مسکن هاي طبيعي براي روماتيسم
دوشنبه 9 اسفند 1395 - 7:13:38 PM
چه خبر - مواد غذايي که دشمن روماتيسم هستند

بدون شک روماتيسم بيماري دردناک و مزمني است، اما مانند هر بيماري ديگري راه‌هايي براي مقابله و تسکين آن نيز وجود دارد. خشکي اعضا، درد، تورم و ... در مفاصل و بافت‌هاي هم بند آن جزو علائمي‌هستند که مي‌توانند نشان از ابتلا به روماتيسم باشند. اين اختلالات مزمن محدود‌کننده‌اند و مي‌توانند براي زندگي روزمره و عادي فرد مبتلا مشکلات جدي ايجاد کنند، چون درد آن گاهي شديد و غيرقابل تحمل است.

مواد غذايي و تغذيه مناسب نقش مهمي‌در مقابله با بيماري روماتيسم و برخي از بيماري‌هاي ناشي از آن مانند روماتوئيد پلي آرتريت دارند. در واقع برخي مواد غذايي خواص التهاب زدايي دارند در حالي که برخي ديگر التهاب زا هستند، بنابراين لازم است که در گام اول مصرف مواد غذايي التهاب‌زدا را افزايش و مصرف مواد غذايي التهاب زا را کاهش داد تا درمان روماتيسم موثر واقع شود.

لازم است که مصرف مواد غذايي حاوي ميزان بالاي سديم (نمک) کاهش داده شود تا مشکل احتباس آب که در نتيجه دريافت کورتون بروز مي‌کند، کاهش يابد. تزريق کورتون يکي از درمان‌هاي رايج روماتيسم است. گفتني است که برخي عناصر مغذي براي مقابله با روماتيسم مفيد هستند مانند مس و سلنيوم که اولي براي نگهداري و حفظ غضروف‌ها و استخوان‌ها و دومي‌براي مقابله با دردهاي مفاصل موثر هستند.

مواد غذايي ضد روماتيسم مفصليدانه‌هاي روغني

بادام، گردو، فندق، تخم کتان، ميوه درخت کاج و ... جزو دانه‌ها و مغزهاي روغني پرکالري هستند که نبايد در مصرف آن‌ها زياده‌روي کرد. چون امکان اضافه وزن وجود دارد و همين اضافه وزن نيز يکي از عوامل تشديد‌کننده روماتيسم است. با اين حال مصرف ميزان کم و مناسب اين دانه‌ها و مغز‌ها حاوي عناصر مغذي به‌ويژه مس و سلنيوم هستند که براي مقابله با اين مشکل مفيد عمل مي‌کنند. اين عناصر خواص ضدالتهابي بسيار موثري دارند.

اين دانه‌هاي روغني همچنين سرشار از کلسيم هستند که باعث تقويت و افزايش استحکام استخوان‌ها مي‌شوند. بادام و پوره فندق نيز جزو منابع مفيد و باارزش ويتامين e هستند. اين ويتامين با راديکال‌هاي آزاد مقابله کرده و از غشاهاي سلولي بدن محافظت مي‌کند. ويتامين e در طول زندگي همه از اهميت بالايي برخوردار است، چون خطر ابتلا به روماتيسم نيز با افزايش سن بيشتر مي‌شود. بنابراين توصيه مي‌شود از همان ابتداي کودکي و همچنين جواني به فکر ميزان ويتامين e بدنتان باشيد.

برخي ماهي‌ها و غذاهاي دريايي

ماهي‌هاي حاوي امگا 3 مانند قزل آلا و ... برخلاف مواد غذايي حاوي امگا 6 خواص ضدالتهابي و مسکني دارد. متاسفانه مواد غذايي حاوي امگا 6‌ها پيش ساز التهاب در بدن هستند. در اوايل سال 1980 محققان دانمارکي به اين نتيجه رسيدند که اسکيمو‌ها به ندرت از بيماري‌هاي مفصلي رنج مي‌برند.

