيريني جات نبايد به عنوان راهي براي کاهش استرس استفاده شوند، مسلما خوردن مقدار زياد قند به کاهش ميزان استرس در طولاني‌مدت کمک نمي‌کند.

استرس و ميل به شيريني جات

نمي‌توان مغز را هنگامي که به قند تمايل دارد، فريب داد. تقريبا همه افراد اين تجربه را دارند که قند استرس را کاهش مي‌دهد و اين را مي‌توان از 80 درصد محصولات غذايي در بازار فهميد.

محققان دانشگاه کاليفرنيا چگونگي توانايي قند در کاهش استرس و نهايتا جلوگيري از مصرف بي‌رويه حاصل از آن را مورد بررسي قرار دادند. اين بررسي در مجله متابوليسم منتشر شد و نشان داد هورمون استرس کورتيزول در زناني که دو هفته ساکاروز يا قند و شکر خورده بودند، کاهش يافت. وقتي از آنها خواسته شد تعدادي مسئله رياضي انجام دهند، سطح کورتيزول آنها نسبت به زناني که آسپارتام (شيرين کننده مصنوعي) خورده بودند، کاهش يافت. در مرحله بعد از مغز اين زنان عکسبرداري MRI صورت گرفت و محققان پي بردند قند فعاليت استرس را در هيپوکامپ کاهش مي‌دهد. هيپوکامپ بخشي در مغز است که مسئول تنظيم دماي بدن، تشنگي، گرسنگي،‌ خواب، ريتم شبانه‌روزي، ميل جنسي و هورمون‌ها است.

قند يک کربوهيدرات ساده است، يعني به سرعت در بدن تجزيه مي شود و باعث مي شود فرد براي پر کردن جاي خالي آن قند بيشتري بخواهد. به گفته محققان، چرخه استرس- قند تکرار مي‌شود تا عادت الگوهاي خوردن بد را شکل دهد. اختلالات اضطراب مزمن مسئله‌اي در حال افزايش در آمريکايي‌ها است و شايد به همين خاطر مردم به مصرف بي‌رويه قند در غذاها و نوشيدني‌ها روي آورده‌اند. در سال گذشته 77 درصد آمريکايي‌ها گفتند مرتب علائم استرس را دارند. تغذيه ضعيف اولين دليل ايجاد استرس است و اين در افرادي که مقدار زيادي کافئين، غذاهاي فرآوري شده يا قند تصفيه شده، که همگي رژيمي ناکافي هستند،‌ مصرف کردند، ديده شد.

محققان هشدار مي‌دهند که قند نبايد به عنوان راهي براي کاهش اضطراب استفاده شود. مسلما خوردن مقدار زياد قند به کاهش ميزان استرس در طولاني‌مدت کمک نمي‌کند.

دانشگاه سينسيناتي،‌ 10 سال پيش نتايج مشابهي را در موش‌هاي آزمايشگاهي گرفته بود و ديده شده بود که مصرف قند به موش‌ها در غلبه بر شرايط سخت کمک مي‌کند. اما محققان پي بردند شيرين‌کننده مصنوعي ساخارين نيز استرس را کاهش مي‌دهد، ولي اثر آن به اندازه قند نيست. اين حقيقت که قند بيشتر از شيرين‌کننده‌هاي مصنوعي استرس را کاهش مي‌دهد، نبايد باعث شود مردم براي کاهش استرس به قند پناه ببرند. در واقع بايد براي کاهش استرس از خوردن خوراکي‌هاي حاوي کافئين و پرچربي و قند،‌ پرهيز کرد.



منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/5568/شيريني واقعا استرس را کم مي کند؟
بستن   چاپ