چربي سوزي را با زودتر شام خوردن افزايش دهيد, نه با حذف شام!
دوشنبه 2 اسفند 1395 - 8:13:27 AM
چه خبر - کاهش وزن با چربي سوزي با زودتر شام خوردن

نتيجه اين مطالعه نشان داد وقتي شرکت کنندگان همه کالري شان را در يک بازه زماني 6 ساعته از ساعت 8 صبح تا 2 بعدازظهر مصرف کردند نسبت به افرادي که همين مقدار کالري را در يک بازه 12 ساعته از 8 صبح تا 8 بعدازظهر مصرف کرده بودند، 6 درصد چربي بيشتري سوزانده و سطح گرسنگي با ثبات تري داشتند.

به گفته کورتني پيترسون courtney peterson، نويسنده ارشد اين مطالعه و استاديار گروه علوم تغذيه در دانشگاه آلاباما بيرمنگام " توانايي چربي سوزي بدن بعد از 12 تا 14 ساعت نخوردن (حالتي مانند زوه داري) افزايش مي يابد و به اوج خود مي رسد."يعني هرچقدر فاصله وعده شام شما تا صبحانه تان بيشتر باشد، بيشتر هم چربي مي سوزانيد.پس بجاي حذف شام، زودتر آن را ميل کنيد.

در ساعات اوليه بعد از خوردن شام بدن هنوز گليکوژن(مولکولي که گلوکز يا شکر ذخيره مي کند) مي سوزاند اما بعد از گذشت 12 ساعت بدن شروع به سوزاندن چربي ذخيره مي کند.

دکتر الکساندرا جانستون dr. alexandra johnstone محقق ارشد موسسه تغذيه و سلامت دانشگاه آبردين در اسکاتلند که عضو اين مطالعه نبوده اشاره مي کند هر گونه تفاوت چربي سوزي که در اين مطالعه مشاهده مي شود شايد به اين علت بوده که افرادي که روزه بوده اند تمام شب و بعد از ظهر ( 18 ساعت ) را بدون خوردن سپري کرده اند. ولي اين تفاوت نبايد به اين معني گرفته شود که نخوردن غذاهايي نظير کربوهيدرات بعد از زمان خاص مي تواند منجر به افزايش چربي سوزي شود.

در اين مطالعه که در نشست سالانه چاقي در اواخر 2016 ارائه شد، 11 نفر که داراي اضافه وزن بودند از سنين 20 تا 45 سال در دو فاز مختلف يک هفته اي مورد آزمايش قرار گرفتند. براي يک کارآزمايي شرکت کنندگان 4 روز در هفته تمام کالري شان را بين ساعت 8 صبح تا 2 بعد از ظهر مصرف کردند. در گروه کنترل شرکت کنندگان بايد 4 روز تمام کالري شان را بين ساعت 8 صبح تا 8 بعدازظهر مصرف مي کردند. هر کدام از شرکت کنندگان در هر دو بخش مطالعه حضور داشتند.

علاوه بر بالا رفتن سطح چربي سوزي ، مطالعه نشان داد سطح گرسنگي شرکت کنندگاني که کالري روزانه شان را در بازه 6 ساعته مصرف کرده بودن نسبت به افرادي که در بازه 12 ساعته کالري مصرف کرده بودند، از ثبات بالاتري برخوردار بوده است.

محققان با استفاده از يک مقياس 100 نقطه اي از شرکت کنندگان خواستند که ميزان گرسنگي شان را از 0 تا 100 امتياز دهند. نتايج نشان داد در حالي که متوسط سطح گرسنگي در هر دو گروه يکسان بوده ولي گروهي که کالريشان را در بازه زماني 6 ساعته مصرف کرده بودند سطح گرسنگي شان نسبت به گروه ديگر 12 نقطه کمتر بوده است.

اين نتيجه شايد به اين دليل بوده باشد که شايد گروهي که منتظر بوده اند وعده شامشان را در شب مصرف کنند هنوز يک سوم کالري اي که بايد مصرف ميکرده اند ، باقي مانده بوده.


منبع: سيمرغ


http://www.CheKhabar.ir/News/54385/چربي سوزي را با زودتر شام خوردن افزايش دهيد, نه با حذف شام!
بستن   چاپ