پس لرزه هاي حرف هاي جنجالي نويد محمدزاده در جشنواره فجر
جمعه 29 بهمن 1395 - 9:14:16 AM
چه خبر - ادامه واکنش ها به صحبت هاي نويد محمدزاده در جشنواره فجر

نويد محمدزاده اين روزها سکوت اختيار کرده و هيچ واکنشي نشان نمي‌دهد. قطعاً او خوب مي‌داند که با حرف‌هايي که روي سن اختتاميه زده، خيلي‌ها را ناراحت کرده است؛ خيلي از هم‌صنفانش را که مثل ميلاد کي‌مرام و هادي حجازي‌فر، واکنش مستقيمي نشان نمي‌دهند و دلخوري از او را براي خودشان نگه داشته‌اند. خيلي از آنها که امسال مثل نويد خوش‌شانس نبودند تا مورد تأييد اين هيأت داوران به زعم سينمايي‌ها با سليقه عجيب غريب قرار بگيرند و سيمرغ جشنواره را به خانه ببرند.

نويد محمد زاده در اختتاميه جشنواره فجر گفت:
«پارسال حرف نزدم، امسال حرف مي‌زنم. خيلي خوشحالم. امسال سومين سيمرغ‌ام است، اگر از آن پشت سيمرغ «عصباني نيستم» را به من بدهند. شيطنت‌هايي بعد از اعلام نامزدها کردند که مادرم به من زنگ زد، گفت: اشکال نداره امسال جايزه نمي‌گيري. اين هيأت داوران عقبه سينما هستند بايد به نظر آنها احترام بذاريم. کمترين کار براي علي و وحيد جليلوند گرفتن اين سيمرغ است. حالا حالاها دوست دارم بيايم بالا و سيمرغ بگيرم. در ضمن يادتان باشد ديوار اين خانه از طلاست.»
اين حرف‌هاي نويد محمدزاده بود؛ بازيگري که براي دريافت سيمرغ نقش مکمل مرد، روي سن اختتاميه جشنواره سي‌وپنجم رفته بود.

او که روزگاري نه چندان دور در جشنواره سي‌ودوم حقش خورده شده بود و به زعم همه منتقدان و اهالي سينما، جايزه‌اي که حقش بود را روي سن جشنواره عوض کرده بودند و آن را به رضا عطاران داده بودند. حالا نويد محمدزاده بعد از گرفتن دومين سيمرغ، با شادي از عقبه سينمايي هيأت داوران مي‌گويد و کنايه‌اي هم به کارگردان جوان فيلم «ماجراي نيمروز» مي‌زند. محمدحسين مهدويان دو روز قبل و پس از اعلام اسامي کانديداها، با ذکر يک تمثيل از اين گفته بود که حرف حق حتي اگر روي ديوار طويله نوشته شود، در همه جا انتشار خواهد يافت. نويد محمدزاده در پاسخ او بود که از ديوارهاي طلاي جشنواره‌اي گفت که امسال از هميشه ضعيف‌تر برگزار شد و حاشيه‌هايش از همه ادوار گذشته بيشتر و فجيع‌تر بود. حاشيه‌هايي که همه هم‌صنف‌هاي نويد محمدزاده به آن اذعان دارند و برخي‌شان با صداي بلند از آنها گلايه کردند و برخي هم که صدايي براي اعتراض و انتقاد بلند نکردند، حداقل زبان به تعريف و تمجيد نگشودند.

بازتاب حرف‌هاي نويد محمدزاده از همان فرداي اختتاميه آغاز شد. هادي حجازي‌فر، بازيگر نقش حاج احمد متوسليان «ايستاده در غبار» و کمال جنجالي «ماجراي نيمروز» اولين نفري بود که در يک گفت‌وگو، ناراحتي‌اش از اين حرف‌ها را ابراز کرد. او که شانس اول دريافت سيمرغ نقش مکمل مرد بود و بر اساس برخي شنيده‌ها پس از اين که يک سايت سينمايي در يک اقدام غيرحرفه‌اي برندگان سيمرغ بهترين بازيگر نقش مکمل و نقش اصلي را رسانه‌اي کرد، جايزه را تغيير دادند و آن را به نويد محمدزاده دادند، در گفت‌وگويي در مورد حرف‌هاي بازيگر «بدون تاريخ، بدون امضا» روي سن گفت:
«حقيقتش من بازي نويد در فيلم «بدون تاريخ بدون امضا» را نديده‌ام اما خودم از طرفدارهاي بازي او هستم و از اين که جايزه گرفت هم ناراحت نشدم. فقط چيزي که بقيه را ناراحت کرد، حرف‌هايي بود که نويد در مراسم اختتاميه زد! بالاخره نويد هم زحمت مي‌کشد و به نظرم برندگان و بازندگان نبايد درباره جايزه‌ها چيزي بگويند و لازم است تا دوباره کار کنيم و نگاهي رو به جلو داشته باشيم.»

