چندسال طول مي کشد تا به سيارات جديد کشف شده برسيم؟
دوشنبه 9 اسفند 1395 - 8:15:36 AM
چه خبر - چقدر طول مي کشد تا بتوان به سياره هاي فراخورشيدي شبيه زمين رسيد؟

4 اسفند 95 ستاره‌شناسان گفتند که هفت سياره‌ي فراخورشيدي در مدار ستاره‌ا‌ي نزديک به زمين کشف کرده‌اند. خبر از اين جهت مهم است که اين سيارات خيلي شبيه به زمين هستند و ممکن است روي آن‌ها آب مايع وجود داشته باشد. اما با فناوري امروزي چقدر طول مي‌کشد تا انسان بتواند به اين سياره‌ها برسد؟

کشف هفت سياره‌ هم‌اندازه‌ زمين پيرامون يک ستاره‌ نزديک به نام تراپيست-1خبر بسيار مهمي است. اين فاصله در مقياس نجومي نزديك خوانده مي وشد اما بايد دانست كه فاصله‌ي تراپيست-1 از زمين 39 سال نوري است، يعني حدود 369 تريليون کيلومتر. اگر با سرعت نور بخواهيد اين فاصله را طي كنيد نياز به 39 سال زمان خواهيم داشت. ولي تاکنون هيچ فضاپيمايي که بتواند به سرعتي حتي نزديک به اين حد برسد هم ساخته نشده است.

با اين وجود فضاپيماهاي بسيار سريعي تاکنون به فضا پرتاب شده‌اند. با فناوري امروزي، چه مدت زمان مي‌برد تا به تراپيست-1 برسيم؟

نيوهورايزنز

نيوهورايزنز يا افق‌هاي نو، سريع‌ترين فضاپيمايي است که تاکنون به فضا پرتاب شده است. اين کاوشگر در سال 2015 از کنار پلوتو گذشت و اکنون دارد با سرعت 14.31 کيلومتر بر ثانيه رو به بيرون از منظومه خورشيدي و به سوي فضاي ميان‌ستاره‌اي پيش مي‌رود. با اين سرعت، نيوهورايزنز براي رسيدن به تراپيست-1 بايد حدود 817000 سال در راه باشد.

جونو

فضاپيماي جونوي ناسا در عمل براي رسيدن به مشتري در سال 2016 سرعتي بيش از نيوهورايزنز داشت. اين فضاپيما به کمک گرانش مشتري به سرعت حداكثري حدود 265000 کيلومتر بر ساعت نسبت به زمين دست يافت و سريع‌ترين ساخته‌ي دست انسان نام گرفت.

جونو حتي اگر به طور پيوسته با اين سرعت پيش برود ، 159000 سال زمان مي‌برد تا به تراپيست-1 برسد.

وويجر 1

وويجر 1، دورترين جسم ساخته‌ انسان، در سال 2012 از سامانه‌ي خورشيدي بيرون رفت و پاي به فضاي ميان‌ستاره‌اي گذاشت. به گفته‌ي ناسا، اين فضاپيما اکنون داراي سرعتي حدود 61500 کيلومتر بر ساعت (17 کيلومتر بر ثانيه) است. وويجر 1 اگر بخواهد به تراپيست-1 برسد 685000 سال در راه خواهد بود.

ولي واقعيت اينست که وويجر 1 هرگز به تراپيست-1 نخواهد رسيد زيرا مسيرش رو به ستاره‌ي ديگري به نام ac +79 3888 (گليزه 445) در فاصله‌ي 17.6 سال نوري زمين است و 40 هزار سال ديگر از فاصله‌ي 1.7 سال نوري آن خواهد گذشت.

شاتل فضايي

شاتل فضايي ناسا با سرعت بيشينه‌ي حدود 28160 کيلومتر بر ساعت زمين را دور مي‌زد. فضاپيمايي با اين سرعت حدود 1.5 ميليون سال در راه خواهد بود تا به تراپيست-1 برسد.

بنابراين براي سفر انسان‌ها به سامانه‌ي تراپيست-1، فضاپيماي شاتل وسيله‌ي کاربردي‌اي نخواهد بود.

برنامه‌ي رويايي هاوکينگ

يک فضاپيماي فراسريع که مي‌تواند در بازه‌ي زماني بسيار کوتاه‌تري به تراپيست-1 برسد، فضاپيمايي ميان‌ستاره‌اي است که توسط استيون هاوکينگ در برنامه‌اش (breakthrough starshot) روياپردازي شده است.

کاوشگرهاي کوچک و پيشران-ليزري هاوکينگ از ديد نظري مي‌توانند با سرعتي 20 درصد سرعت نور، يا 216 ميليون کيلومتر بر ساعت پرواز کنند. اين حدود 4000 برابر سرعت فضاپيماي رکوردشکن نيوهورايزنز ناسا است! فضاپيمايي با اين سرعت مي‌تواند در کمتر از 200 سال به تراپيست-1 برسد. ولي اين هم هنوز يك روياست.

با فناوري امروز هيچ راهي براي اين که انساني بتواند در مدت زندگي خود به تراپيست-1 برسد وجود ندارد.




منبع: khabaronline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/54853/چندسال طول مي کشد تا به سيارات جديد کشف شده برسيم؟
بستن   چاپ