اين محققان بعد از بررسي برنامه غذايي آن‌ها دريافتند که اسکيمو‌ها بزرگ‌ترين مصرف‌کننده اسيدهاي چرب امگا 3 هستند که به ميزان زيادي در ماهي‌ها و گوشت فوک وجود دارد. محققان بررسي‌هاي بيشتري روي تاثير امگا 3‌ها انجام داده و به اين نتيجه رسيدند که مصرف امگا 3‌ها باعث بهبود حرکت مفاصل و سلامت آنها مي‌شود.

پروتئين‌هاي گياهي

توفو يا همان پنير سويا، تمپه سويا و ... جزو منابع غذايي پروتئين‌هاي گياهي هستند. خوشبختانه اين روز‌ها محصولاتي مانند توفو در ايران نيز جايگاه خود را پيدا کرده است. تمپه نيز يکي از محصولات غذايي تهيه شده از دانه‌هاي سوياي تخمير شده با قارچ است. شما مي‌توانيد از فروشگاه‌هاي بزرگ يا مراکزي که محصولات غذايي گياهي مي‌فروشند اين مواد غذايي را تهيه کنيد و از پروتئين‌هاي گياهي موجود در آن‌ها استفاده کرده و جايگزين پروتئين‌هاي حيواني کنيد.

گوشت قرمز که حاوي پروتئين است در عين حال داراي امگا 6 فراواني نيز هست که مصرف زيادي آن براي افرادي که به روماتيسم مبتلا هستند مناسب نيست. متاسفانه در غضروف افراد مبتلا به روماتيسم ميزان امگا 6‌ها بسيار بالا و ميزان امگا 3‌ها به‌طور غيرعادي پايين است، بنابراين لازم است که امگا 6‌ها را تا حد امکان کاهش داد.

ادويه‌ها

ادويه‌ها و سبزيجات معطر را منبع واقعي و باارزش آنتي اکسيدآن‌ها بدانيد. درست است که مصرف اين ادويه‌ها در حين طبخ غذا زياد نيست، اما ترکيب شدن آن‌ها با آنتي اکسيدان‌هاي موجود در مواد غذايي بسيار کمک‌کننده است. واقعيت شگفت انگيز اين است که يک قاشق چايخوري دارچين معادل يک ليوان آب انگور آنتي اکسيدان دارد.

از بين ادويه‌هاي مناسب براي روماتيسمي‌ها يا آرتروزي‌ها مي‌توان به صمغ مر (myrrh) اشاره کرد. بر اساس طب سنتي هند اين صمغ آسيايي حاوي ترکيبات فوق‌العاده‌اي است که به مقابله با آرتريت و روماتيسم کمک مي‌کند. زردچوبه نيز يکي ديگر از ادويه‌هاي پرخاصيت است که از خواص و قدرت آنتي اکسيداني بسيار بالايي برخوردار است.

سبزيجات

کاسني فرنگي، تره فرنگي، کدو حلوايي، فلفل دلمه اي، خيار، بادمجان، آرتيشو، کدو، هويج، تربچه، گوجه فرنگي، انواع کلم‌ها و ... حاوي خواص آنتي اکسيداني بالايي هستند که براي مقابله با روماتيسم لازم و ضروري هستند.

توجه داشته باشيد که در شروع مصرف بهتر است با گوجه فرنگي آغاز کنيد، چون حاوي ميزان زيادي ليکوپن، فلاوونوئيد‌ها و برخي رنگدانه‌هاي کاروتنوئيدي است که قدرت آنتي اکسيداني بالايي دارند. بعد از گوجه فرنگي کلم‌ها از ارزش بالايي برخوردار هستند، چون سرشار از آنتي اکسيدآن‌هاو همچنين ترکيباتي به نام گلوکوزينولات ها هستند که با مسدود کردن روند التهابي در مفاصل، مانع از تخريب سلول‌هاي غضروف‌ها مي‌شود.

در حالت کلي زماني که پاي روماتيسم به ميان مي‌آيد، ارزش مصرف سبزيجات پررنگ‌تر مي‌شود، چون اين موادغذايي سرشار از آنتي اکسيدآن‌ها و در عين حال کم کالري هستند.




منبع:bartarinha.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/54939/مسکن هاي طبيعي براي روماتيسم
بستن   چاپ