لحظه‌شماري براي ديدن اولين عکس واقعي از يک سياه‌چاله
پنجشنبه 5 اسفند 1395 - 12:05:55 PM
چه خبر - دانشمندان منتظر ديدن اولين عکس واقعي از يک سياه‌چاله هستند

سياه‌چاله‌ها را تقريبا همه مي‌شناسند و نامشان را شنيده‌اند اما هرچه ما درباره آنها مي‌دانيم، از روي تئوري نسبيت اينشتين و حدسيات و شبيه‌سازي‌هايي‌ است که تا به‌حال انجام شده‌ است. از آنجايي که سياه‌چاله، تاريک‌ترين نقطه کائنات محسوب مي‌شود، ديدن آن با ابزارهاي مبتني بر نور براي انسان، ممکن نبوده است.

اکنون دانشگاه mit با ساخت تلسکوپ event horizon telescope امکان ديده‌شدند يک سياه‌چاله را براي ما فراهم کرده است. تلسکوپ eht درواقع يک مجموعه راديوتلسکوپ از سراسر دنياست که به‌يکديگر پيوسته‌اند.
راديوتلسکوپ‌هايي از هاوايي و شيلي گرفته تا آن‌سوي ژاپن، به مدت چند سال در دست آماده‌سازي بودند تا از سياه‌چاله هيولايي مرکز کهکشان ما عکس بگيرند. اين آماده‌سازي شامل نصب ساعت اتمي در تمام اين تلسکوپ‌ها براي حداکثر هماهنگي ممکن و نصب هارد درايو‌هايي براي ذخيره حجم وحشتناک اطلاعات بوده است.
نحوه کار به‌اين شکل است که از 4 تا 16 آوريل 2017 (17 تا 29 فروردين 96) مجموعه تلسکوپ‌ها سياه‌چاله a در صورت فلکي کماندار را هدف مي‌گيرند. اين سياه‌چاله در فاصله 26 هزار سال نوري (فاصله‌اي که با سرعت نور 26 هزار سال طي کردن آن به‌طول مي‌انجامد) از زمين قرار دارد و باوجودي که جرم آن 4 ميليون برابر جرم خورشيد برآورد مي‌شود اما قطرش فقط 20 ميليون کيلومتر است. علت اين مدت طولاني و اين‌همه ابزاري که بايد با يکديگر کار کنند تا عکس لازم را بگيرند همين مشخصات است. براي درک بهتر اين مساله بايد بدانيم که اين مجموعه ويژگي‌ها يعني اينکه مي‌خواهيم از يک گريپ‌فروت روي سطح ماه عکاسي کنيم.
حجم هاردهايي که براي ذخيره اطلاعات هر تلسکوپ تعبيه شده معادل حجم ذخيره‌سازي 10 هزار لپ‌تاپ است و اين سونامي داده‌ها قرار است به mit منتقل شود تا ابر رايانه‌ها و کارشناسان آن‌ را آناليز کنند و از آنچه به‌دست آمده يک عکس بسازند. اين کار به‌احتمال زياد بيش از يک سال به‌طول مي‌انجامد اما قبل از آن، mit يک عکس شبيه‌سازي شده ساخته تا بدانيم تصوير احتمالي به‌شکل خواهد بود.

منبع: آنا







http://www.CheKhabar.ir/News/54635/لحظه‌شماري براي ديدن اولين عکس واقعي از يک سياه‌چاله
بستن   چاپ