ميلاد کي‌مرام هم چند روزي پس از اختتاميه، با انتشار پستي در صفحه اينستاگرام‌اش به نويد محمدزاده واکنش نشان داد. او در اين باره، پس از اين که ليستي از افرادي آورد که به نظرش در حق‌شان اجحاف شده بود و جايزه نگرفته بودند، با کنايه‌اي که همه هدف آن را نويد محمدزاده برداشت کردند، نوشت: «عمو جون، قشنگ، کاري به ديوار نداشته باش شما، ياد بگير اندازه حرفات قد بکشي، دوما با ديوار کار نداشته باش شما، ببين باد از کدوم ور مياد خودتو رها کن، شُل بگير دنيارو. سوما شما يک تغيير رشته هم مي‌توني بدي بري تو مسابقات موج‌سواري شرکت کني، بي‌شک يکي از بهترين‌ها مي‌شي. يا رب مباد آن که گدا معتبر شود!»

حرف‌هاي عجيب نويد محمدزاده که روزگاري خود از بي‌عدالتي در سينما ضربه خورده است و حتي اشک به چشمانش آمده، واکنش برخي از اهالي مطبوعات را نيز به دنبال داشت. احسان دبير وزيري، دبير سرويس سينماي ايران کافه سينما، در يادداشتي اين‌طور مي‌نويسد:
«نويد محمدزاده که روزي خود يکي از قربانيان اين قبيل حساب‌گري‌ها و بي‌عدالتي‌ها بود، حالا و پس از دريافت سيمرغ، پشت قدرت روز، پناه گرفته. آن روز، اعتراض، شيطنت نبود، بلکه اصل حق‌طلبي بود اما الان شده بي‌احترامي و خواب مادري را آشفته کردن. دو سال پيش وقتي داوران در لحظات آخر رأي را عوض کردند، او سخت غمگين بود و مي‌گريست. با اين تفاوت که کافه سينما به عنوان رسانه‌اي مستقل توانست بعد از تماس با داور مستقلي مثل فرامرز قريبيان بر حق پايمال شده او صحه بگذارد و منتشر کند که سيمرغ حق محمدزاده است. رضا عطاران که خود سيمرغ را به خانه برده بود و بدون تعريف و تمجيد از داورها از سن پايين آمده بود، باز در تماس با کافه سينما سيمرغ را حق خود ندانست اما حالا محمدزاده پس از تکذيب چندباره صحبت‌هاي گذشته‌اش، دم از احترام به رأيي مي‌زند که با بي‌احترامي به آن محبوب شد و ستون هوادارانش را بنا کرد.»

ميثم محمدي هم در بخشي از يادداشت خود که در سايت سينماسينما منتشر شد، نوشت:
«نويد محمدزاده بازيگر فيلم سينمايي «عصباني نيستم» که در دوره سي‌ودوم همين جشنواره فجر، براي ندادن سيمرغ و جابه‌جا شدن نامش با رضا عطاران اشک مي‌ريخت و در مصاحبه‌هاي بعد از آن هم هميشه افسوس مي‌خورد و حرف از ظلمي مي‌زد که به زعم اهالي رسانه و منتقدان و اهل فن هم به ناحق بر او شده بود، حالا سرش به کدام سنگ سخت خورده که آن روزها را فراموش کرده و درد تضييع حق همکارانش را فراموش کرده و همه چيز را شيطنت و بي‌اخلاقي و بي‌احترامي مي‌داند و جالب‌تر از همه، در مقابل مديراني تا کمر تا مي‌خورد که به قول خودش سيمرغ‌اش را ندادند و هنوز به او بدهکارند! در دوره سي‌ودوم هم احترام به داوران واجب بود و آنها هم محترم بودند و عقبه سينمايي داشتند!»

گروه فرهنگ و هنر

منبع: تماشاگران

http://www.CheKhabar.ir/News/54202/پس لرزه هاي حرف هاي جنجالي نويد محمدزاده در جشنواره فجر
بستن   چاپ