زناني که بيماري قلبي دارند, ميتوانند باردار شوند؟
چهارشنبه 11 اسفند 1395 - 7:16:59 PM
چه خبر - تاثير بيماري قلبي بر بارداري

اين تصور اشتباه است که زناني که بيماري قلبي دارند نميتوانند باردار شوند. در موارد بسيار نادري بارداري ميتواند براي مادري که بيماري قلبي دارد، خطرناک باشد. در برخي موارد تغييرات هورموني در بارداري ميتواند کمک کند قلب بهتر کار کند. اما در نهايت زناني که بيماري قلبي دارند پيش از بارداري بايد با مشاور در اين باره مشورت کنند.

زناني که بيماري قلبي دارند، قبل از بارداري چه کار کنند

اگر شما در حال حاضر مبتلا به بيماري قلبي هستيد بايد بررسي لازم انجام شود تا قلب از نظر تحمل فشار اضافه ارزيابي شود. ابتدا شما بايد به متخصص قلب و عروق مراجعه کنيد تا اين ارزيابي انجام شود. در اين حالت سه احتمال وجود دارد:

- پزشک ميگويد همه چيز مساعد است و شما ميتوانيد باردار شويد.

- پزشک ميگويد نياز به برخي درمانها قبل از باردار شدن داريد.

- پزشک ميگويد بايد به دنبال راههاي جايگزين مانند فرزند خواندگي يا رحم اجاره اي باشيد.

يکي ديگر از دلايلي که بايد پيش از بارداري سراغ متخصص برويد اين است که برخي داروهاي قلبي خاص نبايد در دوران بارداري استفاده شوند و بايد حتما جايگزين شوند. شما بايد درمورد هر نوع دارويي که استفاده ميکنيد با پزشک صحبت کنيد، حتي ويتاميني که به تازگي و بدون نسخه از داروخانه تهيه کرده ايد.

چه زماني بارداري براي زناني که بيماري قلبي دارند، خطرناک است؟

متاسفانه برخي انواع بيماريهاي قلبي با بارداري تشديد شده و براي مادر خطرناک خواهند بود. اين بيماري ها عبارتند از:

- اگر شما دچار نارسايي احتقاني قلب باشيد و قلب شما در زماني که باردار نيستيد، درست کار نکند احتمالا نميتواند فشار اضافه بارداري را نيز تحمل کنيد.

- کارديوميوپاتي شديد.

- انسداد سمت چپ.

- افزايش فشار خون ريوي.

- تنگي شديد دريچه.

- ريتم نامنظم قلب.

- اتساغ آئورت.

- سندرم مارفان.

به عنوان مثال مشکلات ريتم قلب در دوران بارداري شايع است. اگر دريچه قلبتان مصنوعي باشد ممکن است با مشکلات و عوارضي در دوران بارداري رو به رو شويد. اگر دريچه ها درست کار نکنند ممکن است شما مشکل تحمل افزايش جريان خون داشته باشيد. دريچه مصنوعي همچنين باعث افزايش خطر ابتلا به اندوکارديت ميشود.

بارداري چطور قلب را تحت تاثير قرار ميدهد؟

بارداري بر قلب و سيستم گردش خون اثر ميگذارد. در دوران بارداري خون 30 تا 50 درصد افزايش حجم خواهد داشت تا به جنين در حال رشد غذا برساند. مقدار خون پمپاژ شده در قلب هم در هر دقيقه 30 تا 50 درصد افزايش دارد و در نتيجه ضربان قلب زياد ميشود و همه اين تغييرات باعث ميشود قلب سخت تر کار کند. زايمان هم حجم کار قلب را زياد ميکند. به خصوص زماني که شما فشار مي آوريد تغييرات ناگهاني در جريان خون ايجاد ميشود.

کودک با بيماري قلبي به دنيا مي آيد؟

احتمال ابتلاي کودکي که مادري سالم دارد، به بيماري قلبي 0.8 درصد است. ما علت دقيق بروز اين بيماري را نميدانيم اما مشخص است که استفاده از الکل و داروهاي اعتياد آور، چاقي، ديابت، عادات غذايي ناسالم ، تب در زمان تلاش براي بارداري يا عفونتهاي ويروسي ميتواند خطر ابتلاي کودک به بيماري قلبي را در دوران بارداري بالا ببرد. عدم تعادل ژنتيکي و برخي داروهايي که در دوران بارداري استفاده ميشوند هم ميتوانند اين خطر را بالا ببرند. بنابراين بايد حتما با پزشک در اين مورد مشورت کنيد.

اگر يکي از والدين بيماري مادرزادي قلبي داشته باشد، خطر ابتلاي کودک به همين بيماري 3 تا 6 درصد خواهد بود و اگر اين بيماري را مادر داشته باشد، اين احتمال بالاتر هم خواهد رفت. حتي اگر يکي از کودکان مبتلا به بيماري قلبي باشد، اين احتمال در کودک بعدي نيز زياد خواهد بود. در والديني با يک ژن ناقص مانند سندرم مارفان 50 درصد احتمال انتقال ژن معيوب به جنين وجود دارد.




منبع:niniban.com



http://www.CheKhabar.ir/News/55048/زناني که بيماري قلبي دارند, ميتوانند باردار شوند؟
بستن   چاپ