چه خبر - نکات بهداشتي لازم در خريد آجيل شب عيد:
بهمن خداداديان, کارشناس مسئول بهداشت محيط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه:
- اولين نکتهاي که بايد مد نظر قرار داد اين است که آجيل با کيفيت را هيچ وقت ارزان نميفروشند و مردم بايد بدانند آجيلي که ارزان فروخته ميشود، قطعا کيفيت لازم را ندارد.
- ترجيح ما خريد آجيل خام است، زيرا آجيلهاي بو داده هم نمک بيشتري داشته و هم عمدتا از رنگهاي غيرمجاز در آنها استفاده ميشود.
- افراد بايد به ظاهر آجيل دقت کنند که تازه بوده و کپک زده و يا کرم خورده نباشد.
- در آجيل کهنه کپکي به نام کپک «آسپرژيلوس فلاووس» وجود دارد. اين نوع کپک مسموميتها و ناراحتيهاي گوارشي ايجاد کرده که با علائمي همچون تب روده، حالت تهوع و اسهال همراه است.
- کپک «آسپرژيلوس فلاووس» نوعي سم به نام «آفلاتوکسين» توليد کرده که اين نوع سم بسيار سرطان زا بوده و سلامت افراد را تهديد ميکند.
- به طور معمول خريد آجيل از 20 اسفند به بعد پيشنهاد ميشود، زيرا نگهداري آن کوتاه مدت بوده و احتمال کپک زدن پايين ميآيد.
- آجيل خام در صورت خريداري بايد در جاي خنک و خشک و تاريک نگهداري شود، تا از کپک زدن در امان بماند.
- از دستفروشان آجيل نخريد.قطعا اگر تخلفي در اين خريد صورت گيرد قابل پيگيري نيست و سلامت آجيل دستفروشان به هيچ عنوان مورد تاييد ما نيست.
تاکيد ما اين است که مردم يا آجيل نخرند و يا درصورت خريد آجيل حتما نکات بهداشتي لازم را در نظر بگيرند.خداداديان از همه افراد خواست سلامتي خود را با پرداخت هزينه کمتر براي خريد آجيل از دستفروشان معاوضه نکنند و بدانند خريد حجم کم آجيل، اما با کيفيت بهتر از اين است که حجم بالايي از آجيل بيکيفيت و ناسالم اما ارزان خريداري شود.
منبع:isna.ir