در جيب پسر 18 ساله ام قرص ترامادول پيدا کرده ام
پنجشنبه 28 بهمن 1395 - 11:11:16 PM
چه خبر -

ترامادول يک داروي صنعتي است که قبلا به عنوان داروي ترک اعتياد استفاده مي شد. به دليل عوارض جانبي زياد و وابستگي شديد اين دارو، امروزه ديگر به عنوان داروي ترک اعتياد از آن استفاده نمي شود. مصرف آن با مصرف مواد تفاوت چنداني نمي کند يعني همان عوارض مصرف ترياک در مصرف ترامادول هم وجود دارد. براي ترک اين دارو، فرد مصرف کننده بايد تحت نظر پزشک يا روانشناس باشد و اين اقدام به اراده شخصي نياز دارد.

سوال کاربر

پسري دارم 18ساله که به دليل مصرف ناس و سيگار در 16 سالگي از مدرسه اخراج شد. درسش هم خوب بود. مدير مدرسه اعلام کرد که والدين بچه ها گفته اند که پسر من نبايد در مدرسه حضور داشته باشد، الان که سر کار مي رود، در جيبش قرص ترامادول ديدم. نزد مشاور هم نمي آيد.

پاسخ کارشناس

با سلام، هر چه سن کودک و نوجوان بيشتر مي شود، سهم شما در تغيير رفتارهاي او کمتر مي شود به اين دليل که هويت نوجوان تقريبا شکل گرفته ( هر چند ناقص ) و به راحتي نمي توان شخصيت و رفتار او را تغيير داد. اين يکي از دلايلي است که فرزند شما با مراجعه به روانشناس مخالف است. با وجود اين روش هايي هست که تاحدودي مي توان اين تغييرات را ايجاد کرد.

ترامادول را بشناسيد

ترامادول يک داروي صنعتي است که قبلا به عنوان داروي ترک اعتياد استفاده مي شد. به دليل عوارض جانبي زياد و وابستگي شديد اين دارو، امروزه ديگر به عنوان داروي ترک اعتياد از آن استفاده نمي شود. مصرف آن با مصرف مواد تفاوت چنداني نمي کند يعني همان عوارض مصرف ترياک در مصرف ترامادول هم وجود دارد. براي ترک اين دارو، فرد مصرف کننده بايد تحت نظر پزشک يا روانشناس باشد و اين اقدام به اراده شخصي نياز دارد. بايد مراقب باشيد که با زور و تهديد او را به تغيير وادار نکنيد چون 18 سالگي با کودکي بسيار متفاوت است. در اين سن نوجوان به نوعي از هويت دست يافته که براي رفتارهاي خود دلايل خاص و سرسختانه اي دارد براي تغيير نوجوان بايد بتوانيد ارتباط خوبي با او برقرار کنيد. چند پيشنهاد هم برايتان دارم.

ارتباط تان را با او بهبود ببخشيد

سعي کنيد وقت بيشتري را به او اختصاص دهيد تا بتوانيد ارتباطتان را با او بهبود ببخشيد. بهبود ارتباط باعث مي شود تا به حرف هايتان بيشتر توجه کند. از سوي ديگر چون مطمئن نيستيد که ميزان مصرفش چقدر است، اين اتفاق باعث مي شود تا بتوانيد تشخيص دهيد به دارويي که در جيبش پيدا کرده ايد، اعتياد پيدا کرده است يا خير.

به ترک اعتياد ترغيبش کنيد

وقتي ارتباطتان بهبود يافت، در صورتي که متوجه شديد به داروي مورد نظر وابسته شده است، مي‌توانيد او را تشويق کنيد تا به کلينيک ترک اعتياد مراجعه کند و از طريق مصاحبه انگيزشي توسط روانشناس، انگيزه لازم را براي ترک دارو در او ايجاد کنيد. اگر همچنان براي اقدام به ترک مقاومت کرد و تمايلي نشان نداد، ببينيد دلايلش براي نيامدن به جلسه مشاوره چيست؟ آن دلايل را بشنويد و سعي کنيد رفتارهاي مثبتش را تشويق کنيد تا انگيزه لازم را براي ترک رفتارهاي اعتيادي به دست آورد.

قوانين خانه را به او بگوييد

قوانين خانه را کاملا مشخص کنيد. يک موضوع مهم اين است که شما به عنوان پدر يا مادر بايد بتوانيد اقتدار لازم براي حفظ قوانين و مقررات خانه را داشته باشيد؛ مثلا تا وقتي که فرزندتان در خانه حضور دارد، اجازه ندهيد در حضور شما سيگار بکشد، ناس استفاده کند يا هر داروي ديگري را مصرف کند. حفظ اقتدار به معناي سلطه گري نيست بلکه به معناي ايجاد و حفظ يکسري قوانين اخلاقي و انضباطي است تا چهارچوب خانواده حفظ شود و برعکس مراقب باشيد در خانواده شما فرزندسالاري حاکم نشود، چون اقتدار لازم براي تربيت فرزندتان را از دست خواهيد داد.



منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/54163/در جيب پسر 18 ساله ام قرص ترامادول پيدا کرده ام
بستن   چاپ