آيا روغن کانولا براي پخت و پز مناسب است؟
شنبه 14 اسفند 1395 - 7:26:29 PM
چه خبر -

مواردي که بايد در مورد روغن کانولا بدانيم

روغن جزء بسيار مهم و لازم براي پخت غذا و تهيه کيک و دسرها محسوب مي شود. بالطبع براي همه ما مهم است که اطلاعات خوبي در مورد روغن مصرفي غذاهاي خود داشته باشيم. اطلاعات تبليغاتي بسياري در مورد انواع روغن هاي موجود در بازار وجود دارد که ما را در خريد روغن سالم و مطمئن دچار ترديد خواهد کرد.

روغن کانولا يکي از مناسبترين روغن ها براي سلامت قلب است که در فرآيندي از دانه هاي کانولا استخراج مي شود. روغن کانولا داراي اسيد چرب غير اشباع بسيار بالا و حاوي ميزان کمي اسيد چرب اشباع است. روغن کانولا داراي مقدار بسيار مناسب و بالايي از امگا 3 با داشتن آلفا لينولنيک اسيد (ala)، نسبت به روغن هاي ديگر است که البته اين مقدار در روغن بذر کتان (flaxseed oil) از روغن کانولا هم بيشتر است.

داشتن ala ( آلفا لينولنيک اسيد ) در رژيم غذايي روزانه بسيار ضروري است، زيرا بدن ما براي سلامتي نياز به آن دارد و در بدن ساخته نمي شود. تحقيقات نشان مي دهد که ala موجود در روغن هايي از قبيل روغن کانولا به محافظت از قلب از طريق کنترل و پيشگيري از فشار خون، کاهش کلسترول خون و کاهش التهاب کمک مي کند. از منابع اصلي آلفا لينولنيک اسيد مي توانيم به آجيل هايي از قبيل: گردو و روغن هايي از قبيل: بذر کتان، روغن کانولا و روغن سويا اشاره کنيم.

آلفا لينولنيک اسيد موجود در روغن کانولا با کمک به حفظ ريتم طبيعي قلب و کمک به کاهش احتمال ايجاد لخته شدن خون باعث کاهش خطر بيماري قلبي مي شود.آلفا لينولنيک اسيد موجود در روغن کانولا، بجز استفاده موثر در پيشگيري از برخي بيماري ها، در درمان آرتريت روماتوئيد (ra)، اسکلروز متعدد (ms)، بيماري لوپوس، ديابت، بيماري هاي کليوي، کوليت اولسراتيو و بيماري کرون نيز استفاده مي شود. ساير کاربرد هاي آن در درمان بيماري انسداد ريوي مزمن (copd)، سردرد هاي ميگرني، افسردگي، بيماري هاي التهابي مانند پسوريازيس، آلرژي و اگزماي پوست است.

آيا روغن کانولا براي پخت و پز مناسب است؟

از دلايل مناسب بودن روغن کانولا براي پخت و پز، نقطه دود بالاي آن است. نقطه دود، دمايي است که روغن در آن تجزيه مي شود و بوي نامطلوب از آن متصاعد مي شود. رسيدن به نقطه دود، تأثير نامطلوبي بر طعم و رنگ روغن مي گذارد که بسيار حائز اهميت است. همچنين بافت صاف، يکنواخت و طعم مناسب روغن کانولا از مزيت هاي اين روغن براي پخت و پز است.

وجود چربي هاي امگا 3 و امگا 6 در روغن کانولا

امگا 3 و امگا 6 در روغن کانولا به نسبت مناسب يعني 1 به 2 موجود هستند. نسبت بالاي امگا 6 به امگا 3 که در برخي روغن ها وجود دارد، بسيار نامناسب براي سلامتي شما است و ايجاد التهاب را در بيماري‌ هاي مفصلي، آسم و بيماري هاي قلبي-عروقي افزايش مي دهد. البته همانطور که در بالا اشاره کرديم، در اين مورد باز هم روغن بذر کتان مناسب تر از ساير روغن ها است.

رفع يک شايعه در مورد روغن کانولا

برخي از سايت ها ادعا دارند که روغن کانولا داراي سطح بالايي از اسيد اوريک است که اين نظر در مورد روغن کانولاي مرغوب نادرست است. روغن کانولاي مرغوب داراي سطح اسيد اوريک پايين تر از استاندارد fda است و اين مطلوب براي سلامتي است.

نکته اي منفي در رابطه با مصرف خانگي روغن کانولا

نکات انتقادي حائز اهميت در مورد اين روغن، بيشتر به وجود چربي هاي ترانس در روغن کانولا، فرآيند توليد روغن کانولا و در نتيجه آن تغيير ماهيت اسيد چرب امگا3 است. همچنين حلال فرآيند توليدي در استخراج روغن کانولا، ماده هگزان است که يک حلال سمي است و گاهي به مقدار کم در روغن باقي مي ماند.




منبع:avayesalamati.com


http://www.CheKhabar.ir/News/55628/آيا روغن کانولا براي پخت و پز مناسب است؟
بستن   چاپ